gorący temat
wczoraj o 22:20
wczoraj o 14:56
wczoraj o 14:42
wczoraj o 14:33
wczoraj o 14:15
18.01 o 12:29
22.02 o 11:27
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
2.09 o 17:09
Jakie domowe sposoby na ból zatok?
7.03 o 10:53
Perspi block. Opinie o lekach na pocenie! Help!
12.02 o 11:57
Studia online
Studia online
Hej !
W USA jest to bardzo popularne,a u nas w Polsce powstaje coraz wiecej takich szkół wyszych. Czy moze któras z Was tak studiuje ?
Inetersuje mnie jak to wyglądają kolokwia,zaliczenia. Chyba nie są online bo byłoby to za proste (kopiuj wklej i gotowe hehe ). Wiec pewnie na jakąs czesc wykładow trzeba jednak do tej szkoly jezdzic. Czy te studia są cięższe od normalnych w trybach stacjonarnych i niestacjonarnych ? Jak zdobywa sie notatki i materiały z lekcji skoro sie nie jest w klasie na wykładach ?
Jesli cos wiecie to piszcie
Studia online
nie dziwię się w takim razie, że tam jest taki niski poziom wiedzy!!
Studia online
ja studiuje na Polish Open University, reklamę i marketing. U mnie wygląda to tak: Co miesiąc wybieram jakiś moduł (przedmiot), loguję się na tzw. Platformie po czym mam 30 minut wykładów (prezentacji) następne 30 minut mam na zrobienie zadań do danego tematu. Po zakończeniu zadań mam 45 min czatu - czyli rozmowy z wykładowcą on line i innymi studentami. Po zakończeniu całego modułu (ok 3 tygodnie zajęć) robimy raporty (opiewające na ok 8-10 stron). Raporty są pracą własna (ciezko jest cokolwiek zerżnąć z internetu). No i sesja jest normalna przychodiz się do szkoły i się zalicza prawie każdy przedmiot. Jeden egzamin trwa ok 3h. Ogólnie zajęcia są ok 2 razy w tygodniu. terminy sesji są wiadome ok pół roku wcześniej. i wybieramy odpowiednie nam godziny zajęć.
Cytat
klimasiatko85
nie dziwię się w takim razie, że tam jest taki niski poziom wiedzy!!
Jeżeli myślisz że jest tak łatwo to grubo się mylisz. E-learning wymaga dużej samodyscypliny i nie ma taryfy ulgowej jak w zwykłej uczelni. Więc zanim palniesz coś następnym razem lepiej zapoznaj się z tematem.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-05-27 11:36 przez asja.
Studia online
A czy jeste zadowolona z tego rodzaju trybu zajec ? Własciwie jak tak czytam to co napisalas,to mysle sobie ze jest nawet ciezej niz na moich zaocznych... U mnie na cwiczeniach odzywa sie kto chce,jak Ci sie nie chce siedziec na wykladach to idziesz do domu,a tutaj musisz udzielac sie na tym czacie,no i jeszcze te raporty... a oprocz tego musisz przyjezdzac do szkoly na sejse egzaminy,tak samo jak ja... Niby to samo a jednak się rózni.Cytat
asja
ja studiuje na Polish Open University, reklamę i marketing. U mnie wygląda to tak: Co miesiąc wybieram jakiś moduł (przedmiot), loguję się na tzw. Platformie po czym mam 30 minut wykładów (prezentacji) następne 30 minut mam na zrobienie zadań do danego tematu. Po zakończeniu zadań mam 45 min czatu - czyli rozmowy z wykładowcą on line i innymi studentami. Po zakończeniu całego modułu (ok 3 tygodnie zajęć) robimy raporty (opiewające na ok 8-10 stron). Raporty są pracą własna (ciezko jest cokolwiek zerżnąć z internetu). No i sesja jest normalna przychodiz się do szkoły i się zalicza prawie każdy przedmiot. Jeden egzamin trwa ok 3h. Ogólnie zajęcia są ok 2 razy w tygodniu. terminy sesji są wiadome ok pół roku wcześniej. i wybieramy odpowiednie nam godziny zajęć.
Studia online
To prawda duzo samodyscypliny ... czytałam o tym pare dni temu bo byłam zainteresowana tymi studiami chciałam podjąć 2 kierunek ale ja jestem straszny leń i jak wiem ze nikt nade mną nie stoi to nie zrobie ;//
Studia online
Średnio jestem zadowolona, zwłaszcza że jestem tylko numerkiem i nie ma taryfy ulgowej - wykładowca mnie nie zna i guzik go obchodzi czemu mnie nie było. Raporty są ciekawe... ale jak przychodzi do ekonomii czy finansów to porażka jak dla mnie (jestem humanistką) no i te zaliczenia trwają do 3h po 1,5 już się odechciewa. Ale jeszcze tylko rok Aaaa i zapomniałabym! Jest także możliwość robienia angielskiego dyplomu (ta szkoła ma podpisaną umowę z Brytyjską uczelnią)
Studia online
No własnie mam podobnie,a do tego widze ze wiele mi daje jak jednak siedze na wykladach i slucham tego co wykladowca mowi. Potrzebuje takiego "rzeczywistego" kontaktu z grupą i nauczycielami. Jakos wirtualnie to ciezko byloby mi sie zebrac. I bez tego jest mi cięzko,mam małą kartkówkę w niedziele a jakoś nie moge sie zmobilizowac... Ech...Cytat
czekolada230
To prawda duzo samodyscypliny ... czytałam o tym pare dni temu bo byłam zainteresowana tymi studiami chciałam podjąć 2 kierunek ale ja jestem straszny leń i jak wiem ze nikt nade mną nie stoi to nie zrobie ;//
Studia online
ja mam teraz do napisania 2 koło z ekonimi ( został mi tydzień czasu a zeszysty lezą i sie nie chce ;// wiec tu bym pewnie nawet kompa nie odpaliła
Studia online
Uczyłam się na ten temat w szkole.
Dosyć ciekawy pomysł
Jest tak jak mówią moje poprzedniczki: dostaje się materiały, ogląda w domu wykłady i zalicza normalnie kolokwia
Studia online
chyba tyle samo co za zwykłe tylko wiadomo dużo oszczędzasz na dojeżdżaniu
Studia online
Pytanie tylko czy takie studiowanie cokolwiek daje? Chodzi mi to o to jak patrza na to pracodawcy. Bo przeciez studiuje sie po to zeby zdobyc wiedze i umiejetnosci potrzebne w pracy i po to zeby ta prace dostac, a nie dla samego studiowania. Czy to nie jest tak ze pracodawaca patrzy na takie studia troche inaczej niz na takie standardowe?
Studia online
w mojej pracy to jest dodatkowym atutem bo tak jak piałam wyżej szef wie że mam dużo samodyscypliny, znam dobrze język. Troche głupio piszesz, że studiowanie dla samego studiowania. To znaczy co? Że sie tam nicego nie uczę? Że nie dostanę dobrego dyplomu ?
Studia online
Nic takiego nie poweidzialam, wyluzuj Po prostu znam kilka osob, ktore studiuja cos w ogole nie zastanawiajac sie co beda robic w przyszlosci i do czego te studia prowadza. Wiele osob tak robi i budza sie dopiero na 5 roku kiedy trzeba szukac pracy. Po prostu pytam jak takie studia wygladaja z punktu widzenia pracodawcy i tyle