Obecnie rozmawiamy o:

Dobry fryzjer WARSZAWA?

10 minut temu

ZA CHUDA ???????

godzinę temu

lap dance

godzinę temu

oklapnięte rzęsy

godzinę temu

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

jak urządzić pokój?

19 lip 2015 - 20:33:13

Witam dziewczyny, pomóżcie :) mam problem z doborem farby do pokoju. Meble mam białe, panele jasne, kanapę szarą, ale jest to dość ciemny szary. Nie mam pojęcia jaki kolor wybrać, aby fajnie współgrał z tymi elementami, które już mam i do którego można byłoby dobrać odpowiednie dodatki kolorystycznie. Zastanawiałam się nad:

1. Turkusowe ściany i wtedy dodatki w kolorze beżowym i turkusowym (ciężko mi określić ten kolor bo to nie taki mocny turkus, a jaśniutki. Wpada on nawet w taką mieszankę, jasnego niebieskiego bądź jasnego zielonego koloru)

2. Beżowe ściany i różowe oraz beżowe dodatki (tu coś mi jednak nie pasuje ta kanapa ciemno szara no i jednak pokój dzielę z chłopakiem...)

3. Morelowe/brzoskwiniowe ściany i wtedy również w takim kolorze dodatki i beżowym (ale tu też niestety kanapa mi nie pasuje:/)

4. Wrzosowy/liliowy jasny i wtedy nie wiem jakie dodatki (podoba mi się ten kolor na palecie jednak nie wiem czy pokój nie byłby zbyt zimny, nieprzyjemny, a zalezy mi na uzyskaniu efektu przytulnego pokoju....)

Pomóżcie?? Bo nie mogę sobie wyobrazić tego efektu. Zdjęć nie dodam bo pokój stoi pusty, wszystko czeka na rozpakowanie tzn meble i kanapa.

Pisząc dodatki mam na myśli zasłony, poduszki, ewentualnie jakieś ozdobne pudła na przechowywanie, ramki.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 3/5

jak urządzić pokój?

28 lip 2015 - 14:39:30

Wybrałabym wrzosowy. Mam pokój w takim kolorze i nie jest zimny. Całość uzupełnia biokominek i inne dodatki. :)

[moderacja -link]

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-08-06 17:37 przez moderator.

jak urządzić pokój?

28 lip 2015 - 14:52:58

Ja mam pokój w opcji pierwszej. Z tym, że dodatki są w błękicie a ściany w szarościach z grafitowymi akcentami. Jedna ściana w jadalni cała jest grafitowa.
Pokoje są chłodne, ale my taki klimat lubimy.
Podoba mi się też opcja z wrzosem. Wtedy dodatki mogą być szare/srebrne, białe, czy w kolorze klasycznego rodonitu ;-)

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 8/5

jak urządzić pokój?

29 lip 2015 - 10:33:22

Ja ostatawiałabym za opcja nr 1 :)

jak urządzić pokój?

03 sie 2015 - 14:17:23

Mnie by kusił turkus, ale wrzosowy też jest fajnym pomysłem. W beże bym nie szła, bo wszyscy to robią, choć wtedy mieszkanie wygląda bardzo uniwersalnie.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 6/5

jak urządzić pokój?

03 sie 2015 - 14:30:33

Nie wiem czy wrzos jest takim przytulnym kolorem.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

jak urządzić pokój?

03 sie 2015 - 14:41:58

Ja bym wybrała turkusowy albo beżowy :)
Mi np. nie podobają się pokoje gdzie są białe meble i białe ściany, za dużo bieli też nie dobrze :)

jak urządzić pokój?

08 sie 2015 - 12:49:30

Mam do sprzedania meble w kolorze kremowym, może przydałyby ci się do pokoju :)?

jak urządzić pokój?

08 sie 2015 - 13:19:28

robić biały pokój uzytkowy - to bardzo zły pomysł

beżowy turklus morelowy rózowy - nie podoba mi się ten pomysł, szczegolnie że bedzie tam tez chlopak

super kolorem jest kolor szary, tak szybko nie wyjdzie z mody jak te pastele ( właśnie sprawdziłam jakie meble - i są szare! )
Wyobraziłam sobie pokój w którymś odcieniu szarego, białe ozdobne poduchy typu Shaggy na kananpie, szare dodatki na białych meblach i może do przełamania tych kolorow jakas fajna zielona grafika na ścianie? ( albo photo lasu jak lubicie nature)
Ważne jest też oświetlenie, które daje wrażenie niesamowitej przytulności. w ikea sa ekstra diody dajace poświate po włożeniu za kanape, za telewizor czy łóżko
dywan z długim włosiem mieciutki?

jak urządzić pokój?

08 sie 2015 - 14:36:21

A może ściany jasna mięta, jasny turkus, czy coś podobnego?

jak urządzić pokój?

08 sie 2015 - 15:12:28

Szary jest idealnym kolorem bazowym, również mam salon w szarościach i bieli, na mocniejszy akcent postawiliśmy z mężem na czerwień. Szarość jest bardzo dobrym wyborem bo lubi się niemal z każdym kolorem. Popieram turkus (widziałam połączenie - rewelacja) i wrzosowy - dla mnie przepiękny klimatyczny kolor, nadaje przytulności wnętrzom.

jak urządzić pokój?

08 sie 2015 - 22:46:41

szary tak!

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

jak urządzić pokój?

11 sie 2015 - 10:13:32

A myślałaś już nad zakupem dywanu do mieszkania ? Firma dywanwdomu.pl ma obecnie wiele ciekawych promocji i fajne dywaniki w niskich cenach można kupić.

jak urządzić pokój?

11 sie 2015 - 11:03:49

To zalezy od wielu czynnikow:
1. Waszego gustu, mi zadna propozycja sie nie podoba, wszystkis takie "babskie", co na to chlopak?
2. Oswietlenia tego pokoju, od tego jak pada swiatlo na sciany, czasem te same kolory, w roznych wnetrzach wygladaja zupelnie inaczej
3. Wielkosci pokoju, czemu? Patrz punkt wyzej.
4. Na palecie kolor wyglada inaczej niz na scianie

Ja mam cale mieszkanie w roznych odcieniach szarosci, kuchnie (aneks)-meble biale. Z poczatku nie bylam do tego przekonana, ale mysle ze.to dobra baza pod wiele kolorow.

A tak naprawde, nie nas powinnas o zdanie pytac, a chlopaka

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

jak urządzić pokój?

27 paź 2015 - 20:16:26

Ja wszystkie pokoje mam już gotowe są w odcieniach szarości.Ja jestem właśnie w trakcie urządzania sypialni. Chcę aby była zmysłowa. Zastanawiam się nad zrobieniem łóżka na zamówienie. Myślę czy łóżko dwuosobowe wymiar, może mieć 180x200 i czy znajdę taki materac później do tak dużego łóżka. Co myślicie ?
<moderacja>link reklamowy

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-06-23 11:46 przez moderator.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Ubezpieczenie mieszkania.