Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 6/5

Opóźnienie miesiączki

24 cze 2024 - 12:38:49

Cześć dziewczyny. Czy znacie jakieś sposoby na opóźnienie miesiączki? Oprócz antykoncepcji, ponieważ na to już za późno. Niestety w przyszłym miesiącu wyjeżdżam na kilka dni i akurat w tym czasie mam dostać okres. Mam bardzo obfite i bolesne te dni, dlatego wiem że będzie to dla mnie męczące, szczególnie podróż, nie chce co chwilę biegać do toalety. W internecie znalazłam że są niby leki opóźniające na kilka dni i zastanawiam się czy warto zapisać się do ginekologa i poprosić o receptę. Napiszcie proszę czy macie jakieś sposoby na opóźnienie okresu lub jak radzicie sobie w podróży przy tak mocnych miesiączkach

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

Opóźnienie miesiączki

24 cze 2024 - 14:15:03

Miałam taką sytuację w zeszłym roku, brałam Utovlan - 3 dni przed okresem po 3 tabsy dziennie (ja brałam co prawda po 2) do tego momentu kiedy nie chcesz mieć okresu, jak odstawisz to 2-3 dni i normalnie go dostajesz. Choć normalnie to jest łagodne określenie, bo jak ja mam bolesne miesiączki, tak po tych tabletkach miałam zjazd…

Ogólnie poleacm skonsultować się z ginekologiem bo trudno jest doradzić w takiej sprawie na forum:
https://zdrowa-ona.pl/

Od siebie dodam, że sporo porad w dziedzinie ginekologii znajdziesz na tej stronie.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Opóźnienie miesiączki

09 sie 2024 - 15:08:54

Rzeczywiście na tej stronie jest bardzo dużo informacji na temat zdrowia kobiet i sama z niej chętnie korzystam. Wiem też że jeśli stosuje się na przykład tabletki antykoncepcyjne drovelis bardzo łatwo jest opóźnić czy wyeliminować zupełnie krwawienie

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

klimatyzacja Lębork