gorący temat
34 minut temu
godzinę temu
godzinę temu
godzinę temu
godzinę temu
4.11 o 14:52
7.04 o 11:44
Perspi block. Opinie o lekach na pocenie! Help!
12.02 o 11:57
23.03 o 21:30
23.02 o 12:52
1.06 o 21:06
Kwas hialuronowy- używacie?
Wiem, że są setki kremów z kwasem hialuronowym w składzie, ale ostatnio spotkałam się z tym składnikiem występującym solo, na allegro można kupić żele o różnym stężeniu. Używałyście takiego cuda? Wiecie jakie stężenie do jakiej cery itd.?
Jak nie wiesz jak tego używać to nie kupuj bo zrobisz sobie krzywdę!
Kwasem hialuronowym krzywdy sobie nie zrobiCytat
Marteczka91

Chyba krzywdy mi nie zrobi... Tylko nie wiem jak go używać, a chciałabym się dowiedzieć.
Solo czyli zamiast kremu, jako dodatek do maseczek,kremow.
ja używam kwas hialuronowy 1% plus pare kropelek olejku makadamii zamiat kremu cudo
Cytat
C6H8O6
Marteczka91
Wszystkim można się skrzywdzić jak się nieumiejętnie używa.
A co do autorki to polecam Ci kosmetyki z biochemiurody. Są to półprodukty (również z różnymi kwasami w tym hialuronowym)ale przynajmniej masz odpowiednie proporcje i instrukcje do wszystkiego

Poczytaj o tym na stronach o kwasach,, itp, stosowanych w kosmetyce, będziesz miała tam rzetelne informacje.
popieramCytat
corkachaosu
Poczytaj o tym na stronach o kwasach,, itp, stosowanych w kosmetyce, będziesz miała tam rzetelne informacje.

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-09-15 13:47 przez Marteczka91.
Ja ostatnio kupiłam sobie serum hialuronowe z Delii.

O tym serum poczytałam sobie na blogu Kosmetyczne Remedium i tam jest właśnie wspomniane, że nadaje się dla cery tłustej.
Ja stosowałam eucerin z kwasem hialuronowym i podraznilo mi skore,nie wiem dlaczego była czerwona i piekaca.Moze jakiś inny składnik mnie uczulił sama nie wiem a może za wcześnie na taki krem dla mnie ale wole chuchać na zimno
Kwas hialuronowy nie zaszkodzi, ponieważ to naturalny składnik występujący w naszym organizmie Na allegro są dostępne różne stężenia, ja używam 1,5%. Nie widzę jakichś spektakularnych efektów, jednak skóra jest bardzo przyjemna po zaaplikowaniu na twarz czy szyje. Można dodać parę kropli do kremów, balsamów jak wspomniały dziewczyny wyżej, co też czasem robię. Nie jest to wielki wydatek a przetestować myślę, że warto.
Cytat
Marteczka91
Cytat
C6H8O6
Marteczka91
Wszystkim można się skrzywdzić jak się nieumiejętnie używa.
A co do autorki to polecam Ci kosmetyki z biochemiurody. Są to półprodukty (również z różnymi kwasami w tym hialuronowym)ale przynajmniej masz odpowiednie proporcje i instrukcje do wszystkiegomożna zrobić sobie krem, maseczkę czy serum na buzie
na prawdę dobre produkty a znacznie taniej niż kremy w sklepie, które i tak są często gorszej jakości.
Owszem zrobić krzywdę może, w wypadku gdy będzie próbowała go sobie wstrzykiwać itp.
Najważniejsze żeby ni stosować kremów zamocnych tylko odpowiednio do wielu. Z kwasem hialuronowym to osobiscie uważam że gdzies 40-stki powinny używać nie wcześniej.