Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:26:49

Dostałam od znajomej mojej mamy propozycję pracy.
Mam 3 miesięczną córeczkę, właśnie skończyłam szkołę, zaraz przystępuję do matury. Koleżanka mojej mamy ma półroczne dziecko. I zaproponowała mi żebym nie szukała nigdzie pracy tylko od stycznia 2014 roku zajęła się jej dzieckiem. Miałoby wyglądać to tak , że ona będzie mi przyprowadzała swojego synka o 7.30 i odbierała po 16.
A ja miałabym opiekować się nim u siebie w domu. Karmić miałabym go swoim jedzeniem (żeby nie było problemu z osobnym jedzeniem dla niego a osobnym dla mojej córki) i potem miałabym się z nią rozliczać za to.
Z jednej strony to jest duży plus bo mogłabym zarabiać jednocześnie spędzając z córką więcej czasu w domu, z drugiej strony przeraża mnie trochę zakres obowiązków przy dwójce tak małych dzieci. Jak myślicie ? Czy da radę to połączyć ? Opiekowałyście się kiedyś naraz dwójką tak małych dzieci ? Nawet nie wiem ile miałabym sobie za takie coś zażyczyć. Jak myślicie ?
Prosiła żebym wstępnie zastanowiła się teraz , bo ona wie że ciężko znaleźć dobrą opiekunkę i chce sobie taką znaleźć pół roku wcześniej żeby sobie zarezerwować.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:30:00

pewnie że dasz rade :> a ile zaproponowała wstępnie kaski?

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:30:05

Dlaczego nie,dzieci mogą się razem bawić...

zweryfikowana

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:30:33

Odnosnie obowiązków to pewie dasz sobie rade... to wykonalne w końcu kobiety mają po dwoje dzieci albo blizniaki ;)Co do kasy to hmm.. to praca na cały etat 1300 to chyba minimum. Z reszta pewnie znasz jej sytuacje materialna i wiesz na ile moze sobie pozwolic i ile Cie satysfakcjonuje. Jesli lubisz dzieci i podchodzisz do tego ze lepsze jakis zarobek niz zaden to pewnie mozesz poprosic o mniej niz to co napisałam ;)

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:31:42

yyy wybacz ,ale to może Cię przerosnąć jej dziecko podejrzewam ,że będzie już chodzić Twoja córka również a Ty nie będziesz miała jak wyjść do WC gdyby jej dziecko było starsze nie wiem miało ok 2 lat to okej ,ale tak jak przedstawiasz sytuację to ciężko. A co zrobisz jak Twoje albo jej dziecko zachoruje?

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:33:18

chłopiec ma pół roku , nie wiem czy dasz radę , na pewno będzie ciężko dobrze się zastanów

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 19:34 przez dorcia306.

zweryfikowana

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:33:34

Cytat
ja-ska
yyy wybacz ,ale to może Cię przerosnąć jej dziecko podejrzewam ,że będzie już chodzić Twoja córka również a Ty nie będziesz miała jak wyjść do WC gdyby jej dziecko było starsze nie wiem miało ok 2 lat to okej ,ale tak jak przedstawiasz sytuację to ciężko. A co zrobisz jak Twoje albo jej dziecko zachoruje?

Bez przesady takie dzieci spia w ciagu dnia ... czasami całkiem sporo ...

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:33:56

Myślę,że da... twoje jeszcze sporo śpi to nie widze problemu.
Jedyny problem to może spacer itp - aaale to też jak już 1,5 roku ma to śmiało może dreptac w koło domu czy jak tam.

Myślę,że ok 800 zł śmiało.

Jedna znajoma daje tak też od 9-18 do ciotki i daje jej 700 zł- z tym,że ona zajmuję się tylko nim, po 2 ma już 3 lata to też już sam sobą potrafi się zając.

Cytat
mo00nika
Cytat
ja-ska

Noo również myślę,że przesadzasz....
Choroba dziecka??? Problem jak w kazdej pracy.
A reszta..... czytałaś ze jedno ma 3 a tamto 1,5...?????? Daleko im do tego by razem chodziły.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 19:36 przez Ania8888.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:35:44

Szczerze,to ja bałabym się podjąć opieki nad dwójką tak małych dzieci:)
Sama mam dziecko i wiem ile jest zajęć,obowiązków i nie wyobrażam sobie mieć drugiego w tym samym czasie :D
Ale to oczywiście tylko moje zdanie,jest wiele kobiet,które mają dzieci jedno za drugim i dają sobie radę.

Zawsze miałabyś jakiś grosz i to nawet nie wychodząc z domu:) Tylko z tym rozliczaniem się za jedzenie może być problem,bo nigdy tego dokładnie nie wyliczysz..

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 19:36 przez Amelia_25.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:36:40

jak Ty bedziesz karmic polroczne dziecko swoim jedzeniem ? Bedziesz mu kupowała mleko modyfikowane i zupki i kaszke ? a jak karmisz swoje przeciez 3 miesieczne dziecko je tylko mleko mamy albo MM?
Wiesz to wszystko zalezy jakie jest Twoje dziecko i jakie tamto jezeli posiadasz dzidziusia ,ktoremu nie trzeba poswiecac zbyt wiele uwagi bo tylko je i spi a tamto 2 jest w miare grzeczne to mozesz sprobowac ... Pamietaj ,ze polroczne dzieci zaczynaja zabkowac siadac i czolgac sie po podlodze i trzeba miec oczy dookoła glowy a przy zabkowaniu anielska cierpliwosc a Twoje bedzie juz coraz mniej spalo . Ja bym sobie nie poradzila ale Ty moze sobie poradzisz
ach sory nie doczytalam to dopiero w 2014 ... to raczej dasz rade

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 19:40 przez malinowa17.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:36:57

Oj oboje w podobym wieku do tego oboje będą pewnie już chodzić , nie będzie łatwo . Mam dwójke i wiem co mówię :)
Jakby nie było będzie to praca na pełnych obrotach bo jak nie jedno to drugie będzie potrzebowało opieki i zainteresowania. Nie są to3-4 latki które same się ze sobą już pobawią . Do tego oczy wokoło głowy bo takie maluszki często ciągnie tam gdzie nie potrzeba.
Decyzja Twoja czy czujesz się na siłach. I to jedzenie do rozliczenia to dziwnie troszkę no bo jak to policzysz? chyba , że będziesz dawała słoiczki ale to też taka zabawa w liczenie .

mo00nika imyślisz że tak na trzy cztery zasnął oboje o tej samej porze hyhy :D dobra jesteś

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 19:39 przez M_i_l_a.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:37:18

no nie wiem.. a bym w sumie wolała iść do normalnej pracy, wyjść do ludzi ale za jakiś czas, nie zostawiając 3 miesięcznego dziecka. Opiekowanie się dwójką dzieci może być naprawdę męczące i to dzień w dzień...

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:37:31

Ja uważam,że sobie poradzisz:) I takie gadanie: a co, gdy dziecko zachoruje, a co, gdy jeszcze coś innego. W dzisiejszych czasach trzeba być silnym i doceniać każdą pracę! A praca czy opieka nad dziećmi jest wg mnie jedną z lepszych opcji(może trochę subiektywne,bo lubię dzieci i jestem prawie nauczycielką:D )

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 19:39 przez Aniia91.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:37:36

Cytat
mo00nika
Cytat
ja-ska

No Mój synek ma 1,5 roku a śpi ogólnie albo 2,5 h albo wcale i przez to mam tak zdezorganizowany dzień ,że ledwo wszystko udaje mi się zrobić jest bardzo żywiołowy wszędzie wsadza rączki potrzebuje dużo uwagi. Ponadto np jeśli ja bym dostała taką propozycję niestety bym odmówiła, bo Mój synek często ma katar (prawdopodobnie alergiczny) i jest marudny do tego włącza mu się bunt dwu latka. Zależy wszystko od dziecka czy jest kapryśne czy nie, ale przy dzieciach jest zawsze dużo roboty.

dostałam taką propozycję

04 maj 2013 - 19:37:50

Cytat
dynka0
Dlaczego nie,dzieci mogą się razem bawić...
no na pewno polroczne z 3 miesiecznym beda sie razem bawic haha

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Niezdrowa konkurencja.Co robic?