gorący temat
Ksalol 1mg/Alprazolam Größte Rabatt
41 minut temu
kaufen REINER MDMA-FELSENKRISTALL – LABORGEPRÜFT
42 minut temu
44 minut temu
Korekcja laserowa astygmatyzmu
dzisiaj o 11:06
wczoraj o 19:22
14.01 o 21:11
MÓJ sposób na trądzik! skutkuje
6.04 o 10:19
Platforma wibracyjna opinie i efekty
27.10 o 12:13
CZYSTEK- opinie, informacje, rodzaje.
23.10 o 14:45
2.07 o 22:30
domowe maseczki na zniszczone włosy
23.10 o 16:06
Koszt wesela - wątek zbiorczy
Za 27 tys to wolalabym poleciec na bora-bora i tam wziac slub tylko ja i facet No ale to tylko moje zdanie
moja siostra bierze ślub w tym roku, impreza na 110 gości w eleganckim hotelu + cała reszta i wychodzi im ok 28tys max.
jestem z okolic Krk.
Mój znajomy robił, ze wszystkim, nawet z noclegami dla przyjezdnych on 25 i ona 25, czyli razem 50tys za ok 130os
drogo,moje wujowstwo w restauracji z 5 daniami na ciepło i ciągłymi przystawkami za osobę płacili około 150 zł plus orkiestra 1 tys.suknie można kupić już za kilkaset zł garnitur podobnie także uważam,że to gruba przesada...
Wesela jeszcze nie miałam ale jak na 60 osób to wydaje mi się że dosyć drogo, chyba że wybrałaś jakąś droga sukienkę fotografa itd to się potem uzbiera sumka. Ehh z resztą wesele to jest mega wydatek wydaje mi się że nie ma co szaleć bo w prezentach to nawet się w 40% nie zwróci chyba że goście hojni D albo rodzice bogaci i wszystko płacą Jeden dzień szybko minie a jak się pomyśli ile to kasy to aż się w głowie kreci.
też bym tak chciała... ale on ma dużą rodzinę... i niestety mało mam do powiedzenia na ten temat. Dla świętego spokoju i żeby rodzina mnie nie znienawidziła - lepiej zrobić weseleCytat
razdwapiec
Za 27 tys to wolalabym poleciec na bora-bora i tam wziac slub tylko ja i facet No ale to tylko moje zdanie
Cytat
ynia88
drogo,moje wujowstwo w restauracji z 5 daniami na ciepło i ciągłymi przystawkami za osobę płacili około 150 zł plus orkiestra 1 tys.suknie można kupić już za kilkaset zł garnitur podobnie także uważam,że to gruba przesada...
ślub i wesele ma się tylko raz w życiu..
Cytat
puchuskubatek
też bym tak chciała... ale on ma dużą rodzinę... i niestety mało mam do powiedzenia na ten temat. Dla świętego spokoju i żeby rodzina mnie nie znienawidziła - lepiej zrobić weseleCytat
razdwapiec
A powinnas miec najwiecej do powiedzenia - przeciez to Twoje wesele i Twoj dzien! A co do kosztow - jesli nie musi byc w krk to moze gdzies pod krakowem bedzie taniej? Np. w tomaszowicach jest jakis dworek, tam czesto ludzie robia wesela, dowoz gosci w razie czego mozna zalatwic wynajmujac autobus mpk. Moze warto zrobic poza miastem jesli chcesz ogarniczyc koszty, bo w centrum wiadomo - drozej.
a jaki hotel? bo my znaleźliśmy w sumie poza Krakowem - jeszcze nic nie jest zarezerwowane i mam nadzieję, ze zdążymy z ostatnim wolnym terminem - miejsce jest bajeczne... ale 220 za osobę + nocllegi. Na fotografir oszczędzamy, zamiast kapeli DJ. Tylko suknia około 3000 i garnitur około 2000.Cytat
agusiap89
moja siostra bierze ślub w tym roku, impreza na 110 gości w eleganckim hotelu + cała reszta i wychodzi im ok 28tys max.
jestem z okolic Krk.
Cytat
puchuskubatek
Dziewczyny, ile kosztowało wasze wesele ( i kiedy to było). Chodzi mi o koszt całkowity - lokal, alkohol, jedzenie, suknia, garnitur i td.
nam wychodzi około 27 000 i zastanawiam sie czy to dużo i szukać czegoś tańszego... na około 60 osób
Hej ja sadze ze to jest bardzo duzo ja mam wesele 13.08.2011r liczba osob ok.130 i myslimy ze 30 tys.nam wystarczy!!!!
moje we wrzesniu 2010 roku tak na okolo 60 osob wyszlo jakies 8-10 tys ale to zalezy w jakim miescie mieszkasz
z chęcią się dowiem na jakie koszty mam się przygotować bo niedługo będzie mnie to czekać, może ktoś jest z trójmiasta i mnie uświadomi?
Normalnie jak czytam, że niektórzy po 8tys to jestem w wielkim szoku ;O u mnie tyle kosztuje wyprawienie 18 urodzin..
wiem co robię. znam rodzinkę. Wolę wziąć później to co dostaniemy do koperty i pojechac gdzieś we dwójkę. A wesele i tak jest pod Krakowem - własnie w takim pseudogóralskim dworku. I jednak chcę mieć wymarzone. Koszty ograniczamy maksymalnie - z dowozem nie będzie problemu, bo rodzinka będzie samochodami i najwyżej ze 2 samochody się wynajmieCytat
razdwapiec
Cytat
puchuskubatek
razdwapiec
A powinnas miec najwiecej do powiedzenia - przeciez to Twoje wesele i Twoj dzien! A co do kosztow - jesli nie musi byc w krk to moze gdzies pod krakowem bedzie taniej? Np. w tomaszowicach jest jakis dworek, tam czesto ludzie robia wesela, dowoz gosci w razie czego mozna zalatwic wynajmujac autobus mpk. Moze warto zrobic poza miastem jesli chcesz ogarniczyc koszty, bo w centrum wiadomo - drozej.
Cytat
piska
Normalnie jak czytam, że niektórzy po 8tys to jestem w wielkim szoku ;O u mnie tyle kosztuje wyprawienie 18 urodzin..
jak masz nadzianych rodzicow i cie stac to mozesz sobie robic 18 za tyle kasy a propo ciekawa jestem jak wyglada taka 18 ale niewazne jaakbys miala zaplacic za nia z wlasnej kieszenie to nie bylo by tak fajnie