Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Cytat
Tajemnice7grodu
Od trzech miesięcy się odchudzam i schudłam 11 kilo
Jak Ty to zrobiłaś?! :D

ja w sumie już dziś zgrzeszyłam bo wypiłam energy drinka, a to wszystko dlatego że okropnie chce mi się spać a w pracy siedzę, więc muszę jakoś przetrwać . oczywiście to wyjątkowa sytuacja i juź nie będę:p

Cytat
Onyksowa
Cytat
owiecaaa
Dla zachęcenia powiem, że najgorsze jest około 14 dni "odwyku słodyczowo - śmieciowego". Potem nasze kupki smakowe zwyczaje odzwyczajają się do tego smaku do momentu ponownego spożycia :) oczko
A zawsze myślałam, że mam kubkismakowe :P Chyba podejmę wyzwanie :)

jezus... :D ale zabłysłam :D
Cytat
budynwproszku
ja w sumie już dziś zgrzeszyłam bo wypiłam energy drinka, a to wszystko dlatego że okropnie chce mi się spać a w pracy siedzę, więc muszę jakoś przetrwać . oczywiście to wyjątkowa sytuacja i juź nie będę:p

wybaczam - ale niech to bd jednorazowy "wybryk" bo inaczej badanie weźmie w łeb :D

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-01 11:02 przez owiecaaa.

Świetna inicjatywa, szkoda, że jestem strasznie niewytrwała i tak uwielbiam słodycze... Jakiś czas temu, przymierzając właśnie strój kąpielowy, zauważyłam, że pomimo stałej, w sumie niskiej (52 kg/170cm), od kilku lat wagi, moje cialo nie wygląda już tak dobrze i winię za to jedzenie z Mc i te wszystkie ciastka i czekoladki... Dlatego mam zamiar znowu zacząć regularnie gotować w domu i pozwalać sobie na słodycze 1-2 w tygodniu.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-01 11:13 przez czarnoczarna.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

Ja ciągle próbuję taką dietę wprowadzić.. ale weekendowe dni + wieczory przed tv z partnerem nie mogą się obejść bez przekąsek. No i urlop teraz będzie więc jedzenie w restauracjach itd.

też jestem chętna. A czy domowe ciasteczka owsiane wchodzą w grę? Albo budynie?

A wafle ryżowe, kukurydziane itp. też odpadają? Albo płatki śniadaniowe?

kurde tez bylabym chetna ale w sierpniu jade do babci na tydzien a ona mi nie podaruje .. ziemniaczki,schabowe ... ipt ;/

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

ja pragnę się przyłączyc :) chcialam sie tylko zapytać, czy jesli zjemy w trakcie ekperymentu jedno ciastko czy caly dzien brzydko to juz koniec? w sensie juz nie podajemy wymiarow na koniec sierpnia itd? wystarczy jedna pomyłka? jutro rano sie zwaze i podam wymiary :) super akcja

Cytat
niewywrotna
też jestem chętna. A czy domowe ciasteczka owsiane wchodzą w grę? Albo budynie?

ciasteczka oswiane bez cukru! przejdą ale budyń jednak już nie... o ile wiem to do zwyklego domowego budyniu daje sie min 70g cukru + cukier waniliowy - wiec taka dawka jest zabójcza :)

Cytat
Onyksowa
A wafle ryżowe, kukurydziane itp. też odpadają? Albo płatki śniadaniowe?

przejdzie wszystko ale W ROZSĄDNYCH ilościach! :)
tu chodzi głownie o cukry ciasteczkowe, batonikoweo itd itd oraz napoje gazowane i słodkie czy inne śmieciowe dania :)
Cytat
skj2008
kurde tez bylabym chetna ale w sierpniu jade do babci na tydzien a ona mi nie podaruje .. ziemniaczki,schabowe ... ipt ;/

ale zieminiaki czy schabowy to nie zbrodnia :)
tylko ziemniaki bez żadnej "omasty" masełkowej czy innego badziewia, schabowy mozna zjesc ale nie na pól talerza :D oczywiscie bylbyu zdrowszy bez panierki ;)
Cytat
Passionate33
Ja ciągle próbuję taką dietę wprowadzić.. ale weekendowe dni + wieczory przed tv z partnerem nie mogą się obejść bez przekąsek. No i urlop teraz będzie więc jedzenie w restauracjach itd.

ale w restauracjach również mozna zjesc coś zdrowego :) a przekaska moze byc owoc ;)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-01 12:06 przez owiecaaa.

A trzeba tutaj podać swoje wymiary?? Mam strasznie duże i się wstydzę :(

Cytat
vvvasiuniavvv
A trzeba tutaj podać swoje wymiary?? Mam strasznie duże i się wstydzę :(

oczywiscie ze nie trzeba :) mozesz podac mi na pryw :)

tutaj jesli tylko chcecie mozna podac do wiadmosci publicznej :)

jednak opinia innych motywuje najbardziej ;)
Dziewczyny WYJAŚNIAM!!!

moje badanie to NIE DIETA!!! tj tylko ekseryment mówiący o odżuceniu wszelkiego śmieciowego jedzenia + słodyczy - które w żadnym wypadku nie jest nam potrzebne do przeżycia ;)

poza ww. obowiązującym regulaminem nie obowiązuje nic innego ;)
ja ze swojej strony tylko pragnę powiedzieć, że:
- 5 posiłków dziennie (racjonalne porcje)
- min 1l WODY dziennie (nie liczę tu kaw/herbat - choć to niezdrowe oczko)
- nie jedzenie min 2/3 przed snem
- jeść można wszystko tylko mniej :) a jeśli to nie będzie ociekać tłuszczem i sosami - extra :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-01 12:13 przez owiecaaa.

zweryfikowana
Moderator szaf

Ja się na piszę i jutro zrobię pomiary, zaczynam od teraz zobaczymy czy dam radę bez ciastek i czipsów, gazowanych napojów i hot-dogów, zapiekanek itp. przez 2 miesiące.

Ważę 78 kg przy wzroście 170... więcej nie podam :D wymiary podeślę Ci owiecaaa jutro ;)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Rower czy bieganie?