gorący temat
Strój na bankiet/konferencję naukową
2 minuty temu
52 minut temu
godzinę temu
godzinę temu
dzisiaj o 13:05
CZYSTEK- opinie, informacje, rodzaje.
4.06 o 12:53
mop parowy opinie - czy warto kupić?
5.08 o 12:19
24.01 o 9:48
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
28.02 o 21:39
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
MEBLE ANTYKI
MEBLE ANTYKI
Dziewczyny uwielbiam meble w starym klimacie!
Nie dawno udało mi się zdobyć i kupić piękny zestaw mebli w stanie bardzo dobrym!Czekają na swoje miejsce po remoncie.
Jedyny mam mały problem z szafą,niestety został ten zapach...
Próbowałam mydełka,różne wkłady zapachowe,lecz zapach nadal się utrzymuję a nie chce aby po czasie ubrania przeszły.Macie może jakieś sprawdzone rady ?Pozdrawiam
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-10-06 15:20 przez MinnieMause.
MEBLE ANTYKI
to problem, może umyj je w środku octem.
Ocet +woda
albo kup zapachowe torebki i włóż tam.
MEBLE ANTYKI
Muszę spróbować , może ocet z wodą pomoże
Chyba że ktosjeszcze ma sprawdzony sposób...?
MEBLE ANTYKI
Też bym wymyła tę szafę wodą z octem no i obowiązkowo obłożyła zapachowymi torebkami początkowo w ilości większej żeby upewnić się, że zapach nie wróci
MEBLE ANTYKI
Może pomoże pozbyć się tego zapachu kilka pojemników z lekko zmiażdżonymi goździkami.Jeśli zapach jest wyjątkowo uporczywy, wstaw do szafy gorące mleko, zamknij drzwi i poczekaj, aż wystygnie. Powtarzaj całą operację, dopóki zapach całkiem nie zniknie.
MEBLE ANTYKI
Gorące mleko? Nie słyszałam o tym zabiegu? Słyszałam też o częściowo zmielonych ziarnach kawy
MEBLE ANTYKI
Mleko dobrze wchłania zapachy. Przy tym w szafie rozsyp też cukier waniliowy, goździki albo oklejek cytrynowy lub lawendowy. Poprzedni użytkownicy szafy mogli wkładać do niej naftalinę, stąd ten zapach. Jeśli w szafie są wyjmowane półki to je wyjmij, porządnie wyczyść i wywietrz.
MEBLE ANTYKI
@Polaris3
O kurcze,o takich oryginalnych sposobach jeszcze nie słyszałam,ale im bardziej oryginalne i proste,tym myślę lepsze.Bardzo podobają mi się te pomysły i domyślam się,że jak najbardziej mogą się sprawdzić.
Autorko-powodzenia.
@Clanga
Kawa działa-ręczę za nią.
Dlatego wnioskuję,że goździki też zabiją ten zapach.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-10-24 18:11 przez czarownicaao.
MEBLE ANTYKI
Cytat
czarownicaao
Kawa działa-ręczę za nią.
o właśnie o kawie nie pomyślałam a przecież taki aromat i zapaszek super

MEBLE ANTYKI
Dziękuję za wszystkie porady!W wekeend zaczynam walkę z moim problemem z Waszymi radami ! ))))
MEBLE ANTYKI
Taki zapach po renowacji mebli po jakimś czasie ustępuje. Ja nie odnawiam mebli sama bo się na tym nie znam, ale stare biurko po prababci oddałam do Antiquebeauty i zapach lakierów i innych środków przez pewien czas dawał się we znaki, ale potem się ulotnił. Warto było bo biureczko jest teraz jak nowe:
MEBLE ANTYKI
dałabym meblowi czas, wtedy zapach powinien minąć. Woda z octem działa, zabije tamten zapach ale zostawi swój. i nie wiem co gorsze
MEBLE ANTYKI
Ja nie będę w stanie nic doradzić. Kompletnie się na tym temacie nie znam.
MEBLE ANTYKI
Sama obecnie jestem na etapie meblowania mieszkania i podobają mi się antyki. Gdzie kupować takie meble?
MEBLE ANTYKI
W wielu miejscach
na grupach facebookowych
olx oraz allegro
miejscowe antykwariaty
targi staroci ( polecam tutaj jednak zwracać uwagę przy aby nie są to meble holenderskie, czyli meble powstałe po 1945 roku, które są jedynie stylizowane na meble antyczne)
oraz oczywiscie sklepy internetowe, zerknij sobie szczególnie do Luxury Products - w sklepie znajdziesz oryginalne antyki z XVIII I XIX wieku - oczywiscie odrestaurowane oraz gotowe do wstawienia do mieszkania. Takie meble nigdy raczej nie wyjda z mody.
https://www.luxuryproducts.pl/atrakcyjny-antyk-pozlacana-konsola-xx-wieku-z-lustrem-w-stylu-rokoko.html
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2021-01-29 11:28 przez nataliii23.