Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:25:25

Dziewczyny, czy którejś udało się rzucić palenie? Jak to zrobiłyście? Odstawiałyście od razu czy może stopniowo, najpierw ograniczając? Jakieś cenne rady?

Palę od 9 lat (tak, wiem, wstyd mi i wiem jaka głupia jestem). Jest mi strasznie ciężko rzucić. Już nie pamiętam dnia bez papierosa, więc nie wiem czy dam radę z natychmiastowym odstawieniem. Chyba zacznę od ograniczenia, ale to chyba jest tylko oszukiwanie samej siebie. Która się pisze na zerwanie z nałogiem? Nowa data sprzyja zmianom :)

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:28:46

Kiedyś dziewczyny pisały o książce która pomaga rzucić palenie, ale nie pamiętam tytułu. Ograniczenia nic Ci nie da ( wiem z doświadczenia)
Powodzenia

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:28:49

spróbuj z e-papierosem. mój facet tak rzucił i udało mu się (palił 5 lat). Możesz kupić wkład na początek z nikotyną, potem stopniowo zmieniać, masz mnóstwo do wyboru(wiśnia, banan itp).Fajnie bo nie cuchnie, wydasz ok.80zł na papierosa +wkłady ok.20zł za sztuke ale na troche wystarczy. momentalnie ci sie zwróci, a nie bedziesz cuchnąć dymem:) polecam.

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:29:15

Ja rzucam!:D Zastanawiam się jednak nad ograniczeniem. Drastyczne rzucenie sprawiło, że wróciłam :/

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:29:36

rada najlepiej radykalnie rzucic bo takie ograniczanie to nic nie da,to takie oszukiwanie samej siebie...

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:29:53

ja odrazu tylko nie mialam takiego problemu bo nie musialam mieć nigdy paczki przy sobie tylko kupowałam pojedynczo, znalazłam chlopaka który nie pali i dla niego to rzuciłam :D do teraz bardzo sie z tego ciesze :) jak widze ile pieniedzy na to ludzie wywalają i jak sie niszczą bo "nie mają fajki" to mi ich szkoda..

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:30:54

Nie jestem palaczka wiec moge jedynie sie odwolac do logicznego myslenia (swojego wlasnego), ze stopniowe ograniczalnie bedzie lepsze, latwiejsze, niz z dnia na dzien.

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:33:14

O chętnie wypowiem się w tym wątku, bo też mnie to dotyczy ale jak wrócę z pracy:)

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:33:36

Zgadzam się z poprzedniczkami - ograniczanie nic nie da. A książka o której ktoś wyżej wspomniał to
ŁATWY SPOSÓB
NA
RZUCENIE PALENIA
autor ALLEN CARR
tu masz w pdfie http://www.rzucam.yoyo.pl/book.pdf
mojej koleżance się udało. Książka świetna, tylko trzeba ją czytać z otwartym umysłem:) powodzenia!

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:35:00

ja nie paliłam przez prawie 2 lata (ciąża oraz karmienie piersią ) ale teraz znów zaczęłam :(

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:35:08

moj tata uzywa e-papierosa i stopniowo tych prawdziwyh papierosow pali coraz mniej

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:36:33

Ja nie palę, ale mojej mamie po 20 latach udało się rzucić palenie. Przestała z dnia na dzień.. pierwsze pół roku to był hardcore. Bez kija nie podchodź.. ale udało się, już 3 rok nie pali:)

Moi koledzy np rzucili z e-papierosem. I również skutkuje. Co prawda nie palą od pół roku, ale mówią, że czasami ciśnienie na prawdziwego peta jeszcze mają.. ale sporadycznie

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:37:52

Cytat
casablanca
Zgadzam się z poprzedniczkami - ograniczanie nic nie da. A książka o której ktoś wyżej wspomniał to
ŁATWY SPOSÓB
NA
RZUCENIE PALENIA
autor ALLEN CARR
tu masz w pdfie http://www.rzucam.yoyo.pl/book.pdf
mojej koleżance się udało. Książka świetna, tylko trzeba ją czytać z otwartym umysłem:) powodzenia!

O, dzięki, :) Wezmę się dzisiaj za tę książkę.

Jakoś nie umiem tak od razu, bo po paru godzinach już mnie tak skręca, że cokolwiek nie zrobię to i jak zdycham. A jeszcze ta świadomość, że nie mogę zapalić.

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:37:54

Cytat
Inezzz

Moi koledzy np rzucili z e-papierosem. I również skutkuje. Co prawda nie palą od pół roku, ale mówią, że czasami ciśnienie na prawdziwego peta jeszcze mają.. ale sporadycznie

dokładnie, naprawdę spróbuj z tym e-papierosem.

Papierosy - już dość!

02 sty 2012 - 11:44:02

Ja mojemu mężowi kupiłam na święta e-papierosa i od tego czasu nie miał w ustach normalnego papierosa:) Mówił,że to mu wystarcza i nie chce mu sie palić..Tyle,że on nie palił dużo,bo 4-5 papierosów dziennie..

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Wystające kły ;/