Prezent na 40 urodziny dla faceta
gorący temat
dzisiaj o 16:41
dzisiaj o 16:22
wynajem mieszkania w Warszawie
dzisiaj o 14:22
serwis z ogłoszeniami o mieszkaniach na wynajem w Warszawie
dzisiaj o 13:47
25 rocznica ślubu - jaki prezent?
dzisiaj o 13:42
4.11 o 14:52
23.02 o 12:52
18.01 o 12:12
21.02 o 13:42
19.01 o 9:03
7.04 o 11:44
ORIFLAME- zbiorczy!
ORIFLAME- zbiorczy!
teraz zmniejszono liczbe punktów do 80- wtedy już jest darmowa wysyłka, a jesli płacisz za wysyłkę to 9.90.
Jeśli masz mniej punktów to możesz kupić w bardzo promocyjnej cenie proponowany kosmetyk( cena w granicach 10 zł) a wtedy wysyłka gratis
w kolejnym katalogu będzie bardzo tanio krem ECollagen, ale to już przeciwzmarszczkowy
ORIFLAME- zbiorczy!
Cytat
tuveneno
Dopisuję się do listy konsultantekjestem ze Śląska [głównie Katowice, Tychy, Bielsko]. W oriflame jestem już ponad 7 lat więc chętnie podzielę się swoja wiedzą
![]()
Cytat
nbbo
ja zastanawiam się też jak to mozliwe, że na portalach aukcyjnych nowe kosmetyki oriflame, avon ktoś sprzedaje za 1/2 promocyjnej ceny katalogowej..
Oriflame -> konsultanci na wyższych poziomach [od 15%] mają taki rabat na kosmetyki, ze nie mając zamówień od klientów kupują je w ciemno i wolą sprzedać te kosmetyki 50% taniej na allegro i mieć chociaż tyle z tego niż miec zapas kosmetyków w szafie.
Avon -> tutaj najwyższe rabaty są 35-40% lub konsultanci mają wiele kosmetyków tzw. "bonusów" za zakupy [coś jak nagrody] wiec tez wolą to sprzedać, niż żeby im zalegało.
Oczywiście nie wszyscy konsultanci są nieuczciwi i sprzedają na allegro.
Teoretycznie ktoś mógłby się tym zająć tak konkretnie. skoro firmy zostały stworzone z myślą sprzedaży bezpośredniej to łamanie tego powinno być karane. usunąc taką konsultantkę i już, nie wazne że internet się rozwinął. zatrudnic kilka aosób i niech to monitorują i "zwalnieją" ludzi którzy handlują przez internet
ORIFLAME- zbiorczy!
nbbo - o , nie wiedziałm z tymi 80 punktami, to juz jakoś do przejścia jak się zapasy robi;-))))
wolę oriflame od avonu - bo jakość jest dużo lepsza
ORIFLAME- zbiorczy!
ja z avonu też mam kilka rzeczy które lubię ale wiekszość uczula a ja alergik
ORIFLAME- zbiorczy!
Teraz się troszke zmieniło i zamiast 100 punktowych zamówień są te po 80 jako minimum kiedy to nie ma płatnej przesyłki
Znam sporo osób które bardzo chwalą sobie serię Agua Rhythm, fajnie nawilża skórę. Jezeli ktoś pracuje w pomieszczeniach z klimatyzacją to naprawde ta seria jest dla takiej osoby bo skóra jest przesuszona i wymaga dobrego nawilżenia. Warto poczytać komentarze na temat tej serii
Natomiast w biało-czerwonych opakowaniach zapewne chodzi o Bioclinic- skoncentrowany krem... Tylko tutaj mamy do wyboru albo do cery trądzikowej albo kazdy rodzaj skóry. Cena jest wysoka ale również warto poczytać komentarze. Ja zamawiałam go dla dwóch osób i one nadal zamawiają ten krem. Sa zadowolone.
Co innego mogłabym doradzic...EcoBeaty. Naprawdę kosmetyki mają branie, ja sama jestem na etapie próbowania. Seria dla osób w każdym wieku.Klientki są zadowolone. Ja w każdym Katalogu zamawiam kilka kremów tej serii
ORIFLAME- zbiorczy!
basiawx1 - dzięki za podpowiedzi, chyba sobie zamówię próbki tego agua rythm - bo tez mi to w oko wpadło
a to eko to nowa seria , albo ja faktycznie dawno nie zamawiałam, w sumie ostatnio - na święta - tez wypróbuję w takim układzie
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-13 12:38 przez matylda_jasmin.
ORIFLAME- zbiorczy!
Tak tak seria wyszła całkiem niedawno
Zamów sobie próbki i wypróbuj Bardzo tą Eco...sobie chwalą. Ja mam krem ok 3 tygodni i narazie na prawde fajną mam skórę bo jest taka nawilżona i się nie "ciągnie"
ORIFLAME- zbiorczy!
polecam ekologiczną linie w całości, wypróbowałam: jesli chodzi o nawilżanie: ideał mój prawie
ORIFLAME- zbiorczy!
Robili kiedyś z tym porządek. Bo przyznam szczerze, jak byłam młoda i głupia zaraz po wstąpieniu do Oriflame nie zdawałam sobie sprawy z tego, że nie można sprzedawać na allegro (a tak po prawdzie, to nie przeczytałam uważnie regulaminu). I już po paru sprzedanych rzeczach zawiesili mi konto. Po prostu kupił ktoś ode mnie i się więcej nie odezwał, przez to zdobył moje dane. Ale od tamtej pory jestem na nowo konsultantką i już przestrzegam świadomie zasadCytat
cati89
Cytat
tuveneno
Dopisuję się do listy konsultantekjestem ze Śląska [głównie Katowice, Tychy, Bielsko]. W oriflame jestem już ponad 7 lat więc chętnie podzielę się swoja wiedzą
![]()
Cytat
nbbo
ja zastanawiam się też jak to mozliwe, że na portalach aukcyjnych nowe kosmetyki oriflame, avon ktoś sprzedaje za 1/2 promocyjnej ceny katalogowej..
Oriflame -> konsultanci na wyższych poziomach [od 15%] mają taki rabat na kosmetyki, ze nie mając zamówień od klientów kupują je w ciemno i wolą sprzedać te kosmetyki 50% taniej na allegro i mieć chociaż tyle z tego niż miec zapas kosmetyków w szafie.
Avon -> tutaj najwyższe rabaty są 35-40% lub konsultanci mają wiele kosmetyków tzw. "bonusów" za zakupy [coś jak nagrody] wiec tez wolą to sprzedać, niż żeby im zalegało.
Teoretycznie ktoś mógłby się tym zająć tak konkretnie. skoro firmy zostały stworzone z myślą sprzedaży bezpośredniej to łamanie tego powinno być karane. usunąc taką konsultantkę i już, nie wazne że internet się rozwinął. zatrudnic kilka aosób i niech to monitorują i "zwalnieją" ludzi którzy handlują przez internet

A jestem z Wrocławia, także można mnie też dopisać do listy.
matylda w Warszawie można odbierać za darmo w siedzibie nawet jak nie masz 80PP. Tylko 5zł chyba do każdej faktury doliczają, z tego co pamiętam (dawno na fakturę nie spoglądałam).
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-13 15:51 przez skasna.
ORIFLAME- zbiorczy!
Ja zapraszam do zwiedzania mojej strony <moderacja>
Co prawda jeszcze jest w drodze ulepszania ale juz zarys i podstawowe informacje ma
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-14 18:12 przez moderator.
ORIFLAME- zbiorczy!
Ja mam u siebie na sprzedaż z oriflame srebrny eye liner visions metaliner i błyszczyk fruit sorbet sugar rush. Nowe, poza nimi kupisz u mnie:
Cień miss sporty
Jedwab Joanna wygładzający
Szampon i odżywka do włosow farbowanych, zniszczonyc Gliss Kur
Kosmetyczka Dior na to wszystko
Eyeliner wibo
eyeliner visions metaliner srebrny
pilniczki z obcążkami zestaw (2 kolory do wybory z motywem panterki/centek)
aplikator do cieni
pudełeczko na biżuterię
krem do stóp
krem do rąk czekoladowy joanna
3 tusze do rzęs 2 z meybelline wszystkie czarne
Zapraszam, bo na prawde mam tego dużo
ORIFLAME- zbiorczy!
Cytat
skasna
Robili kiedyś z tym porządek. Bo przyznam szczerze, jak byłam młoda i głupia zaraz po wstąpieniu do Oriflame nie zdawałam sobie sprawy z tego, że nie można sprzedawać na allegro (a tak po prawdzie, to nie przeczytałam uważnie regulaminu). I już po paru sprzedanych rzeczach zawiesili mi konto. Po prostu kupił ktoś ode mnie i się więcej nie odezwał, przez to zdobył moje dane. Ale od tamtej pory jestem na nowo konsultantką i już przestrzegam świadomie zasadCytat
cati89
Cytat
tuveneno
![]()
Cytat
nbbo
Teoretycznie ktoś mógłby się tym zająć tak konkretnie. skoro firmy zostały stworzone z myślą sprzedaży bezpośredniej to łamanie tego powinno być karane. usunąc taką konsultantkę i już, nie wazne że internet się rozwinął. zatrudnic kilka aosób i niech to monitorują i "zwalnieją" ludzi którzy handlują przez internet![]()
Na fb w naszej grupie konsultantów tez ten temat był nie raz poruszany i niby firma coś z tym robiła, ale tak naprawdę nic z tego nie wynikało. Łapali raczej drobnych sprzedawców co sprzedają nawet swoje używane kosmetyki bo już ich nie chcą, zamiast tych co sprzedają hurtowo i często nowości jeszcze przed rozpoczęciem katalogu.
Wedlug mnie powinna być możliwość sprzedania produktu, którego już nie ma w ofercie lub chociaż produktu używanego którego już nie chcemy [np wody toaletowej zużytej w jakiejś mierze].
-------------------------------------------------------------------------------------------------
oj wprowadzacie dziewczynę trochę w błąd.
matylda_jasmin
1) obecne 80pp kwotowo wychodzi tyle samo ile stare 100pp.
2) opłata za zamówienie na dom poniżej 80pp wynosi 9,90zł lub do wyboru jest jeden z dwóch produktów za kwotę 13,90zl. W przypadku zamówienia na biuro/filię/oddział ceny te wynoszą odpowiednio 7,90zl i 11,90zł.
3) tej opłaty 5zł [za małe zamówienie] o której pisze skasna już dawno nie ma.
4) mniej więcej w rocznicę zapisania się do oriflame jest wznowienie opłaty członkowskiej które teraz wynosi 5zł lub 9,90zl+kremik uniwersalny [ostatnio był waniliowy].
W razie jeszcze jakichś pytań pisz do mnie

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-26 11:36 przez tuveneno.
ORIFLAME- zbiorczy!
Jestem konultantką z Dębicy od niedawna !
ORIFLAME- zbiorczy!
Dziewczyny, poratujcie jeśli macie gdzieś pod ręką katalog nr 6 albo CENNIK do 6 !!
Potrzebne mi sa ceny katalogowe:
- oczyszczająco tonizujący żel z olejkiem z drzewa herbacianego i rozmarynu
- pure skin- wysuszający wypryski
- tusz do rzęs 2FX
koniecznie ceny z katalogu 6
ORIFLAME- zbiorczy!
Cytat
nbbo
Dziewczyny, poratujcie jeśli macie gdzieś pod ręką katalog nr 6 albo CENNIK do 6 !!
Potrzebne mi sa ceny katalogowe:
- oczyszczająco tonizujący żel z olejkiem z drzewa herbacianego i rozmarynu
- pure skin- wysuszający wypryski
- tusz do rzęs 2FX
koniecznie ceny z katalogu 6
- żel 11,90 [znalazłam tylko w ramach opłaty za małe zamówienie]
- pure skin 14,90
- tusz 12,90