Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Czesc,proszę o wypowiedzi na temat rolety bambusowej takiej jak na zdj, potrzebuje czegos na drzwi tarasowe, nie mieszkam gdzie jest duzo ludzi ale chodzi mi o troche prywatnosci.
Czy ktos ma taka rolete,jaki daje efekt? czy z zewnatrz cokolwiek przez nia widać? szczebelki nie są mocno ze sobą scisniete dlatego pytam..
cena tez konkurencyjna, na rolete inna wydalalabym 200zł a na tą ok 60zł.
dziękuję za porady :)
p.s nie chcę rolet materialowych

Miałam taką roletę i nie byłam z niej zadowolona. Kiedyś wracałam wieczorem do domu i zauważyłam, że z zewnątrz było dużo widać przez tą rolete. Osobiście nie polecam, jeżeli zależy komuś na prywatności ;)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-11-14 19:09 przez mameya.

Miałam taką, spełniała w sumie tylko funkcję dekoracyjną. Roletka przy świetle dziennym daje radę, ale jak już jest zapalone światło w mieszkaniu, to praktycznie wszystko widać, a jak na dworze jest ciemno - tym bardziej.

Poszukaj na allegro rolet Shoji (patyczki i papier). Ja kupiłam i jestem bardzo zadowolona.
Ładnie przepuszczają światło, ale po zasłonięciu nic nie widać z zewnątrz.
Tylko poszukaj dobrze, bo niektóre sklepy chcą za te roletki ponad 100zł, ja kupiłam za 15zł.

czesc jezeli chcesz dobre zaciemnienie i styl jak roleta bambusowa to moge ci przeslac zdjecie takiej rolety sprzedaje takie u siebie w sklepie są montowane w prowadnicach materiał nie odstaje po bokach jak w tej sa rozne kolory jezeli podasz wymiar moge ci podac tez cene

Ja mam rolety bambusowe w salonie ,tylko że dużo ciemniejsze, taki ciemny czekoladowy brąz i przez moje nic nie widać z zewnątrz.

witam. Przez te rolety wszystko widać jeśli na dworze ciemno, a w mieszkaniu zapalone światło

Zgadzam się z tą wypowiedzią.

<moderacja, spam>

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-16 21:58 przez moderator.

Ta roleta jest okropna. Wygląda jak te stare babcine słomianki wieszane na ścianach. Ja wolę ładne i praktyczne rolety. Właśnie chciałam wymienić je na jakieś inne, ale po przeczytaniu waszych postów już mi przeszło.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

Ja też taką mam, ona bardziej wygląda niż działa, więc jesli chcesz się schować przed wzrokiem ciekawskich, to raczej nie polecam.

jest bardzo ładna, ale jak wspomniały dziewczyny wyżej, wieczorami przy zapalonym świetle z zewnątrz wszystko widać...

Jako ozdoba taka roleta jest super, ale sporo przez nią prześwituje, więc jeśli priorytetem jest prywatność to moim zdaniem nie jest to dobry wybór (szczególnie jak się zapali w pomieszczeniu światło to sporo może być widać). Najbardziej skuteczne pod tym względem są niewątpliwie rolety zewnętrzne.

wieczorem, gdy ma się zapalone światło wszystko widać. Ja kupiłam i żałuje :P

Zapraszam do zapoznania się z artykułem na stronie https://domoekspert.pl/budowa/rolety-dachowe-popraw-komfort-przebywania-w-pomieszczeniu/ gdzie znajdziecie praktyczne wskazówki dotyczące wykorzystania rolet dachowych w pomieszczeniach pod skośnymi dachami. To doskonały sposób na poprawę komfortu użytkowania oraz efektywną kontrolę światła i temperatury w wnętrzu.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

W moim odczuciu, odpowiednie osłony okienne mogą znacząco wpłynąć na komfort życia w domu. Roltis, dostępny na https://www.roltis.pl/ oferuje szeroką gamę produktów, któremoże ci się spodziewają?

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Kapsułki piorące persil