Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

OCZYSZCZANIE TWARZY ! POMOC

14 maj 2012 - 15:09:30

Hej:) dziewczyny jakie macie doświadczneia z oczyszczeniam cery.. czy opłaca się robić taki zabieg? czy coś pomaga? ile trwa gojenie ? ja właśnie wię wybieram ale trochę się boje bo już kiedyś byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu i mam mieszane uczucia ..:/ cera faktycznie była ładniejsza ale na krótko i bardzo długo się goiła, jestem zapisana na czwartek i troszkę boję się że w poniedziałek będę musiała iść na uczelnie wyglądając delikatnie mówiąc dziwnie.
co myślicie ... proszę o rady...
nikt nie ma żadnych doświadczeń ??

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-05-14 15:16 przez DAGMARA27.

14 maj 2012 - 15:19:01

Bylam kilka razy na oczyszczaniu, zalezy jak bardzo masz zanieczyszczona skore :)
Jesli mniej- u mnie gojenie trwalo do 3 dni max, ale zdarzalo sie (po lecie glownie), ze mialam naprawde zanieczyszczona wtedy nawet do tygodnia, niestety.

Z efektami tez jest roznie, zalezy jaka masz cere- sklonna do zanieczyszczen, czy nie..

14 maj 2012 - 15:22:48

no właśnie, podejrzewam ze moja skóra bardzo ciężko się goi.. :/ gdy byłam u kosmetyczki ostatnio (a było to dość dawno) moim głównym problemem było czoło a i tak wszystko goiło się ok. 2tygodnie :/ ale chyba zaryzykuję i pójdę bo tak okropnej cery jeszcze nie miałam ;((

14 maj 2012 - 15:26:04

Ja raz byłam i drugi raz by mnie wołami nie zaciągnęli! Cera się pogorszyła, pryszcze się rozsiały po całej buzi i zrobiły ropne MASAKRA.
Nie wiem, czy to kosmetyczka zrobiła coś źle czy moja cera tak reagowała, w każdym razie nigdy więcej bym nie poszła.

Na szczęscie to było z 5 lat temu i teraz już mam gładką buźkę;)

14 maj 2012 - 15:26:18

po tym oczyszczaniu jak chcesz żeby się szybciej goiło to zrób sobie maseczkę z aspiryny

14 maj 2012 - 15:26:28

Podbijam, też chętnie się dowiem ;)

14 maj 2012 - 15:29:50

tez myślę o wizycie u kosmetyczki bo sama w domu nie daję rady z moja cerą tylko właśnie obawiam się, że przez wiele dni będe musiała się ukrywac przed światem :)

14 maj 2012 - 15:30:45

najgorsze jest to że ja po prostu musze iść ! teraz czuję się okropnie, jak z amerykańskich filmów o pryszczatych nastolatkach..
nie mam problemu z krostami ropnymi ani nic w tym stylu, z reszta nigdy nie miałam i mam nadzieje że nie bd miała,
dzięki za patent z aspiryną na pewno w czwartek wypróbuję ;)

Cytat
karoDG
tez myślę o wizycie u kosmetyczki bo sama w domu nie daję rady z moja cerą tylko właśnie obawiam się, że przez wiele dni będe musiała się ukrywac przed światem :)

no własnie to jest najgorsze zły gdyby nie to już dawno bym się zdecydowała ...

myślicie ze w 3 dni trochę się zagoi??

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-05-14 15:32 przez DAGMARA27.

14 maj 2012 - 15:33:42

Odradzam! Ja konczylam szkole kosmetyczna i raz mialam robione oczyszczanie delikatne bo cere mialam malo zanieczyszczona a po tym zabiegu pogorszyla sie drastycznie. Pojawily sie wagry itp. Dlugo mi czasu zajelo zanim ja spowrotem doprowadzilam do porzadku. Generalnie jak sie raz zrobi oczyszczanie mechaniczne to pozniej juz trzeba chodzic do kosmetyczki regularnie....

Polecam mikrodermabrazje. Duzo lepszy zabieg.

14 maj 2012 - 15:37:32

ja nigdy nie byłam.

14 maj 2012 - 15:41:32

ja uważam, że nie warto, bo oczyszczanie często tylko pogarsza sprawę...

ja na Twoim miejscu zaczekałabym na październik i zrobiłą sobie u dermatologa jakiś zabieg z kwasem, ewentualnie teraz z migdałowym możesz.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-05-14 15:42 przez corkachaosu.

14 maj 2012 - 15:44:17

Witam . Szczeże mam uraz do oczyszczania skóry jednym słowem moja kosmetyczka to spiepszyła do tej pory mam ślady a byłam jakieś dwa lata temu :P

14 maj 2012 - 15:53:01

dziewczyny rozumiem ale ja zaraz nie wytrzymam ! musze iść i to oczyścić nawet jakby odbyło się to kosztem uczelni, trudno jak tydzień mnie nie będzie to nic takiego się nie stanie, później będzie jeszcze gorzej bo sesja a na wakację chciałabym trochę ogarnąć tą skórę...

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

14 maj 2012 - 15:54:57

kup sobie SKINOREN

14 maj 2012 - 15:55:32

Najlepiej iść w piątek, wtedy do poniedziałku powinna się wygoić
Ja chodziłam, efet zawsze był fajny.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Przysieszacz opalania - solarium