Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Cytat
vvvasiuniavvv
Ważę 78 kg przy wzroście 170... więcej nie podam :D wymiary podeślę Ci owiecaaa jutro ;)

phiii... miałam już Panią o wzrosćie 168cm i wadze 85kg i co? po 2 latach zdrowego zywianie + trening - 53kg :D jesteśmy obie dumne jak diabli :D waga stoi już 1,5roku i co? da się ale nie na raz i nie szybko bo to nie ma sensu... za duże obciązenie dla organizmu...

to ja tez w to wchodze ! :)

dziękuje Wam bardzo za tak duże zainteresowanie!!! :)

prosze zmierzcie sie jutro wszytskie! :) dane możecie przesyłac tu na forum lub do mnie ja i tak wszytsko wrzuce w excel - tylko z Waszymi nickami :)

i dziewczyny motywujcie się nawzajem :) dajcie sprawozdania z każdego dnia :)

ktoś pytał o jednodniowym wybryku - oczywiście badanie się nie zawali - ALE PROSZĘ NAPISZCIE O TYM przy podawaniu wymiarów na koniec msc :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-01 12:31 przez owiecaaa.

Pół roku temu odstawiłam śmieciowe jedzenie,gazowane napoje,zwracam uwage n to co jem odżywiam się b.zdrowo schudłam 9kg.Badania bdb-nie mogę przytyć słodyczy wogóle nie jem i tego co zawiera cukier.Doradż co jeść żeby przytyć.Pozdrawiam. Moje wymiary teraz to biust87,talia 67.biodra 87 waże 48kg mam 164cm

Cytat
chcica
Pół roku temu odstawiłam śmieciowe jedzenie,gazowane napoje,zwracam uwage n to co jem odżywiam się b.zdrowo schudłam 9kg.Badania bdb-nie mogę przytyć słodyczy wogóle nie jem i tego co zawiera cukier.Doradż co jeść żeby przytyć.Pozdrawiam. Moje wymiary teraz to biust87,talia 67.biodra 87 waże 48kg mam 164cm

żeby przytyć, ale powiedz mi jak Twoje wyniki badań krwi / moczu? jak Ty się czujesz? zawroty głowy? omdlenia? wymioty?
jeśli nie - to rozumiem, że Ty się sama z sobą źle czujesz w własnym ciele? przy takiej wadze vs wzroście akurat zaleciłabym wypracowanie sylwetki i mięśnie same zrobią wagę :)choć pamiętaj że waga to jedno wymiary to drugie a samopoczucie to trzecie ;)

pamiętaj jednak, że : Białko jest budulcem miesni, ale do wzrostu pobudzają (i stymulują go) węglowodany :)
polecam artykuł: http: //www.womenshealth.pl/jak-zdrowo-przytyc-rady-dla-chudzielcow/

możesz wżucić jakieś zdjęcie sylwetki - ale w bikini?

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

Cytat
owiecaaa
Cytat
Onyksowa
A wafle ryżowe, kukurydziane itp. też odpadają? Albo płatki śniadaniowe?

przejdzie wszystko ale W ROZSĄDNYCH ilościach! :)
tu chodzi głownie o cukry ciasteczkowe, batonikoweo itd itd oraz napoje gazowane i słodkie czy inne śmieciowe dania :)
Cytat
skj2008
kurde tez bylabym chetna ale w sierpniu jade do babci na tydzien a ona mi nie podaruje .. ziemniaczki,schabowe ... ipt ;/

ale zieminiaki czy schabowy to nie zbrodnia :)
tylko ziemniaki bez żadnej "omasty" masełkowej czy innego badziewia, schabowy mozna zjesc ale nie na pól talerza :D oczywiscie bylbyu zdrowszy bez panierki ;)
Cytat
Passionate33
Ja ciągle próbuję taką dietę wprowadzić.. ale weekendowe dni + wieczory przed tv z partnerem nie mogą się obejść bez przekąsek. No i urlop teraz będzie więc jedzenie w restauracjach itd.

ale w restauracjach również mozna zjesc coś zdrowego :) a przekaska moze byc owoc ;)

No niby tak. Ale mój luby zawsze kupuje chipsy + piwo a jak on się zajada to ja zawsze też kilka podjem chociaż się powstrzymuje... Owoc nie zaspokaja moich słonych potrzeb ;p

Czuję się dobrze,wyniki krwi moczu i hormonów idealne,ale ja się czuję za chuda wolałam się jak byłam grubsza,ale nie powrócę do dawnych wyników żywieniowych.Spożywam dużo białka,zawsze byłam chuda,potem udało mi się przytyć no i jak odstawiłam niezdrowo żywność tak schudłam

Cytat
owiecaaa
Cytat
vvvasiuniavvv
Ważę 78 kg przy wzroście 170... więcej nie podam :D wymiary podeślę Ci owiecaaa jutro ;)

phiii... miałam już Panią o wzrosćie 168cm i wadze 85kg i co? po 2 latach zdrowego zywianie + trening - 53kg :D jesteśmy obie dumne jak diabli :D waga stoi już 1,5roku i co? da się ale nie na raz i nie szybko bo to nie ma sensu... za duże obciązenie dla organizmu...

:o wielki szacun!

Uwaga Uwaga podaje wymiary proszę się nie śmiać bo do modelkowych nie należą ;(

A więc tak :

wzrost 174
waga 65,2
obwód brzucha ( w linii pępka ) 88 cm
obwód bioder 95 cm

Zdjęcia zrobione ale pochwale się nimi a koniec sierpnia .. jeśli będzie czym oczko

Walkę z tłuszczem uważam za rozpoczętą !! Trzymajcie za mnie kciuki :*

Chetnie bym przystapila ale i tak grubne w pasie :-) za rok bardzo chetnie :-)

ja wlasnie zakonczylam podobny eksperyment.
Schudłam w ciągu 3 miesiecy 6 kg, w talii stracilam 14 cm, a w biodrach 10 cm.
Z tym, ze oprocz tego ze nie jadlam słodyczy to jeszcze nie jadłam paru innych produktów które takze w mocnym stopniu wpywaja na organizm.
Poza tym cwiczylam.

hej :)
jestem Wam wszytkim baaaardzo wdzięczna za pomoc przy badaniu! :)

próbujcie a noż wytrzymacie do końca badania!!! jeśli nie - trudno nie jestem kappo ;) tylko bardzo proszę o zaznaczenie ile razy "dopuściłaś się grzeszków" :) to mi przełozy się na analizę podświadomości i efektów- będe zwobowiązana :)

ja niestety nie bd mogła się udzielać tak czesto bo wczoraj dow się o bardzo powaznych problemach zdrowotnych członka mojej bliskiej rodziny...

ale będe wdzieczna za prowadzenie badania... :*

z góry dziekuję,
owieca

czekam na dalsze pomiary / zdjęcia / INFORMACJE :)

Cytat
lena-222
ja wlasnie zakonczylam podobny eksperyment.
Schudłam w ciągu 3 miesiecy 6 kg, w talii stracilam 14 cm, a w biodrach 10 cm.
Z tym, ze oprocz tego ze nie jadlam słodyczy to jeszcze nie jadłam paru innych produktów które takze w mocnym stopniu wpywaja na organizm.
Poza tym cwiczylam.

gratulacje!!! :) 2kg / msc - zdrowo i z głową :) o to chodzi - wtedy efekt jojo jest zadkością - oczywiście przyjmując że nie wracamy do starszych przyzwyczajeń ;)
Cytat
chcica
Czuję się dobrze,wyniki krwi moczu i hormonów idealne,ale ja się czuję za chuda wolałam się jak byłam grubsza,ale nie powrócę do dawnych wyników żywieniowych.Spożywam dużo białka,zawsze byłam chuda,potem udało mi się przytyć no i jak odstawiłam niezdrowo żywność tak schudłam

hmmmm.... nie wiem czy wiesz, ale jak sie zdrowo odzywmiamy i nasze badania sa w norm,anie a organizm nie tyle - tzn że nasz organizm tak czuje się najlepiej - tzn nasze organy, mózg (bo to również), pozimo krwinek - no waszytko ... dlatego przy stałym zdrowym zywiueniu raczej nie przytyjesz... ale też dla mnie nonsensem jest sie "truc" tylkio po to zeby przytyc... nie wiem jaka masz budowę, ale na Twoim miejscu zaczełabym ćwiczyc! kilka kg ci przybiedzie ale jak to sie rewelacyjnie przelozy na Twój wygląd ;)
Cytat
skj2008
Uwaga Uwaga podaje wymiary proszę się nie śmiać bo do modelkowych nie należą ;(

A więc tak :

wzrost 174
waga 65,2
obwód brzucha ( w linii pępka ) 88 cm
obwód bioder 95 cm

Zdjęcia zrobione ale pochwale się nimi a koniec sierpnia .. jeśli będzie czym oczko

Walkę z tłuszczem uważam za rozpoczętą !! Trzymajcie za mnie kciuki :*

Dziękuję! :*
i naprawde nie jest tak źle!!! Ba! nawet jakbys mi tu napisała, że masz 100cm w brzuchu to ZAWSZE mozna coś z tym zrobić!!! po pierwsze nikogo nie mozna dołować, że jest "gruby" tylko motywować - kazdy decyduje za siebie jak chce wyglądac (oczywiscie nie mowie tu o skrajnych przypadkach czy chorobie!). Kazdy ma swoja wlasna wole! i KAŻDY zdrowy człowiek moze schudnąc - ale nalezy to robic z glowa i powoli :) dla mnie nie ma sensu schudnąc w 1 msc 10 klg po czym dodstac je z poworotem z nawiazka! :)

Damy rade - razem :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-02 08:58 przez owiecaaa.

zweryfikowana
Moderator szaf

Dane startowe:
waga: 58,3 kg
obwód brzucha w talii: 75
obwód brzucha okolice pępka: 86
BMI: 21,56

zdjęcie: nie robię

Wczoraj jadłam: jedna bułka ziarnista, jedna bułka biała, pomidor, ser żółty, dwa plasterki wędliny, bigos, naleśnik z serem, dwie kiełbaski gotowane, pół kubka jagód, pół kubka truskawek + kawa 3 szkl., herbata 1 szkl., woda niegazowana 0,5 l.

Wieczorem udało mi się nie podjadać, ale ciężko było.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-02 09:06 przez malmie.

Cytat
malmie
Dane startowe:
waga: 58,3 kg
obwód brzucha w talii: 75
obwód brzucha okolice pępka: 86
BMI: 21,56

zdjęcie: nie robię

Wczoraj jadłam: jedna bułka ziarnista, jedna bułka biała, pomidor, ser żółty, dwa plasterki wędliny, bigos, naleśnik z serem, dwie kiełbaski gotowane, pół kubka jagód, pół kubka truskawek + kawa 3 szkl., herbata 1 szkl., woda niegazowana 0,5 l.

Wieczorem udało mi się nie podjadać, ale ciężko było.

dziękuję :*
jeszcze dodoaj prosze wiek ;) oczywiscie w przedziale wiekowym :)
widze ze w menu nie ma smieci i słodyczy oraz napoi BRAWO ;) podjadać można!!! - owoc, suszony owoc , duużo wody - ale wszytsko w granicach przyzwoitości :D poza woda oczywiscie hahah :D

dodam dla zainteresowanych - WODA

czy wiecie, że 48% ludzi w Polsce ma problemy z bólem głowy z powodu dostarczenia zbyt małej ilości wody do organizmu? ... głowa tez najczęściej (bo nie zawsze i nie mówię tu o osobach z stwierdzona migreną i innym schorzeniem!)boli w okresie letnim - dlaczego? bo organizm sie odwadnia! co więcej! pijąc kawę wypłukujemy najwazniejsze składniki w tym magnez i wodę :) WIĘC PIJEMY min 1l - cudownie bd za 2l :)

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-02 09:08 przez owiecaaa.

zweryfikowana
Moderator szaf

Ja z tą wodą ma nie lada problem, nosz kurcze nie daję rady 1 l wody wypić dziennie ;/

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Rower czy bieganie?