Co zrobić, gdy atak paniki się zaczyna
10.03 o 12:21
9.03 o 14:04
9.03 o 14:00
7.03 o 14:09
Kursy angielskiego dla handlowców
6.03 o 9:09
Jak skutecznie uczyć się angielskiego prawniczego
5.03 o 14:16
1.03 o 11:51
domowe maseczki na zniszczone włosy
23.10 o 16:06
17.03 o 17:05
CZYSTEK- opinie, informacje, rodzaje.
23.10 o 14:45
29.01 o 13:58
miesięczne wynagrodzenie
miesięczne wynagrodzenie
prosta matematyka. nawet 8 zł na h (co jest żalosne ale polskie realia na nic lepszego nie pozwalają) to wychodzi ponad 1900 zł miesiecznie . chyba ze pracujesz caly tydzień to wychodzi ok 2500...
miesięczne wynagrodzenie
osobiście mam 15 zł za godzine w Warszawie
miesięczne wynagrodzenie
gdy moja siostra była mała (2,5 - 3 lata) mama płaciła za 5 dni w tygodniu pracy od 8 do 16,30 kwotę 1500 zł . Więc sądzę ,że to absolutne minimum .
miesięczne wynagrodzenie
Niby tak, piszecie, że 1200 to mało, ale pracodawca daje jej mieszkanie i wyżywienie, więc ona nie musi NIC kompletnie płacić, całą kasę może oszczędzić, albo pójść na zakupy. Serio 1200 to mało przy zakwaterowaniu?! Gdyby miała sama jeść, płacić rachunki itp to tak, ale jak CAŁA kwotę ma dla siebie to bez przesady.
Autorko postu - pomiędzy 1000 a 1500, bo wyjdziesz na zachłanną, bo sama widzisz, że mieszkanie będziesz mieć za darmo i jedzenie...
No i pomyśl takie mieszkanie to kosztuje najmniej 700zł + jedzenie jakieś 200-300/mc więc już jest 1000zł + TWOJA pensja jak ci dziewczyny mówią 1500 minimum, to pracodawce będziesz kosztować 2,5 tys... pomyśl,serio
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 18:36 przez ewela91.
miesięczne wynagrodzenie
ale kto tutaj jest zachłanny? zapytałam po prostu o poradę, ponieważ nie mam pojęcia jaką kwotę zaproponować, biorę oczywiście pod uwagę że do niczego nie będę się dokładać, osobiście rozważam 1200-1300
miesięczne wynagrodzenie
Cytat
emiliia
1000 zl???!! kto normalny pracuje za 1000 zl 12 godzin. o ile to jest praca od pon do pt to chyba sie dziewczyno z głupim na glowe zamienilas. pozniej sie dziwić ze wszyscy narzekają na słabe zarobki a sami nie potrafią się wycenić jak należy... 12 godzin dziennie 5 dni w tygodniu to jest kupa godzin pracy. ponad norme. 2000 wg mnie to minimum.
dokładnie!
ktoś kto nigdy nie pracował 12 h dziennie to nie wie co to znaczy.proste prace domowe tzn jakie?bedziesz gotowac dla calej rodziny ,prac sprzatac i do tego zajmować się dzieckiem?
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-05-04 18:37 przez madzia0702.
miesięczne wynagrodzenie
dokładnie tak , 1500 to maxCytat
ewela91
Niby tak, piszecie, że 1200 to mało, ale pracodawca daje jej mieszkanie i wyżywienie, więc ona nie musi NIC kompletnie płacić, całą kasę może oszczędzić, albo pójść na zakupy. Serio 1200 to mało przy zakwaterowaniu?! Gdyby miała sama jeść, płacić rachunki itp to tak, ale jak CAŁA kwotę ma dla siebie to bez przesady.
Autorko postu - pomiędzy 1000 a 1500, bo wyjdziesz na zachłanną, bo sama widzisz, że mieszkanie będziesz mieć za darmo i jedzenie...
ma wyżywienie i mieszkanie a niestety realia są w Polsce takie a nie inne ,że ludzie pracują za 1600 zł netto i jeszcze muszą się z tego utrzymać .
miesięczne wynagrodzenie
dziewczyny weźcie pod uwagę, że autorka będzie mieszkać u pracodawców i żywić się za darmo...
miesięczne wynagrodzenie
No,a oni ile są skłonni dać?I pytanie,czy to jest praca 7 dni w tygodniu?
Mówicie 1200zł mało,ale dostaje zakwaterowanie i wyżywienie,za które nie płaci.
Tylko żeby nie było tak,że oprócz ogarnięcia dziecka,to ty musisz robić i za pokojówkę i za sprzątaczkę,prasowaczkę i kucharkę.
miesięczne wynagrodzenie
Moja kuzynka będzie płaciła opiekunce 1200 netto tylko, że to bez wyżywienia i mieszkania. Myślę że tak ok 1000 zł
miesięczne wynagrodzenie
Wykształcone opiekunki biorą 5 zl na h?? to był żart??? Gdzie zdobyłaś takie informacje;]? Każda wykształcona opiekunka się ceni... Jeśli jest naprawdę wykształcona i posiada doświadczenie w zakresie opieki nad dziećmi to nie zejdzie poniżej 9-10 zł/h .
miesięczne wynagrodzenie
Zorientuj się jakie są ceny wynajmu pokoju w tym miejscu gdzie będziesz, policz sobie ile mniej więcej wydajesz miesięcznie na jedzenie, dowiedz się, jakie tam gdzie będziesz pracować są stawki godzinowe dla opiekunek i...taką stawkę pomnóż przez ilość godzin w miesiącu, odejmij sumę za mieszkanie i jedzenie i zażycz sobie tyle, ile Ci wyjdzie z tego równania.
miesięczne wynagrodzenie
zależy w jakiej miejscowości, w mniejszych biorą po 6-8zł/godz., natomiast w większych spotkałam się nawet z 12zł/godz.