gorący temat
Ksalol 1mg/Alprazolam Größte Rabatt
godzinę temu
kaufen REINER MDMA-FELSENKRISTALL – LABORGEPRÜFT
godzinę temu
godzinę temu
Korekcja laserowa astygmatyzmu
dzisiaj o 11:06
wczoraj o 19:22
2.09 o 17:09
Scholl velvet smooth? - opinie o pilnikach
22.03 o 8:57
Oczyszczająca czarna maska na wągry
26.07 o 13:36
17.03 o 17:05
Depilator laserowy Philips Lumea opinie
26.10 o 20:38
30.01 o 21:06
prawo jazdy - czy przepada?
Dziweczyny, robiłam jakieś 5 lat temu prawo jady, nie zdałam 2 razy egzaminów i dałam sobie spokoj. Wiem, że testy teoretyczne mi przepadły, jednak czy kurs prawa jazdy też? musze zacząć go robić od nowa? zapisać się na kurs itp?? czy wystarczy ze zdobędę karteczkę ze odbyłam kurs, wykupię godziny jazdy i moge zdawać ponownie testy teoaretyczne i praktycze?? pytam osób które wiedzą coś na ten temat.
ale to jest pewne?? na necie wyczytałam ze taki kurs nie przepada....
Kurs jest wazny 5 lat, wiec jesli juz uplynal ten termin, to tak. Musisz przejsc nastepny.
Z tego co słyszałam (od instruktora jazdy), że należy w takiej sytuacji udać się do Wydziału komunikacji aby przesłali twoje papiery spowrotem do Wordu. Chyba trzeba tez uiścić jakąś opłate.
"Dokumenty o ukończeniu szkolenia wydane po 01.07.1998r. są ważne. Po upływie jednego roku od dnia ostatnio ustalonego terminu egzaminu dokumenty te są odsyłane do właściwego miejscu zamieszkania Wydziału Komunikacji. Należy zwrócić się do właściwego Wydziału Komunikacji o przesłanie dokumentów do WORD. Następnie w WORD prawdopodobnie wypełnić na nowo podanie , Jeśli to potrzebne wykonać ponownie badanie lekarskie. Nie jest wymagane odbycie ponownego kursu chyba że szkolenie dodatkowe po kolejnych trzech wynikach negatywnych liczonych osobno z teorii i z praktyki. Ze względu na znaczne zmiany w zasadach przeprowadzania egzaminów warto odbyć jakieś szkolenie przypominające w dowolnej ilości godzin lekcyjnych."
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-07-23 23:02 przez edyta2_1.
przepada przecież nawet egzamin uległ zmianie.
Pytalam sie mojego instruktora ile czasu wazny jest kurs i powiedzial mi ze cale zycie, wiem jedynie, ze po uplywie jakiegos czasu od ostatniego niezdanego egzaminu dokumenty z wordu przesylane sa do starostwa wlasciwego ze wzgledu na zamieszkanie...
Najlepiej zadzwon do jakiegos intruktora lub oddzialu wordu i sie zapytaj - odpowiedz z pierwszej reki zawse najlepsza...
Cytat
leniwiec22
przepada przecież nawet egzamin uległ zmianie.
to ze egzamin ulegl zmianie nie ma wplywu na waznosc kursu - jedynie,kiedy bedzie zdawac obowiazywac beda aktualne testy a nie te sprzed 5 lat - zreszta zmienily sie tylko niektore przepisy
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-07-23 23:04 przez wenda.
Cytat
wenda
Pytalam sie mojego instruktora ile czasu wazny jest kurs i powiedzial mi ze cale zycie, wiem jedynie, ze po uplywie jakiegos czasu od ostatniego niezdanego egzaminu dokumenty z wordu przesylane sa do starostwa wlasciwego ze wzgledu na zamieszkanie...
Najlepiej zadzwon do jakiegos intruktora lub oddzialu wordu i sie zapytaj - odpowiedz z pierwszej reki zawse najlepsza...
uf...a więc jest nadzieja tak też jutro zrobię.
Nie przepada, moja kuzynka robiła kurs około 10 lat temu, nie zdała dwa razy, a później jakoś tak brała ślub, potem urodziło jej się dziecko, kolejne dziecko i jakoś tak nie kontynuowała i dopiero w ubiegłym roku podchodziła kolejny raz i nie musiała robić kursu, tylko wykupić godziny jazd i zdawać egzamin teoretyczny i praktyczny Dowiedz się dokładnie w swoim ośrodku szkolenia, albo WORDzie
Nie przepada! Musisz tylko powtórzyć badania. Rozmawiałam z moim instruktorem i mówił mi o kobiecie która robiła kurs 10 lat temu, a zdaje egzaminy dopiero teraz. Masz zaświadczenie o odbyciu kursu i tyle.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 14.12.2001r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów Dz.U. Nr 150 z dnia 24.12.2001r. poz. 1681, dokumenty potwierdzające ukończenie kursu dla osób ubiegających się o prawo jazdy wystawione przed 01.07.1998r. straciły ważność (§ 32 ust 1 pkt. 1 i 2) i nie spełniają wymagań określonych w § 29.
Innymi słowy kurs jest ważny bezterminowo, do momentu zmiany programu kursu szkoleniowego kandydatów na kierowców.
Po wprowadzeniu zmian kursy są jeszcze ważne przez pewien okres (ostatnio to były jakieś 3 lata). od 1.07.1998 r. do wejścia ustawy ogłaszającej nieważność kursu 24.12.2001. Po tym okresie stają się nieważne.
Jeśli robiłaś 5 lat temu, to jest ważny na 100%.
myślę, że jest ważny, sama o tym nie wiedziałam, zrobiłam ponownie kurs po 7-8 latach, a miesiąc temu Pani w WORDzie uświadomiła mi, że nie musiałam tego robić wystarczy uzyskać zaświadczenie o tym, że ukończyłaś taki kurs, dobrać sobie jazdy, zdać egzaminy i fru