Stała umowa dla hostessującej studentki dziennej?
gorący temat
Udar - gdzie zgłosić się na rehabilitację?
wczoraj o 18:06
wczoraj o 18:00
Zajęcia na basenie dla dziecka
wczoraj o 17:13
wczoraj o 14:14
wczoraj o 11:18
mop parowy opinie - czy warto kupić?
5.08 o 12:19
Młody zielony jęczmień- opinie. Serio odchudza?
16.08 o 17:00
18.03 o 14:06
Najpiękniejsze smutne piosenki
8.08 o 11:52
domowe sposoby na zapalenie dziąseł
20.06 o 13:50
23.02 o 12:52
Medycyna pracy :(
Hej dziewczyny
Chciclalam wam opowiedziec i spytac o pewna sprawe.
Mianowicie, ponad pol roku szukalam pracy. W koncu miesiac temu dostalam w reserved, bylam zalamana.. Szukalam dalej .. no i sie udalo.. Dostalam propozycje pracy w banku. Zadowolona poszlam na rozmowe-okazalo sie ze prace dostalam. Wczoraj odebralam skierowanie na badanie do medycyny pracy..
Dzisiaj tam poszlam no i.. Pierwsze co to okulista.. no i tutaj musze wtracic. (ponad 6 lat temu cierpialam na bardzo silne i bardzo dlugio trwajace bole glowy, co sie okazalo od oczu- cisnienie i cos tam jeszcze...;// musialam zaczac nosisc okulary - nosze..)
Okulista mnei zbadal - pierwsze co spytal o objawy owej choroby sprzed 6 lat.. Co prawda silne bole glowy przeszly, ale wzrok nadal nienajlepszy. Ale z cisnieniem znowu jest cos nei tak..
Od 1 wrzesnia mialam miec umowe w banku, a lekarz mowi mi dzisiaj, ze niestety ale dzisiaj mi nei wystawi pozywtywnego zaswiadczenia, bo cos tam sie dzieje z tymi oczami i przez tydzien musze brac jakies kropelki i za tydzien przyjsc do niego i wedy bedziemy sie zastanawiac..
Jestem zalamana, bo tyle czasu szukalam pracy a jak sie nadazyla to taki problem.. Obawiam sie, ze dyrektorowi banku moze sie znudzic czekanie na moje zaswiadczenie pozytywne i mozna znajdzie kogos innego.. ;/
Co o tym sadzicie, jest jakas szansa, ze zaswiadczenie w przyszlym tygodniu bedzie pozytywne?? czy nie zrazi ich czekanie od samego poczatku na moje papiery ??
Pozdrawiam.
A MUSISZ W TEJ PRZYCHODNI ROBIĆ BADANIA? BO CZASEM LEKARZE MAJA KAPRYSY...
lipton ;/
moglaś nie mówić o tej wadzie....
Musisz znaleźć lekarza,który każdemu wystawia pozytywne zaświadczenia i to bez żadnego badania.
Jest takich dużo.
Wiesz o co chodzi.
idz do innego lekarza i po problemie
o chorobie nic mowic nie musisz
NO rzeczywiście nie ciekawa sytuacja... myślę, że pracodawca nie będzie czekał... a spróbuj może do innego lekarza?
http://forum.szafa.pl/49/4369820/4369977/re-koloryzacja-efekty-doradzcie.html#msg-4369977 pomożesz?
ostatecznie to praca biurowa, nie musisz być mega zdrowa... to nie jakiś precyzyjny zawód gdzie oczy są mega ważne, o ile faktycznie widzisz w miarę
spytaj czy nie może ci wypisać ze zmniejszonym terminem chociaaż
lekarz ściemniacz, próbowała w zakamuflowany sposób łapówę wyciągnąć, nawet osoby niedowidzące moga pracowac przy kompie, wiem, bo pracuję w firmie gdzie jest 8 osób niedowsdzących, poruszających się z laską , bo dobrze widzą tylko czcionkę 20 tkę i jakoś pracują
Idź do innego lekarza. Nie rozumiem dlaczego ta wada wzroku ma Ci przeszkadzać w tej pracy, ludzie mają inne poważniejsze schorzenia i jakoś pracują.
Współczuję Ci! Ale musisz być wściekła! I jeszcze czekać tydzień w nie pewności A o pracę tak ciężko!
ale to może być praca przy komputerach - jesli teraz dostanie zaświadczenie, że ma oczy ok., a za pół roku zacznie się coś dziać to wyjdzie na to, że w tym banku oczy zepsułaCytat
_inka_
ostatecznie to praca biurowa, nie musisz być mega zdrowa... to nie jakiś precyzyjny zawód gdzie oczy są mega ważne, o ile faktycznie widzisz w miarę![]()
spytaj czy nie może ci wypisać ze zmniejszonym terminem chociaaż
idź do jakiegoś lekarza prywatnie. Ty płacisz za wizytę, a on bez żadnych problemów wystawia pozytywne zaświadczenie od ręki.
chodzi o to , ze mial moja karte pacjenta i stad wiedzial, ja nei musialam mu nic mowic.. a u meni w miescie lekarz medycyny pracy jest jeden okulista ;/ o wadzie wzroku nci neie mowilam , tylko mnei zbadal i klops
no wlasnie no praca przy komputerze, dlatego musze meic dobre wyniki.. ;/
normlanei rece mi opadaja ;/
idź do innego lekarza.
niektórzy od ręki wystawiają takie świstki, inni szukają dziury w całym.
Niektórzy to się wszystkiego czepiają... Co mają oczy do pracy w banku? Znaczy, wiadomo że za wysokie ciśnienie w oczach to źle, ale to się leczy, a nie skazuje ludzi na bezrobocie!!! Idź prywatnie do lekarza, zapłacisz te 50zł i bedziesz miała pracę i święty spokój.