Obecnie rozmawiamy o:

wygodna sofa

gorący temat

mleko modyfikowane

35 minut temu

kredyt

dzisiaj o 18:25

Biżuteria na prezent

dzisiaj o 18:12

tanie leki

dzisiaj o 17:51

domowe gadzety

dzisiaj o 14:29

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:24:46

Jutro mam wizytę u dentysty i strasznie się boję,bo mam traumę z dzieciństwa (stomatolog był nieprzyjemny, niedelikatny i po mimo malutkiej dziurki okropnie mnie bolało).Jestem zmuszona wyleczyć zęby,bo będę miała zakładany aparat stały.Idę do takiej młodej,fajnej dentystki,ale dzisiaj już przeżywam cały dzień,płaczę, panikuje i wiem,że nie zasnę.Ubytki mam dość małe,ale poproszę o znieczulenie (jakoś zastrzyków się nie boję) Boję się tylko odgłosu i tego,że znieczulenie nie będzie na tyle silne i nie zadziała.Tak mi wstyd,w końcu mam 22 lata.Błagam wesprzyjcie mnie na duchu.Też tak macie? :)

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:28:48

jak byłam mała to tak miałam, później doszłam do wniosku , że pasuje dorosnąć i nie zachowywać się jak dziecko ;] teraz już nie mam problemu z leczeniem zębów.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:28:53

ja kanałowo ząb lecze rok czasu i chodze z trucizną....nie pojde nie ma opcji boje sie roniez panicznie!!!!! a wszystko przez ortodontkę z dziecinstwa

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:29:06

Kochana..ja to przed gabinetem zemdlałam ze strachu:( ale zupełnie nie potrzebnie choc miałam leczenie kanałowe.Moja dentystka to starsza kobieta ale jest tak wspaniała,ze kazda wizyta u niej to coraz mniejszy strach.Znieczulenie napewno zadziała..popros,zeby po zastrzyku odczekała chwilke to bardzo pomaga..trzymam kciuki..odwagi:)

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:29:11

mam identycznie,
ostatnio mialam zabieg i balam sie jak cholera, bolało ale w koncu przestalo i juz jest ok :-)
nawet traume mam taką samą. wyrywali mi mleczaki do aparatu, bez znieczulenia :-(

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:29:41

Ja też się strasznie boję, ale bez przesady ;) nigdy nie biorę znieczulenia, pamiętam jak poszłam pierwszy raz i wyrywała mi zęba haha:D bałam się, ale przez tą adrenalinę nawet nie poczułam :P Ja z kolei boję się zastrzyków i zawsze idę na żywioł bez znieczulenia:)

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:29:54

Ja byłam ostatnio u dentysty tez się bałam ale nic mnie nie bolało:)
Ale mam taka zasadę przed dentystą poboli parę minut i przestanie i to zawsze mnie trzyma na duchu bo tez się boje:)
nie boj się dasz rade:)

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:31:42

Ja tez sie boje, mimo ze teraz sa te znieczulenia i wogole.. od 2 miesiecy boli mnie zab, i jade na tabsach przeciwbolowych. W koncu musze sie umowic:( powodzenia, wazne ze bedziesz miala zdrowe zabki;p

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:35:19

ja jak byłam dzieckiem to z radością chodziłam do dentysty, lubiłam borowanie i bez znieczulenia robili mi zęby. tak właściwie jest do dziś.

zweryfikowana
Moderator

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:36:18

łączę się z Tobą w bólu :D Też jutro idę :D idę bo muszę doprowadziłam zęby do takiego stanu, że jak nie pójdę to stracę trzy :D Miałam mieć leczony jeden - poszłam tylko po zatrucie i więcej się nie pokazałam ze strachu, no i ząb się wykruszył. Jutro już muszę iść bo przez dwa dni tak mnie ząb bolał, że myślałam, że wyjdę z siebie. Ale jakoś damy radę :D

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:36:28

Ja ostatnio zakończyłam leczenie, miałam tylko do wyczyszczenia jeden ząb bo zaczęło mi już coś si psuć. Też się cholernie bałam bo kiedyś na babe taką wredną natrafiłam jeszcze byłam na kase chorych nie będe ci pisac jaką krzywde mi wyrządziła ale czułam się jak bym była u rzeźnika teraz byłam na prywatnym u takiej młodej miłej pani bardzo jestem zadowolona. Ja dostawałam przed wizytami u dentysty aż biegunki silnej. ;p Ale to z nerwów. ;p Ale teraz już śmiało pójde narazie mam spokój. ;)
Mój chłopak wyrywa np zęby bez znieczulenia bo się boi zastrzyku bardziej niż wyrwania. :P :)i strasznie się z niego śmieje, za każdym razem kończy się to obrażaniem na cały świat. :P

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-29 22:37 przez pasisia.

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:41:23

ja jestem właśnie tydzień po chirurgicznym usunięciu dolnej ósemki, pojechałam raz opóchnięta jak balon i pan stomatolog powiedział że muszę brać antybiotyk żeby ropa zeszła i umówił mnie za tydzień, nie wiedziałam czy mam się smiać czy płakać...pojechałam po tygodniu i można było ciąć...poprosiłam o końską dawkę znieczulenia oczyiście...zawsze jak siedzę na fotelu to splatam palce asekuracyjnie już jakby coś bolało, o mało sobię ich nie połamałam z nerwów i z tego żeby czasem nie bolało;o), na szczęście nic nie bolało i szwy wsumie ściągnęłam sobie sama, wprawdzie 4 dni po zabiegu leciałam na Ketonalu bo bolało jak cholera...ale sam zabieg nie bolał...na szczęście:o)

Strach przed dentystą...

29 sty 2012 - 22:42:04

Ja od małedo chodzę do jednej i tejsamej pani doktor nigdy się nie bałam bo kobitka ma podejście do dzieci. Teraz nie mam jakiegoś lęku ani strachu przed denystą: ) nie ma czego się bać straszniejsze są ceny u dentystów said leczenie. ;)

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 3/5

Strach przed dentystą...

30 gru 2012 - 13:05:37

wiesz tak szczerze powiedziawszy chyba nie ma na świecie osoby, która by się dentysty nie bała. Na pewno nie ma nic przyjemnego w wizycie w gabinecie, ale najważniejsze to jakoś się starać walczyć z tym strachem. Też mam traumę z dzieciństwa, ale teraz mam przyjemność chodzić do doktora Rozwadowskiego, który skutecznie mnie wyleczył ze strachu przed dentystą. Myślę, że w dużym stopniu zależy do kogo chodzimy na wizyty.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

Strach przed dentystą...

30 gru 2012 - 13:07:36

jak sie strasznie boisz to weź sobie zatsrzyk

nie, ąz tak to nie mamm raczej jak ty

pomozcie
http://szafiarenka.pl/8/6507260/problem-all.html?autologin=1#msg-6507260

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-12-30 13:08 przez lenaora1979.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

egzema-skóra na dłoniach