gorący temat
1 minutę temu
31 minut temu
41 minut temu
godzinę temu
godzinę temu
24.02 o 23:39
5.03 o 16:37
25.05 o 21:33
Depilator laserowy Philips Lumea opinie
26.10 o 20:38
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
Pomocy! Ból zęba - domowe sposoby
16.11 o 13:39
Zmiana kierunku studiów
Zmiana kierunku studiów
Hey Szafiarki.
Mam problem. Poszłam na filologię mając na karku podstawowy angielski tylko z nadzieją, że na studiach będzie ładnie cacy i się nauczę. Tym czasem nie rozumiem nic. Język angielski na wykładach i ćwiczeniach jest bardzo zaawansowany i nie rozumiem nic. : ( Chcę złożyć podanie o zmianę kierunku jeszcze teraz na początku roku akademickiego by w razie czego, nie stracić dużo zajęć na innym wydziale. Tylko nie wiem do jakiego dziekana się zgłosić i jakie papiery mi są potrzebne by w szybki i pozytywny sposób zmienić kierunek z filologii angielskiej na pedagogikę wczesnoszkolną z językiem angielskim. Jeśli wiecie coś na ten temat pomóżcie. Zaoszczędzi mi to trochę czasu na lataniu po uczelni.
Zmiana kierunku studiów
idź do dziekanatu.. zgode musi wydać twój dziekan i dziekan wydziału na który się chcesz przenieść. Najprościej po prostu pytaćCytat
lilidel
Hey Szafiarki.
Mam problem. Poszłam na filologię mając na karku podstawowy angielski tylko z nadzieją, że na studiach będzie ładnie cacy i się nauczę. Tym czasem nie rozumiem nic. Język angielski na wykładach i ćwiczeniach jest bardzo zaawansowany i nie rozumiem nic. : ( Chcę złożyć podanie o zmianę kierunku jeszcze teraz na początku roku akademickiego by w razie czego, nie stracić dużo zajęć na innym wydziale. Tylko nie wiem do jakiego dziekana się zgłosić i jakie papiery mi są potrzebne by w szybki i pozytywny sposób zmienić kierunek z filologii angielskiej na pedagogikę wczesnoszkolną z językiem angielskim. Jeśli wiecie coś na ten temat pomóżcie. Zaoszczędzi mi to trochę czasu na lataniu po uczelni.

Zmiana kierunku studiów
Nie słyszałam, żeby pisać podanie o zmianę kierunku studiów? Pierwsze słyszę. Z tego co wiem, to po prostu trzeba wziąć udział w normalnym procesie rekrutacji na studia.
Zmiana kierunku studiów
Generalnie wszystko zależy od uczelni, na każdej zasady są różne. U mnie na przykład nie da się ot tak zmienić kierunek i wydział, jeśli już to kierunek, ale w obrębie tego samego wydziału. A o szczegóły techniczne pytaj w swoim dziekanacie/sekretariacie.
Zmiana kierunku studiów
no raczej musisz poddać się normalnej rekrutacji w takim przypadku
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-05 16:30 przez fajnakropka.
Zmiana kierunku studiów
Pójdź do dziekanatów (obydwu wydziałów) i się zapytaj. Pewnie musisz mieć zgodę obydwu rektorów, ale przede wszystkim tego wydziału na który chcesz iść... Bo wypisać się łatwiej niż zapisać...
Zmiana kierunku studiów
ja jestem na prywatnej uczelni ale nawet tutaj nie można się tak po prostu przenieść, musisz przejść normalną rekrutację. Np. u nas rekrutacja była do końca września i teraz juz za późno, kolejna rekrutacja dopiero na semestr letni. Wiele osób chcialo się tak poprzenosić ale niestety musiały normalnie przerwać te studia a zacząć nowy kierunek od kolejnego semestru a jak nie było wystarczająco chętnych w naborze letnim to musieli czekać na kolejny rok....Jedynie można było zmienić tryb studiów dzienne/zaoczne lub specjalizację
Zmiana kierunku studiów
no jednak musisz polatać po uczelni i zapytać bo nie wszędzie jest tak samo. Poza tym, na pedagogikę są przecież egz wstępne ze śpiewu , rysunku itp. przystąpiłaś do nich? składałaś w ogóle wcześniej podanie na ten kierunek? bo jeśli tak i byłaś tam przyjęta no to problemu nie będzie raczej.
Zmiana kierunku studiów
a no własnie to jest istotne bo jeśli skladałaś też na tamten kierunek podanie i cię przyjęli to będziesz się raczej mogła przenieść oczywiście jeśli mają jeszcze miejsca, jesli tego nie zrobiłaś to nie ma szans. Moja koleżanka na pedagogike miała w sierpniu jakieś wstępne testy, więc ty też musiałabys je przejść
Zmiana kierunku studiów
nie mozesz sie tak sobie przeniesc,musisz czekac na nowa rekrutacje...
tez jestem na filologii i tez bylo ciezko na poaczatu
Zmiana kierunku studiów
Cytat
16kaja16
no jednak musisz polatać po uczelni i zapytać bo nie wszędzie jest tak samo. Poza tym, na pedagogikę są przecież egz wstępne ze śpiewu , rysunku itp. przystąpiłaś do nich? składałaś w ogóle wcześniej podanie na ten kierunek? bo jeśli tak i byłaś tam przyjęta no to problemu nie będzie raczej.
Po pierwsze nie ma żadnych egzaminów na pedagogikę - wiem, bo sama ją ukończyłam.
Co do zmiany to jak ja zmieniałam było tak: Idziesz do dziekanatu pedagogiki i pytasz czy Cię przyjmą jeszcze; jak tak to zabierasz papiery z filologii i składasz na pedagogikę - najprostsze rozwiązanie, bez kombinacji.
Powodzenia
Zmiana kierunku studiów
Byłam dzisiaj w swoim dziekanacie na Filologii i powiedziała mi sekretarka, że to jest możliwe jesli zalicze pierwszy semestr z Filologii ale na średnią 4,5. O_O W innym wypadku musze przecierpieć ten rok i zacząć od nowa pedagogikę. =/ Więc chyba nic z tego.
Zmiana kierunku studiów
Cytat
kinia1_2010
Cytat
16kaja16
Po pierwsze nie ma żadnych egzaminów na pedagogikę - wiem, bo sama ją ukończyłam.
Co do zmiany to jak ja zmieniałam było tak: Idziesz do dziekanatu pedagogiki i pytasz czy Cię przyjmą jeszcze; jak tak to zabierasz papiery z filologii i składasz na pedagogikę - najprostsze rozwiązanie, bez kombinacji.
Powodzenia
no to może jak zaczynałaś to ich nie było lub na Twojej uczelni nie ma. Na mojej , na tym kierunku takie egz są.
Zmiana kierunku studiów
Myślę, że możesz po prostu w podaniu opisać swoją sytuację, to będzie dobre uzasadnienie. Akurat znajoma miała podobny problem, tylko ona po prostu przeniosła się na WSKZ i studiuje teraz online, więc uczy się w swoim tempie, na spokojnie przerabia temat po temacie, uczy się aż zapamięta/zrozumie.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2023-05-31 09:06 przez Ywonaa.