Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:45:38

Cytat
edytka933
Cytat
kati28
A co mozna wymyslec na wsi ?? w ogole jest sens myslicie cos zakładac,bo chciałabym sie czyms zajac,ale tu nie ma prawie zadnego zapotrzebowania.Ma ktos pomysl?

Tak ostatnio myślałam ze na wsi może przyjąłby się ciucholand
gwarantuję ci że się nie przyjmie na wsiach wszyscy o wszystkich wiedzą i SH to znak ubóstwa... dlatego wszyscy jeżdżą do miast na ciucholandy bo tam nikt ich nie widzi

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:48:05

MLM- i nie potrzebujesz dotacji na rozpoczecie działalności;)

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:51:05

zróbcie profesjonalną obsługę trawników

poczytajcie o koszeniu trawy, kupcie z dotacji kosiarkę (będzie ja potem łatwo sprzedać)
poczytajcie o nawozach itp

jak ktoś popsuje sobie trawnik przed willą-naprawicie :)

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:55:20

a ja osobiście myślałam (miasto o podobnej liczbie mieszkańców) o fitnessie z prawdziwego zdarzenia. Niby coś tam jest, ale słyszałam opinie o nim, że zajęcia tragicznie prowadzone. Ale na to to trzeba kasy... Zreszta to kiedyś tak myślałam, dawno temu.
Mój facet za to marzy o sklepie zoologicznym, ale nie takim z chomiczkami tylko bardziej ukierunkowanym na terrarystykę. Sam ma agamę brodatą i gekona. Sam wykonał terrarium. Ogólnie teraz jest to dość dochodowe, bo samo kupienie gotowego terrarium z wnętrzem to kwestia około 1000-1500zł.

A może ktoś jest zainteresowany? POLECAM.

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 11:55:46

Powiem Ci szczerze, że sama dotacja niczego nie załatwi.Najpierw potrzebny jest pomysł, później wiedza, a na końcu pieniądze. Dzięki tym dotacjom już wiele osób się zadłużyło i odpracowuje za granicą...Macie racje, teraz wszystkiego wszędzie pełno, dlatego zarabia na własnym biznesie ktoś, kto ma najwięcej do zaoferowania, po prostu się zna. Radzę, żebyś najpierw sprawdziła czego w Twojej miejscowości brakuje, ALE nie Tobie a ludziom, którzy mieszkają wokoł Ciebie. Wiadomo, że jak będziesz rozkręcać swoją działalność to nie zjedzie się pół Polski, tylko Twoi 'sąsiedzi' będą klientami.Może właśnie oni podsuną najlepszy pomysł. Później rozeznaj się w temacie i oceń czy dasz radę.Jeśli chodzi o organizację wesel...naprawdę Ci tego nie polecam.Jeśli chcesz mieć własną salę i całą resztę to musisz mieć w brud pieniędzy, odnajmowanie z kolei nie zapewni Ci żadnej marki, a co za tym idzie będzie mniej klientów, bo ciężko polecać sobie lub reklamować kogoś, kto nie wiadomo właściwie czym na dobrą sprawę się zajmuje ani gdzie co się odbywa, czynsze Cię wykończą.Sama organizacja imprez jest popularna bardziej w dużych miastach, w mniejszych miejscowościach nadal jest schemat kościół -> sala, bez zbędnych ceregieli.Musisz sama rozeznać się w tym, co chcesz i umiesz robić.Nie trzeba się od razu rzucać na głęboką wodę.Możesz zacząć od czegoś mniejszego, jak udą Ci się zarobić poznać kilku ludzi, będziesz mogła się zająć czymś odlotowym, albo powiększyć swoją działalność, jej zakres. Ludzie lubią mieć all in one :D Gdyby ktoś z nas miał super pomysł na biznes to... już go tu nie ma :D

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 12:31:10

Kto chce żeby mu zrobić terrarium? ;D

zweryfikowana
Moderator

Pomysł na biznes

05 lis 2010 - 12:56:55

Moim zdaniem organizacja ślubów to jest niewypał, chyba że będziesz miała dostęp do ludzi o naprawde grubym portfelu.
Dziś zrobienie wesela jest drogie i każdy patrzy żeby ciąć wydatki na maxa, bo w prezentach się nie zwróci, wtedy raczej mało kto myśli o osbie która będzie to organizować. Kązdy bierze do pomocy,swoje mamy przyszłe tesciowe bratowe siostry kolezanki ciotki itp.
A myślałaś już co będziesz dokładnie oragnizować w tych ślubach (sale, orkiestre, fotografa, wypisywanie zaproszeń czy jak?) dziś dziś każdy potrafi wejść w neta i poszukać sali czy orkiestry. Liczyłaś mniej więcej ile chcesz za taką usługę ilu klientów w miesiącu znajdziesz i czy wyciągniesz na opłaty + zysk na pół z koleżanką? Myślałaś jak będziesz funkcjonować w sezonie martwym ( listopad, grudzień, styczeń, luty). Nie wiem jaki masz plan na to ale ja tego nie widzę.
W kwestii lumpexu musisz mieć dojście do dobrego towaru a to jest najcięższy orzech, znajoma otworzyła lumpex ale towar jaki dostawała był beznadziejny- po 3 miesiącach zwineła interes bo na czynsz nie miała.
Najrealniejsze, najmniej nakładowe i najpewniejsze wydaje mi się się sprzątanie domów ale nie tylko domów bo również sprzątnie grobów na wszystkich świętych, mycie okien szczególnie w okresach przedświątecznych itp jeśli będziecie sumienne to szybko znajdziecie stałych klientów a później będą was polecać dalej i interesik będzie się jakoś kręcił:)

Pomysł na biznes

06 lis 2010 - 18:19:14

a mi się wydaje, że śluby to trafiony pomysł ale w większej miejscowości. Ciągle ktoś bierze ślub i ciągle są problemy typu brak sali, brak zespołu, także popyt chyba jest. A jeśli wasza jest nie za duża to może rzeczywiście to przedszkole albo fitness :)

Ja też mam problem odnośnie kariery zawodowej, jak ktoś może pomóc byłabym wdzięczna :)

Pomysł na biznes

08 lis 2010 - 11:12:12

Cytat
kiwi_88
a mi się wydaje, że śluby to trafiony pomysł ale w większej miejscowości. Ciągle ktoś bierze ślub i ciągle są problemy typu brak sali, brak zespołu, także popyt chyba jest. A jeśli wasza jest nie za duża to może rzeczywiście to przedszkole albo fitness :)

Ja też mam problem odnośnie kariery zawodowej, jak ktoś może pomóc byłabym wdzięczna :)

moj rocznik nawet;) ciagle mysle o punkcie przedszkolnym ale, juz sama nie wiem, gubie sie

Pomysł na biznes

19 gru 2024 - 12:49:10

Przed założeniem firmy w obcym kraju dobrze jest zaplanować budżet, który uwzględnia nie tylko koszty rejestracji, ale także późniejsze wydatki operacyjne. W różnych krajach opłaty związane z prowadzeniem działalności mogą się znacząco różnić. W artykule https://ctmyslowice.pl/artykul/jak-zalozyc-firme/1545990 znajdziesz przydatne informacje o tym, jak efektywnie zarządzać budżetem podczas rozwijania biznesu za granicą. Przemyślane podejście finansowe pozwoli uniknąć problemów z płynnością w pierwszych miesiącach działalności.

Pomysł na biznes

19 gru 2024 - 13:16:59

Pomysł to jedno, ale też trzeba byłoby sobie opracować też plan działań itd. W jaki sposób będziecie promować swój biznes? Na co zwrócić uwagę? Ja przykładowo myślę nad gadżetami reklamowymi, które tutaj https://daicon.pl/ znalazłam. Co sądzicie o tej opcji?

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

Pomysł na biznes

26 sty 2025 - 02:00:59

Rozwój firmy to nie tylko poszukiwanie nowych rynków, ale także inwestowanie w technologie, które pozwolą zoptymalizować procesy i zwiększyć efektywność. Przedsiębiorcy muszą podejmować decyzje inwestycyjne, które przyniosą długofalowe korzyści, ale również będą zgodne z ich misją i strategią rozwoju. Współpraca z doświadczoną firmą inwestycyjną, jak https://njinvest.cloud/ , może ułatwić ten proces, oferując wsparcie w obszarach takich jak zarządzanie projektami budowlanymi, rozwój technologii IT czy modernizacja zakładów produkcyjnych.

Pomysł na biznes

24 lut 2025 - 20:24:06

W dzisiejszych czasach jest bardzo dużo darmowej wiedzy na temat tego jak prowadzić własny biznes. Nie ma chyba lepszego źródła informacji niż internet. To też platforma jaką możemy wykorzystać chociażby do sprzedawania swoich produktów. O technicznych aspektach nie ma co dyskutować, natomiast warto zlecić badania rynku na temat tego czego szukają klienci. Podstawą jest zawsze szybka realizacja zamówień, dlatego magazyn z jakim podpisujemy umowę na obsługę powinien mieć wdrożony system MFC - https://quantum-software.com/system-mfc-qguar/ To jedyna gwarancja tego, że klienci będą zadowoleni z szybko otrzymanych przesyłek, a to zbuduje naszą marke.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

wyjazdy integracyjne i motywacyjne