Obecnie rozmawiamy o:

Randki Rumia

gorący temat

sklep z meblami

dzisiaj o 18:00

Randki Miechów

dzisiaj o 14:54

Randki Wojkowice

dzisiaj o 14:41

Randki Radziejów

dzisiaj o 14:19

Randki Chełmno

dzisiaj o 13:40

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

16 sie 2012 - 10:16:01

Za miesiąc odbieramy klucze do swojego mieszkania :) NARESZCIE
Mieszkanie jest w stanie surowym, nowe budownictwo.
Za względu na koszta chcemy na razie zrobić podłogi, jakąś szafę w przedpokoju i łazienkę.
Szukam pomysłu na ciekawą łazienkę. Interesują mnie raczej ciemne kolory.
Może macie jakieś fajne pomysły? Będę bardzo wdzięczna za pomoc:*

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

16 sie 2012 - 15:15:37

Zawsze podobały mi się ciemne, minimalistyczne i chłodne łazienki. Na taką się zdecydowaliśmy po zakupie swojego M.
Wybraliśmy takie same szare gresowe płytki na podłogę i na ściany, podłogowe 60x60, ścienne 30x60. Płytki mają ciekawą fakturę i w każdym świetle wyglądają inaczej. Zrobiliśmy pełna zabudowę, także nic nie stoi na wierzchu, włącznie z pralką, na czym nam zależało. Zabudowa równie w szarościach. Niski brodzik, prysznic. Jedynym kontrastowym elementem jest szklana okrągła umywalka w głębokiej czerwieni. Nad umywalką będzie jeszcze mozaika z małych nieregularnych kostek w czarnym kolorze, które opalizują jak benzyna i duże lustro wpuszczone w ścianę.

Duże płytki wbrew pozorem świetnie nadają się na małą powierzchnię. Nie ma tylu linii fug co w przypadku małych płytek, przez co nie zmniejszają jej jeszcze bardziej.

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:38:46

A nie lepiej zaufać osobom, które zajmują się profesjonalnie wystrojem wnętrz? ;) W zeszłym roku też robiłam remont łazienki i skorzystałam z usług firmy projektującej. Jestem zadowolona bo łazienka wygląda świetnie i jest bardzo funkcjonalna ;)

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:43:08

Moja mama skończyła łazienkę tydzień temu :) Odcienie brązu i beżu.
Później zrobię zdjęcie i wstawię jak będę miała okazję :)

Proponuję przejść się do castoramy - tam znajdziesz osobę odpowiedzialną za łazienki, która siedzi przy kompie i w specjalnym programie graficznym stworzy Ci taką łazienkę jaką zechcesz ! :))

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:50:21

Sacrum, i jak ta łazienka w końcu wyszła? Chyba nie chwaliłaś się efektem końcowym, albo to przeoczyłam. My też niedawno urządzaliśmy mieszkanie, ale zdecydowaliśmy się na łazienkę w ciepłych kolorach- krem + fiolet. W ogóle na początku mieliśmy inne plany, ale w trakcie urządzania wszystko nam się pozmieniało.

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:56:14

sacrum no bardzo ciekawa jestem efektu :) dużą masz łazienkę??

Ja mam tak małą, że co bym w niej nie zrobiła i tak wyglądałby kiepsko. Dlatego łazienkę zostawiam na sam koniec. Nie mam pojęcia jak ją urządzić.

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:58:06

A dużą masz tą łazienkę? Ja tez mam ciemną , pamietaj żeby na podłogę dać jakiś akcent jasny bo będzie za ciemno.Może cos takiego?

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:58:35

ja mam brązowe duże kafelki z beżowymi- bardzo nowocześnie- zrobiłabym zdjecie ale mam malowanie w domu i syf:D

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 11:59:54

ja też szukam inspiracji do łazienki bo właśnie będziemy zabierać się za remont - wszystko do wyburzenia :)
ale wolę jasne kolory myślałam o bieli, błękicie/turkusie i brązie w postaci mebli - chciałabym stworzyć klimat spa

autorko jaki styl preferujesz? nowoczesny, vintage?
na designsponge.com są fajne aranżacje może coś podpatrzysz ;)

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 12:38:05

jez_jerzy
to chyba moje ulubione miejsce w mieszkaniu :) uwielbiam moją łazienkę.
w wolnej chwili wrzucę jakieś foto.

Camelia1989
nie wielką, około 4,5m2
Ale wszytko ładnie się wkomponowało i zgrało.
Brodzik jest na tyle duży, że nie obijamy się łokciami 120x80cm, do tego zabudowa w której trzymamy praktycznie wszystkie swoje rzeczy (bo nie mamy jeszcze garderoby), w tym jeszcze kosmetyki, chemia itp :)

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

23 sie 2012 - 12:40:54

wejdz na deccoria :) są tam zdjęcia rożnych łazienek może coś ci wpadnie w oko:)

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

07 wrz 2012 - 19:16:43

ciemna?? a może coś w stylu skandynawskim?? drewno, szkło i do tego płytki w odcieniu szarych kamieni?? http://www.krolestwolazienek.pl/trendy-i-styl/skandynawski-design

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

12 wrz 2012 - 22:14:46

Do ciemnej łazienki przyda się oświetlenie punktowe zamiast jednego źródło światła, oraz coś, co będzie te refleksy świetlne odbijać. Dobry pomysł do ciemnej łazienki to szkło, np. szklana kabina prysznicowa. Jeśli zależy Ci na efekcie gustownej elegancji, to to będzie chyba najlepszy sposób.

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

24 lut 2013 - 12:02:10

Radzę zwrócić uwagę na sklepy internetowe typu domarket, gdzie są ciagle jakies promocje

ŁAZIENKA-wystrój POMOCY

24 lut 2013 - 12:08:46

też ostatnio zakładałam na ten temat watek, bo równiez od marca zaczynamy remont nowego mieszkanka, równiez stan surowy, deweloperka. ;) powodzenia.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

DOM :)