Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

dziewczyna na transporcie i logistyce

03 lut 2013 - 16:21:09

Witam. Czy jest wśród Was ktoś, kto studiuje na tym kierunku? Co sadzicie, jest odpowiedni dla kobiety? Ja uwazam, ze transport i logistyka to prężnie rozwijające się gałęzie i.. może nie gwarantują, ale dają sporą szanse na pracę w przyszłości. a Wy jak uwazacie? Poza tym - czy ten kierunek jest 'trudny' ?

03 lut 2013 - 16:26:35

nie patrz na to czy kobiecie wypada isc na dany kierunek czy nie. wg mnie to dosc dobry kierunek. idz jak Cie interesuje i nie patrz na kolezanki na "modnych, babskich" kierunkach ;)

03 lut 2013 - 16:28:20

ja znam kilka kobiet które są po tym kierunku i pracują w zawodzie :)

03 lut 2013 - 16:30:54

Cytat
werza
nie patrz na to czy kobiecie wypada isc na dany kierunek czy nie. wg mnie to dosc dobry kierunek. idz jak Cie interesuje i nie patrz na kolezanki na "modnych, babskich" kierunkach ;)
a jakie to są babskie kierunki? :)
na mojej uczelni nawet na pielęgniarstwie jest kilku chłopaków więc juz chyba nie ma podziału na "babskie" i "męskie" kierunki

03 lut 2013 - 16:31:56

U mnie na roku było 14 dziewczyn na 92 osoby. Fakt, to jest trochę męski zawód, ale ja dobrze się w nim czuję.

03 lut 2013 - 16:35:56

Ja chodziłam do policealnej na spedycję, a teraz od marca będę studiować logistykę w Gdyni. uważam że zawód jak zawód, to ze ma związek z transportem samochodami itp nie oznacza że kobiety nie mogą się tym zajmować :)

Pewnie będzie mało dziewczyn na roku, bo wiadomo że większośc dziewczyn teraz to fizjoterapie, kosmetologie administracje czy ekonomie i inne takie a nie transport ale co tam :)

03 lut 2013 - 16:36:35

Cytat
xAmyLeex
U mnie na roku było 14 dziewczyn na 92 osoby. Fakt, to jest trochę męski zawód, ale ja dobrze się w nim czuję.
tak? a przedmioty? zapewne bardziej ścisłe?

03 lut 2013 - 16:36:44

Ja chodze do technikum ekonomicznego i jestem łączona z klasą logistyczną.. Są tam tylko 3 dziewczyny na 15 osób, ale można zauważyc, że z roku na rok coraz więcej dziewczyn wybiera ten kierunek.. I nie wydaję się trudny.. Chociaż nie wiem jak na studiach.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

03 lut 2013 - 16:39:04

ja jestem na kierunku zarządzania, ale poszłam na specjalność z logistyki :)
i mamy sporo dziewczyn

03 lut 2013 - 16:40:42

Ja studiuję 3 rok logistykę. I wg mnie nie jest to męski kierunek, ale na pewno bardzo przyszłościowy. Mamy mniej więcej po równo dziewczyn i chłopaków. Przedmioty są spoko, dużo liczenia, matmy, fizyk, statystyki. I sam kierunek nie jest trudny, ale trzeba się przyłożyć.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 4/5

03 lut 2013 - 16:41:03

u mnie na TI zaczynało 130 osób z czego 13 dziewczyn , także na to nie patrz :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-02-03 16:43 przez Szymonkaaa.

03 lut 2013 - 16:44:34

Cytat
elokwentna
Ja studiuję 3 rok logistykę. I wg mnie nie jest to męski kierunek, ale na pewno bardzo przyszłościowy. Mamy mniej więcej po równo dziewczyn i chłopaków. Przedmioty są spoko, dużo liczenia, matmy, fizyk, statystyki. I sam kierunek nie jest trudny, ale trzeba się przyłożyć.

Zgadzam się, moja koleżanka studiuje logistykę i daje sobie rade :) Nawet poszła dodatkowo na studia podyplomowe z tego zakresu więc myślę że jej przypasowało:) A dziewczyn i kolesi w grupie ma mniej więcej po równo.

Kolega był na logistyce i zrezygnował po pierwszym roku, przeraziła go fizyka, statystyka itp ale jeśli to się przetrwa to luzik :)

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 4/5

03 lut 2013 - 16:45:31

Cytat
come_on
Ja chodze do technikum ekonomicznego i jestem łączona z klasą logistyczną.. Są tam tylko 3 dziewczyny na 15 osób, ale można zauważyc, że z roku na rok coraz więcej dziewczyn wybiera ten kierunek.. I nie wydaję się trudny.. Chociaż nie wiem jak na studiach.

ja chodze do techniku logistycznego i większość klasy to dziewczyny ;)

03 lut 2013 - 16:46:19

Wow, a na mojej uczelni na transporcie calkiem sporo dziewczyn :D
Kierunek latwy i przyjemny.

03 lut 2013 - 16:58:55

ciesze sie, ze tak piszecie... wiec chyba przy tym pozostane

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

nauka na wspomagaczach