Szukam dostawców sprzętu do klinik kosmetycznych.
gorący temat
8 minut temu
dzisiaj o 15:04
dzisiaj o 15:03
dzisiaj o 15:03
dzisiaj o 15:02
22.11 o 7:02
6.02 o 8:44
27.03 o 8:51
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
5.03 o 16:37
30.01 o 21:06
Jaki program do rozliczenia pit za 2014 r?
Dostałam już pit 11 od pracodawcy. Chciałabym się jak najszybciej rozliczyć - liczę na zwrot z nadpłaty dochodowego. Ściągnęłam już kilka programów - ale to jakieś reklamy się okazały. Jaki soft będzie najlepszy? Najlepiej z możliwoscią rozliczenia przez internet.
ja zawsze sciagam darmowy program z inforu
Hmm, ja w ubiegłym roku rozliczałam się za pomocą tego programu, który można pobrać z tej strony http://pit37.net.pl/
Jest lekki, szybko się ściągnie. Nie ma też dużych wymagań systemowych - powinien też więc chodzić na tych mułowatych pc-tach czy laptopach. Jest to typowy kreator - podajesz w nim swoje dane podatkowe, kwoty z PIT 11 od pracodawcy i wysyłasz do US. 10-15 min roboty.
Ja korzystałam z programu PITy 2014 Format z www.pity-online.pl/ Jest dość intuicyjny i prosty w obsłudze - taki kreator, który pyta o różne dane, a ty tylko wypełniasz.
Akurat mi podchodzi program na stronie www.pit-format.pl. Ale każdemu co innego pasuje. Tutaj moim zdaniem jest wyjątkowo przyjaźnie wszystko opisane i wytłumaczone po kolei jakie dane trzeba wpisywać. Nie ma też problemu później z wysyłką takiej e-deklaracji, w sensie, że nie ginie gdzieś po drodze w czeluściach internetu
Ja korzystałam z programu PITy 2014 https://www.edufinance.pl/pit-2014, Jest dość intuicyjny i prosty w obsłudze - taki kreator, który pyta o różne dane, pomagając w wypełnianiu.Polecam, warto z niego skorzystać.
oj tych programów jest bardzo duzo ja zazwyczaj używałam tego rzadowego albo pitaxa gdzie mam uzupelnione juz dane domu dziecka które wspieram. A teraz będę ściągać taki program http://pity2014i2015.pl/ też darmowy i słyszałam że tak samo łatwy w obsłudze jak te rządowe
Polecam intuicyjny program do pit z http://1procent.wwf.pl. Program PIT umożliwia wypełnienie interaktywnego formularza i zapisanie go na dysku komputera lub wysłanie e-deklaracji bezpośrednio do systemu Ministerstwa Finansów, gdzie użytkownik potwierdzenie złożenia deklaracji podatkowej. Oprócz wypełnienia deklaracji możemy wspomóc organizację pożytku publicznego wwf, przekazując jej 1% naszego podatku.
Jeszcze trochę czasu do kolejnych rozliczeń, ale pewnie niedługo będziecie szukać czegoś do rozliczania. Ja znalazłam fajny program, pitscan. Ja pracuję zawsze w kilku miejscach w roku i mam kilka umów, no i później dostaje kilka pitów 11. w tym programie podoba mi się, że mogę je wszystkie zeskanować i wszystko automatycznie jest przerzucane do rozliczenia rocznego. Wszystko trwa krótką chwilkę.
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-08-19 11:57 przez dan-paw.
Ja korzystałam z Pit Scan - mega się sprawdza, polecam. Uzupełnia niektóre pola w oparciu o wprowadzony PIT, poprawia błędy, można wysłać mailem, zapisać w PDF i jest przede wszystkim PROSTY w obsłudze.
Ja w tamtym roku wpisałam w przeglądarkę darmowy program pit i wyskoczyła mi niekończąca się lista :p Skorzystałam z fundacja rosa, szybko i łatwo - polecam, serio warto to sprawdzic
Przedtem stałam jak wszyscy inni w kilometrowych kolejkach pod koniec kwietnia jak mi się przypominało, że trzeba się rozliczyć, koszmar.. wydaje mi się, że 80% ludzi robi tak co rok
[moderacja - reklama]
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-11-06 11:56 przez moderator.
A ja od trzech lat (czyli odkąd się rozliczam) korzystam z tego programu - sprawdź i jestem zadowolona. Spokojnie mogę go poleci
Nie rozumiem po co korzystać z jakichś dodatkowych programów. Ja sobie ściągam ze strony ministerstwa te formularze i wtyczkę do Adobe Readera i w ten sposób szybko wypełniam. Albo jeszcze jest ten darmowy program e-Deklaracje. On jest chyba najpowszechniej wykorzystywany. Można rozliczań na nim wiele formularzy i od razu ma się dostęp do tego poświadczenia odbioru Nic prostszego chyba nie ma.
Ja korzystałem z rozliczenia na stronie epity, formularze wypełniłem w około 20 minut, a później wysłałem to od razu do US przez internet. Nie trzeba w ogóle wychodzić z domu żeby rozliczyć pit.
Podziwiam was. Ja zawsze próbując rozliczyć się sama robiłam jakiś błąd i trzeba było składać korektę. Do tego te programy nie wiedzieć czemu albo nie chciały się pobrać, albo działały jakoś nie tak jak trzeba. Traciłam mnóstwo czasu i nerwów, dlatego w zeszłym roku za niewielką opłatą zrobiło to za mnie biuro rachunkowe. W tym roku też zgłoszę się do nich. Jeśli nie wiesz jaką firmę wybrać - czytaj tu.