Firany, zasłony, zazdrostki - szycie na wymiar. Tekstylia domowe oraz dekoracje do domu.
12.06 o 8:46
12.06 o 8:41
Oryginalne urządzenia w domu :)
12.06 o 8:37
9.06 o 19:03
9.05 o 10:47
9.05 o 10:46
Pomocy! Ból zęba - domowe sposoby
16.11 o 13:39
23.02 o 12:52
Dobre tabletki na wzmocnienie wlosow i paznokci
7.03 o 10:54
Najpiękniejsze smutne piosenki
8.08 o 11:52
Oczyszczająca czarna maska na wągry
26.07 o 13:36
21.07 o 15:16
Koszt wesela - wątek zbiorczy
Ślub będzie 05.06.2015 r.
Wesele na 100 osób. Ze wszystkim wyjdzie ok. 50 tys
sala - 320 zł od osoby
My wesele mamy 25.07.2015 na ok 160 osób płacimy 170 zł od osoby i wychodzi nam ok 60 tys.
My mieliśmy w zeszłym roku wesele na prawie 80 osób i wyszło coś około 27 tys
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-02-26 17:17 przez gagunia958.
Ja dokładnie taka sama data 25.07.2015 przypuszczalny koszt wesela 40tyś - na prawdę nie wymyslając.
gosska333 to będziemy razem odliczać dni
A właśnie znalazłam fajną stronę i na niej można dość szczegółowo obliczyć koszty zwązane z weselem http://mynarzeczeni.pl/menadzer-slubny-do-organizacji-wesela
zapisz się do wątku slub 2015.
Ja miałam wesele w czerwcu 2013 na 120 osób- całkowity koszt to 30 tys.
W restauracji z poprawinami na 65 osób
.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-02-28 07:30 przez judyska89.
Hej dziewczyny
Ja mam taki dylemat i w sumie to co poniektóre mogą się burzyć że zakładam nowy wątek więc podepnę się tu ;p
Chciałam się zapytać dziewczyn, które zdecydowały się na skromny ślub kościelny, miałyście tylko zwykły obiad, kawa ciacho i do domu czy robiłyście zwykłe przyjęcie tzn takie mini wesele ( z DJ, fotografem itp.) Bo z moim M. zastanawiamy się z jednej strony byśmy chcieli pobawić się z cała rodziną a z drugiej szkoda nam kasy (wolimy tę kwotę przeznaczyć na mieszkanie, wiadomo jeszcze hipotekę weźmiemy no ale te min 20% wkładów trzeba mieć). No i ile was takie przyjęcia wyszły?
my braliśmy ślub kościelny w 2011 roku ,
zrobiliśmy wesele
wyszło nas ze wszystkim alkohol suknia , sala, obiad (całe menu to 3 posiłki ciepłe szwedzki stół, kawa herbata,sałatki )ciasta piekła sąsiadka - alkohol z hurtowni
8 tysięcy
Mieszkamy w Krakowie
Wesele mieliśmy koło Wawelu w małej restauracji koło kortów tenisowych
Od osoby mieliśmy 100 zł dzieci 50 zł
było nas coś koło 34 osób
Ksiądz w kościele nic nie wziął - załatwione po znajomości
Suknie miałam używaną ale i tak była piękna i dla mnie wymarzona
Dj ani kapeli nie mieliśmy - zajął się tym nasz dobry kolega
Było niby skromnie ale elegancko i bawiliśmy się do białego rana
aha nie zapraszaliśmy dalekiej rodziny albo tych z którymi nie utrzymujemy kontaktu !
byli nasi rodzice , chrzestni , babcie , i znajomi przyjaciele
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-03-13 10:56 przez monia9006.
Cytat
czerwona_Mi
Hej dziewczyny![]()
Ja mam taki dylemat i w sumie to co poniektóre mogą się burzyć że zakładam nowy wątek więc podepnę się tu ;p
Chciałam się zapytać dziewczyn, które zdecydowały się na skromny ślub kościelny, miałyście tylko zwykły obiad, kawa ciacho i do domu czy robiłyście zwykłe przyjęcie tzn takie mini wesele ( z DJ, fotografem itp.) Bo z moim M. zastanawiamy się z jednej strony byśmy chcieli pobawić się z cała rodziną a z drugiej szkoda nam kasy (wolimy tę kwotę przeznaczyć na mieszkanie, wiadomo jeszcze hipotekę weźmiemy no ale te min 20% wkładów trzeba mieć). No i ile was takie przyjęcia wyszły?
Ja właśnie też przymierzam się do takiego ślubu. Zdecydowaliśmy, że będziemy robić tylko obiad dla najbliższej rodziny(rodzice, rodzeństwo, w sumie ok. 20 osób). Pytałam się o koszt takiego obiadu u mnie w mieście i w zależności od miejsca to najtaniej powiedzieli nam, że 70zł za sam obiad, ciasta i alkohol na własną rękę, a w innym miejscu najdrożej za obiad też bez ciast i alkoholu to 180zł od osoby :/ Szukamy dalej. 180zł od osoby za zwykły obiad nie dam, 70zł wydaje się ok, ale chcemy jeszcze pooglądać inne lokale.
My jesteśmy jeszcze daleko od chodzenia po lokalach tylko zaglądamy na strony i też myślimy zrobić na ok 20 osób (rodzice, rodzeństwo, chrzestni, dziadkowie) tylko teraz ta kwestia czy tylko obiad, kawa, ciacho i do domu czy jednak impreza z DJ. Wtedy to nawet te 150 za osobę mogę dać ale czy w ogóle będą się bawić czy tylko posiedzą, pojedzą i do domu ? ehh
Ja właśnie jestem kilka dni po
braliśmy ślub cywilny 8.03 mieliśmy 38osób było przyjęcie z zabawą do białego rana..
robiliśmy u wujka w hotelu więc taniej nam wyszło ponieważ płaciliśmy tylko za jedzenie, wódkę, ozdoby itd..
za jedzenie wyszło 600zł + 400zł ozdoby itd., ozdoba na auto 50zł, suknie swoją szyłam koszt 120zł + materiał 80zł, buty 50zł, przeróbka garnituru 100zł, koszula 100zł, krawat 50zł, bukiet + butonierka 120zł, wódka 1000zł, tort 340zł, pokoje dla gości 50zł od pokoju myślę że jakoś 250zł razem, obrączki 2200zł.
Myślę że z takich większych kosztów to tyle.
Cytat
czerwona_Mi
My jesteśmy jeszcze daleko od chodzenia po lokalach tylko zaglądamy na strony i też myślimy zrobić na ok 20 osób (rodzice, rodzeństwo, chrzestni, dziadkowie) tylko teraz ta kwestia czy tylko obiad, kawa, ciacho i do domu czy jednak impreza z DJ. Wtedy to nawet te 150 za osobę mogę dać ale czy w ogóle będą się bawić czy tylko posiedzą, pojedzą i do domu ? ehh
To już sama musisz wiedzieć jak byś chciała żeby ten dzień wyglądał. My po prostu nie chcemy wesela, nie chodzi o pieniądze, bo oszczędności mamy, więc nawet bez pomocy kogokolwiek stać by nas było na zorganizowanie wesela.
Nie wiem jaką masz rodzinę, moja najbliższa jest mało imprezowa i jestem pewna że by się dobrze nie bawili ani nie tańczyli. W zeszłym roku byliśmy też na imprezie organizowanej przez rodzinę mojego partnera i tam też trzeba było ludzi siłą wyciągać na parkiet, a po chwili wszyscy uciekali.
Kiedy planujecie ślub? Myślę, że powinnaś się dobrze zastanowić żeby potem niczego nie żałować.
31.05.2014 szacowałam że wyjdzie 40 ale już jestem blisko 60 tys, mam nadzieję, że w tej kwocie się zamknę