Firany, zasłony, zazdrostki - szycie na wymiar. Tekstylia domowe oraz dekoracje do domu.
12.06 o 8:46
12.06 o 8:41
Oryginalne urządzenia w domu :)
12.06 o 8:37
9.06 o 19:03
9.05 o 10:47
9.05 o 10:46
23.02 o 12:52
2.07 o 22:30
21.12 o 17:49
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
SPIRULINA opinie o cudownej aldze Hit czy Kit?
25.10 o 12:56
CZYSTEK- opinie, informacje, rodzaje.
23.10 o 14:45
Ile pieniędzy zabrać na wakacje w Turcji?
Jak w temacie. Ile na osobę? Opcja all inclusive, więc jedzenie odchodzi. Ale jakieś wycieczki co najmniej z 3. Plus jakieś małe zakupy i nieprzewidziane wydatki.
Ja będąc z Egipcie najbardziej żałowałam wycieczek - wolałabym siedzieć w hotelu.... :/ ale Turcja to jednak coś innego. Kasy w Egipcie mieliśmy chyba 300 $ ale pewna nie jestem. Wszystkiego nie wydaliśmy, bo nie było możliwości- miasto daleko i tylko raz tam byliśmy. W Turcji pewnie bym wszystko przefućkała...
Żałowałaś wycieczek czyli żałowałaś pieniędzy na nie, czy po powrocie żałowałaś, że nie wykupiłaś żadnej?;p ja tam wole coś zobaczyć.
Żałowałam, że pojechałam bo była marna choć niektórym się podobała. Pojechaliśmy na pustynię na quady, potem do Beduinów na wielbłądy i na nurkowanie na rafie.... jedna całodniowa wycieczka, wydaliśmy na nią kupę kasy a dla mnie była naprawdę maaaarnaaaa.... na piramidy nie chcieliśmy już :/ wolałabym siedzieć w hotelu, bo mimo tego, że brzmi fajnie było okropnie :/ już bym nie kupiła bo po 1. mega drogo chyba ok 70$ za osobę więc baaaardzooo zawyżona cena w porównaniu do kosztów jakie poniósł organizator po 2. nic ciekawego nie zobaczyłam
Turcja jednak to coś innego - tam chyba jest więcej ciekawych rzeczy do zwiedzania - nie wiem, nie byłam. Zależy też w jakiej okoolicy hotel - my do Kairu mieliśmy daleeekoooo, dlatego piramidy sobie darowaliśmy. Nie ma sensu tracić dnia w rewelacyjnym hotelu. Poza tym jeżeli chodzi o wydatek na 'pierdoły' to w Egipcie nie było po prostu co kupić - w Turcji wiecej tych bazarków jednak .
Dobre jest powiedzenie, że podróże kształcą, ale ludzi mądrych Bo jak czytam, że szkoda marnować dzień w rewelacyjnym hotelu, to mi słabo...
Ja bym pewnie nic nie wydawała, bo za granicą hajs marnuję tylko na alkohol Z tym, że ja jestem podróżnikiem, a nie turystą. A na ile jedziesz?
Ja to najchętniej codziennie bym na jakąś wycieczkę skoczyła. Przed wyjazdem poczytam co warto zobaczyćCytat
Carmesi
Żałowałam, że pojechałam bo była marna choć niektórym się podobała. Pojechaliśmy na pustynię na quady, potem do Beduinów na wielbłądy i na nurkowanie na rafie.... jedna całodniowa wycieczka, wydaliśmy na nią kupę kasy a dla mnie była naprawdę maaaarnaaaa.... na piramidy nie chcieliśmy już :/ wolałabym siedzieć w hotelu, bo mimo tego, że brzmi fajnie było okropnie :/ już bym nie kupiła bo po 1. mega drogo chyba ok 70$ za osobę więc baaaardzooo zawyżona cena w porównaniu do kosztów jakie poniósł organizator po 2. nic ciekawego nie zobaczyłam
Turcja jednak to coś innego - tam chyba jest więcej ciekawych rzeczy do zwiedzania - nie wiem, nie byłam. Zależy też w jakiej okoolicy hotel - my do Kairu mieliśmy daleeekoooo, dlatego piramidy sobie darowaliśmy. Nie ma sensu tracić dnia w rewelacyjnym hotelu. Poza tym jeżeli chodzi o wydatek na 'pierdoły' to w Egipcie nie było po prostu co kupić - w Turcji wiecej tych bazarków jednak .

Jadę na 7 dniCytat
JolajnaLoja
Dobre jest powiedzenie, że podróże kształcą, ale ludzi mądrychBo jak czytam, że szkoda marnować dzień w rewelacyjnym hotelu, to mi słabo...
Ja bym pewnie nic nie wydawała, bo za granicą hajs marnuję tylko na alkoholZ tym, że ja jestem podróżnikiem, a nie turystą. A na ile jedziesz?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-11 19:46 przez madeline018.
Cytat
JolajnaLoja
Dobre jest powiedzenie, że podróże kształcą, ale ludzi mądrychBo jak czytam, że szkoda marnować dzień w rewelacyjnym hotelu, to mi słabo...
Ja bym pewnie nic nie wydawała, bo za granicą hajs marnuję tylko na alkoholZ tym, że ja jestem podróżnikiem, a nie turystą. A na ile jedziesz?
och mądra kobieto... gdybym trafiła na fajną wycieczkę to bym słowa nie powiedziała - po prostu ta na której byłam była do kitu więc żałuję kasy i dnia w hotelu na nią.
W Bułgarii wydałam 50 euro na dwie osoby na 7 dni. Z czego najwięcej zapłaciłam za wycieczkę organizowaną przez biuro podróży (opcja dobrowolna) i nigdy więcej z takiej opcji nie skorzystam. Wycieczka była daremna, jej koszt na pewno nie był tak wyolbrzymiony, a opis był nie wiadomo jakie cudo. Potem już sami sobie organizowaliśmy wycieczki, najczęściej za grosze.
Ja we wrzesniu byłam z chlopakiem w Turcji w Alanya.
Na nas dwoje mieliśmy 300 dolarów i 200 euro (bylismy 7 dni).
Bylismy tylko na jednej wycieczce, bo szkoda nam bylo jechac, gdyz bylo co robic na miescie, w hotelu i na plazy.
Duzo kupilismy i duzo kasy przywieźliśmy, z tego co pamietam to chyba 150 euro i 150 dolarow Na miejscu wymienilismy sobie na te ich pieniazki, aby miec wrazie W
Ja byłam w Turcji już 3 razy tak więc mogę Ci polecić abyś zabrała ze sobą ok 250 euro na osobę. Może te 2000 zł to może wydawać się dużo ale ... Warto jest wiedzieć,ze w Turcji jest tyle fajnych sklepów z fajnymi rzeczami (można się mocno targować), że na pewno się obkupisz Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to polecam wykupować z miejscowymi biurami ponieważ jest o wiele taniej niż gdybyś miała kupować z biurem z Polski.
Zerknij sobie również na poradnik tego jak warto jest się zachowywać, co robić ( tu jest opis ) ponieważ jest to jednak inna kultura i warto jest wiedzieć pewne niuanse.
roznież jestem ciekawa ile trzeba miec minimum na osobe ..
3 wycieczki ? + zakupy? to minimum 1tys w kieszeń ;p
przekalkuluj sobie czy chcesz jechac na wycieczki organizowane. Jesli tak to na jakie i ile one kosztuja(powinnas sie dowiedziec chociazby w biurze podrozy). + do tego ze 100euro przynajmniej na lebka na zakupy
mnie interesuja jedynie same zakupy bez wycieczek ewentualnie wyjscie do jakiegos klubu
dzięki
A może ktoś poleci, na które wycieczki się zdecydować? Wybrałam kilka, które mnie interesują. Niestety ogranicza mnie czas.
Pamukle, Kas, Łaźnia, Rejs piracki, Jeep safari, Delfinarium, Zielony kanion, Sapadere, myra.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-07-15 17:56 przez madeline018.