Co zrobić, gdy atak paniki się zaczyna
10.03 o 12:21
9.03 o 14:04
9.03 o 14:00
7.03 o 14:09
Kursy angielskiego dla handlowców
6.03 o 9:09
Jak skutecznie uczyć się angielskiego prawniczego
5.03 o 14:16
24.01 o 9:48
28.02 o 21:39
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
9.07 o 2:34
mop parowy opinie - czy warto kupić?
5.08 o 12:19
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
Zamiana pokoju na większy - DUŻY PROBLEM
A więc zacznę od początku..
Dopóki siostra mieszkała z nami w domu nie było żadnego problemu - obie miałyśmy pokoje na poddaszu (ja mniejszy, ona większy). Jednak kiedy przeprowadziła się do swojego mieszkania zaczęłam mieć na jej pokój chrapkę.
Pojawił się jednak ogromny problem począwszy na kolorze ścian a skończywszy na tym, czy nie będzie w nim za dużo wolnego miejsca.
Mój obecny pokój ma 16m2 i dach idzie po skosie, więc nie wydaje się być duży, natomiast ten drugi ma niemalże 25m2 i pojawia się problem meblowy - w swoim pokoiku posiadam meble ustawione na jednej ścianie (idealnie się tam mieszczą) + biurko przy oknie i szafka na książki, na przeciwko ściany gdzie stoją meble jest łóżko.
Pokoje są jednakowej długości, jednak "troszkę" się różnią szerokością
Mam ogromny dylemat co zrobić z meblami (a właściwie z ich niedoborem), bo kasy nie mam na to, żeby jakiekolwiek meble z tego systemu dokupić i zastanawiam się jak je ustawić, żeby pokój nie sprawiał wrażenia "pustego", czyli jak zmienić oblicze pokoju za niewielkie pieniądze.
Nie mam w ogóle pojęcia jak zmienić ten pokój, żeby czuć się w nim komfortowo i przytulnie
Póki co dokupiłam do pokoju metalowe łóżko (bardzo mi się podoba i na dodatek kupiłam je za 140 zł!) i planuję założyć rolety dzień-noc, a także kupić pufę, która widnieje na zdjęciu.
Co do koloru to myślałam, żeby pomalować najniższą ścianę na zielony na kolor podobny z inspiracji + ewentualnie walnąć jakąś fototapetę, która by nieco zmniejszyła poczucie luzu w pokoju. (okno znajduje się na przeciwko drzwi)
Bardzo was proszę o pomoc i będę wdzięczna za wszelkie porady.
Kinga
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-15 22:12 przez kingusek90.
łozko sliczne!! ale mysle ze zamiast tej pufy fajniejszy bylby jakis fotel? wtedy by bylo tak ladnie dziewczeco
na okna daj jakiej firany i zaslony, zalepnią pokuj i dodadza duzo uroku, jakies lustro na sciane
Mam taką pufę jest cudowna i polecam.
moim zdaniem źle poukładałaś tą szafke na książki.... biurko może zostać tam gdzie jest a tą szafke dałabym tam na drugą strone żeby pusto nie było bo tak z tym poddaszem to troche niezbyt fajnie się komponuje. Fakt pokoj duży...ale wydaje mi się ,że nie teraz tylko sprawia takie wrażenie póki nie wrzucisz tam wszystkiego czyli : dywanu,zasłon,firanek,obrazków na sciane,lustro...może jakiś stolik z wazonikiem albo jakieś inne akcesoria do pokoju...fotele.. pufy... na pewno coś wymyślisz.
Kurczę, to ten pokój? ;p jest wielki ;D zazdroszczę ;p
Do metalowego łóżka mam uraz ogromny... Moje kosztowało 400 zł i po pół roku wylądowało w śmietniku, bo nie nadawało się do użytku ;/
Za zielonym nie przepadam akurat, ale z fototapetą może wyglądać dobrze... Chociaż ja wybrałabym coś z brązem ;p
Ehhh jakbym miała taki metraż do dyspozycji, zafundowałabym sobie baldachim nad łóżkiem i jakiś parawan, bo mi się podobają... No i postawiłabym stolik i siedzonka jakieś do niego ;p
wszystko swietne!!!!!
Oczywiście stolik będzie ale najpierw chciałabym jakąś ogólną koncepcję tego pokoju przynajmniej stworzyć.
Czy wam też nie otwiera się jedno zdjęcie na którym powinny być widoczne meble ustawione obok siebie?
Pokój zielony, pusty - docelowy do przeprowadzki,
Pokój pomalowany na beżowo - mój obecny
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-15 21:52 przez kingusek90.
świetny ten pokój ogromniasty
zostaw dużo miejsca jak będzie za dużo mebli będzie nadźgane
a ja nie rozumiem po co zmieniasz pokój jak w swoim miałaś wszystko idealnie dobrane. Ja mam pokoik 10m2 i uwielbiam go bo przez to że jest mały jest bardzo przytulny. I u mnie też jeden pokój stoi pusty (22m2) ale co z tego że jest duży jak w nim nie będzie tak przytulnie
Czemu zmieniam? Bo szczerze nigdy tego pokoju nie lubiłam, lekcje wolałam odrabiać w pokoju u rodziców i tam też np. oglądać TV albo właśnie spędzać czas w pokoju u siostry.
Nie potrafiłam tam stworzyć klimatu przez co się źle czuję w swoim obecnym pokoju.
uwazaj na te sofy... ja mam dwuosobowa ale te kulki bardz szybklo się "kurczą" i trzeba dokupywac wklad;/;/
a wydawało mi się, że nic się z nimi nie dzieje
chyba będę musiała to dobrze przemyśleć.
mega super pokój do zrobienia! zazdroszcze Ci dziewczyno, ja bym tam sobie stworzyła chyba raj na ziemi xD
a masz zamiar malować ściany? i jak tak to w jakie kolory wolałabyś iść? czy to wszystko jedno?
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-15 22:05 przez anussia92.
A no chyba że tak Ja własnie mam taki klimat w pokoju że najchętniej bym się z niego nie ruszała
A nie myslałaś nad zmianą koloru ścian? Np. pomarańczowy, żółty, czerwony z kremowym... myślę że takie kolory nieco zmniejszają wnętrza i są bardziej przytulne od zielonego
Do tego proponowałabym ten stolik ze zdjęcia ( kupisz go nawet za 50zł) i jakieś dwie pufy do niego