Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:13:51

Dziewczynki w styczniu zamierzamy z koleżanką starać się o dotacje na otwarcie działalności, mamy pomysł tylko ciągle się obawiamy ze może to nie wypalić.Zwracam się do Was z prośbą o podsuniecie kilku pomysłów na biznes który ma szanse wypalić, żeby nie trzeba było po roku się zwijać

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:16:59

ciezko teraz cos wymyslec-wszystkiego pelno wszystko zalezy od miejsca-lokalu ,miejscowosci i okolicy

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:21:49

Miasto nie za duze bo troszke ponad 50 000 mieszkancow i wydaje sie ze wszystko jest, dlatego nie chcemy żadnego sklepu, myslalysmy nad organizacja ślubów bo tego nie ma

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:24:21

Oj cięzko!Miałysmy z córka tez 2 lata działalnosc, chyba nic teraz nie idzie..Ale spróbuj , jest trochę załatwiania , na zyski pierwszy rok nie ma co liczyc...

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:24:48

rolkowisko czyli dyskoteka na wrotkach.... w dzień można przyjmować szkoły wieczorami imprezy an całego .... w Stanach to bardzo popularne a w Polsce sie jeszcze z tym nie spotkałam ,.... sama myślałam o czymś takim w moim mieście ale na razie brak funduszy

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:24:52

chcecie sie starac a nie macie jeszcze pomysłu czyli tego co najwazniejsze.

zweryfikowana

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:27:23

Cytat
edytka933
Miasto nie za duze bo troszke ponad 50 000 mieszkancow i wydaje sie ze wszystko jest, dlatego nie chcemy żadnego sklepu, myslalysmy nad organizacja ślubów bo tego nie ma
organizacja ślubów to bardzo ciężki kawałek chleba i raczej nisko dochodowy

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:29:24

A co mozna wymyslec na wsi ?? w ogole jest sens myslicie cos zakładac,bo chciałabym sie czyms zajac,ale tu nie ma prawie zadnego zapotrzebowania.Ma ktos pomysl?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-05 11:29 przez kati28.

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:31:32

Cytat
kati28
A co mozna wymyslec na wsi ?? w ogole jest sens myslicie cos zakładac,bo chciałabym sie czyms zajac,ale tu nie ma prawie zadnego zapotrzebowania.Ma ktos pomysl?

Tak ostatnio myślałam ze na wsi może przyjąłby się ciucholand

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:31:47

Jest coś takiego jak badania rynku. Robicie np. ankiety na mieście, takie rozeznanie czy byłby popyt na taką firmę. Ale szczerze powiedziawszy. Chcecie działalność, ale nie wiecie jaką? Nie macie chyba zielonego pojęcia jak robić biznes z prawdziwego zdarzenia. Poczytajcie najpierw coś o ekonomii, marketingu itp., a później bierzcie się za biznes. Wcześniej nie ma sensu, bo nie będziecie wiedziały co robić i łatwiej was będzie można oszukać.

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:33:06

Hmmm jezeli staracie sie o dotacje to chyba juz powinyscie wiedziec w jakim kierunku zamierzacie podązac. Najleiej zeby miec w tym dosiwadczenie, w przypadku organziacji slubów, powinnas znać dobrze branże muzyczną tzn zespoły, powinnas miec podpisane umowy z potencjalnymi domami weselnymi itd. To wszytsko nire wydaje sie byc takie proste bo tutaj podstawą sa znajomości, bo inacej nie zarobisz nci na tym gdybyś miala wszystko w normalnych cenach komuś zalatwiac, wtedy sama bys za bardzo nie przycieła:) troche jest to dosc ryzykowny pomysl szczegolnie na miale miasto w ktrorym kazdy pewnie bedzie chcial jak najtaniej wszystko samemu zalatwic. Taka organizacja imprez, eventów sprawdza się dobrze w dużych miastach gdzie ludzie mają pieniądze i nei mają czasu na to aby zająć sie przygotowaniami.Grunt to pozytywnie myśleć, także powodzenia!!!:)
ale pomysł z ciucholandami akurat w moim mieście sprawdza się znakomicie, i na kazdej ulicy teraz jest przynajmniej jeden ciuchol:) Jeżeli jest dobry towar to się naprawdę opłaca skoro coraz to nowsze sa otwierane! doszło nawet do tego że wykurzyły połowę sklepów markowych:)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-05 11:35 przez Niunita88.

zweryfikowana

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:36:44

Przedszkole,tego brakuje wszystkim i wszedzie,nie trzeba miec wykształcenia pedagogicznego,trzeba zatrudnic taka osobe,osoby-podobno:)

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:37:52

To nie jest tak, że żadnego pomysłu nie mamy chcemy tylko się wbić w rynek.

Pomysłów było kilka:
1. Organizacja ślubów,
2. Firma sprzątająca- ale to mi jakoś kompletnie nie podchodzi,
3. Biuro matrymonialne

i jeszcze kilka innych ale w małym mieście wszystko jest ryzykowne

Cytat
anxa20
Przedszkole,tego brakuje wszystkim i wszedzie,nie trzeba miec wykształcenia pedagogicznego,trzeba zatrudnic taka osobe,osoby-podobno:)

o to to, tez było tylko nie przedszkole a punkt przedszkolny ale tak sobie liczyłam i nie wiem czy można na ty wyjść

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-05 11:38 przez edytka933.

zweryfikowana

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:42:49

Mysle,ze mniejsze ryzyko straty niż przy organizacji slubów,w tak niewielkiej miejscowosci czesto sluby organizuja para młoda, rodzice ,rodzina, taka mentalnosc, a dzieci sa wszedzie i wszedzie jest problem z opieką nad nimi...takie mam wrazenie ale moge sie mylic:)

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:44:52

sklep dobrze zaopatrzony plus jakas chemia lepsza, bo np u mojej rodziny jest jeden do godziny 15 otwarty a tak to trzeba jezdzic po inne rzeczy do "duzego"miasta,
a w godzinach otwarcia jest zawsze kolejka i pod koniec praktycznie zero wyboru..

klub jakis dla mlodziezy i starszych na piwko itp..

agroturystyka?coraz bardziej popularne sa wakacje na wsi itp

pieczenie, gotowanie na zamowienia?( ala catering)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

wyjazdy integracyjne i motywacyjne