Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Najpiękniejsze miejsca w Polsce ? :)

26 sty 2011 - 18:26:12

łeba, znajdują się tam ruchome piaski, myśle, że warto zobaczeć. Wygląda jak na pustyni :P

26 sty 2011 - 18:26:32

domyślam się że nie o takie miejsce ci chodziło ale serdecznie zapraszam do Poznania :D najlepszy!
chciałam oprócz tego podpowiedzieć że Mazury no ale skoro tam mieszkasz... Kraków kocham, Zakopane, Dolina Gąsienicowa te sprawy :)

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

26 sty 2011 - 18:50:46

Cytat
susannaa
Jak dla mnie nie ma takich miejsc w Polsce
tak, bo najładniejsza to pewnie Turcja, Tunezja czy inny Egipt, gdzie polaczków od zesrania, ale przecież gdzie tam Polsce do takich wspaniałych krajów...

26 sty 2011 - 18:51:56

Kopalnia Soli w Wieliczce :)
Kraków :)

27 sty 2011 - 11:34:10

No to zaczynamy:)

Dwa moje najulubieńsze miejsce w Polsce to:
1. Moszna - znajduje się tam PRZEPIĘKNY zamek z ogromnym ogrodem. Jest staw z łabędziami, są atrakcje dla dzieci i mnóstwo innych rzeczy. Zamek ten znajduje się w bardzo spokojnej wsi. Zauroczyło mnie to miejsce jak żadne inne. Teledysk do piosenki Feel: "Pokonaj siebie" został nagrany właśnie w Mosznej.
2. Zakopane i Polskie Tatry - opuszczaliśmy to miejsce z moim Skarbem:* ze łzami w oczach. Zakochaliśmy się w Gubałówce na maksa. Domek do góry nogami, Krupówki, Skocznie, wyciągi krzesełkowe, Butorowy Wierch, Giewont, Dolina Roztoki, Wodospad Siklawa, Morskie Oko, Kasprowy Wierch - tak można wymieniać w nieskończoność!

3. Mazury.
4. Kraków - Skok Wawelski, jama Smocza, restauracje na wodzie. Wisła, Kazimierz Krakowski, Sukiennice, galerie, muzea itd.
3. Kazimierz Dolny
4. Lublin - Zamek, Stare Miasto, Park Saski, Plac Litewski, przepiękny Ogród Botaniczny, Muzeum Wsi Lubelskiej, Zalew Zemborzycki (mieszkam niedaleko Lublina i wszystko to to bardzo polecam).
4. Zamość - Zoo, Muzeum Wojska Polskiego, Zamek, Rynek itd.
5. Obóz zagłady w Sobiborze (w te wakacje się tam wybieramy), polecam film: "Ucieczka z Sobiboru".
6. Muzeum Jana Kochanowskiego w Czarnolesie
7. Zamek w Kozłówce
8. Góra Św. Anny na Śląsku
9. Częstochowa/Jasna Góra
10.Bałtów - Muzeum Dinozaurów (ile tam jest atrakcji;), Dworek w Bałtowie
11.Inwałd - Park Miniatur
12.Park Dinozaurów w Zatorze
13.Inwałd - Park Dinozaurów
14.Wadowice
15.Park św.Mikołaja w Zatorze
16.Warszawa
17.Wieliczka.

Wystarczy kupić dobry przewodnik i planować trasę wycieczek. My z Misiem:* tak zawsze robimy bo uwielbiamy zwiedzać. Naszym marzeniem jest poznać całą Polskę! A przecież to tylko garstka tego co wypisałam, a gdzie reszta? Nie zmieściłaby się! Każdego pasjonuje co innego, więc naprawdę odsyłam do przewodników i fajnych stron internetowych, gdzie są wymienione różne atrakcje turystyczne:)

Pozdrawiam.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-01-27 11:46 przez Sylwia100.

27 sty 2011 - 12:19:36

jak jesteś z mazur to ich nie opuszczaj, tu jest tyle pięknych miejsc że sobie nie wyobrażasz, most w stańczykach, gdzieś za kętrzynem (chyba leśniewo górne)jest śluza z której można skoczyć na bungee, park dzikich zwierząt w kazidłowie, wilczy szaniec w gierłoży, mrągowo super miasto jest park linowy, miasteczko western, promenada wkoło jeziora, wyciąg narciarski, dwa zwalone mosty(nie jest to znana atrakcja właściwie żadna, a jest piękne) na mazurach można popływać statkiem po jeziorach od mikołajek do rucianego-nidy lub krótsze odcinki tylko w rucianej wkoło wysp na jeziorze. Bardzo polecam spływ kajakowy krutynią.
http:// www.mazury.info.pl/atrakcje/

27 sty 2011 - 12:23:15

Toruń :) najpiękniejsze miasto, Kraków, Kazimierz nad Wisłą, Zamość. Wiele jest pięknych miejsc.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

27 sty 2011 - 12:24:23

Kraków, Ustroń - Wisła - Szczyrk , Szklarska i Karpacz, a stamtąd czeski Harrachov :) Cudne miejsca! Krynica, Szczawnica , Czorsztyn, Niedzica :)

27 sty 2011 - 12:29:47

Bieszczady!;DxD

27 sty 2011 - 12:31:31

mnie zachwycił hel :) plaża na której byłam wydawała mi sie taka.. dzika, niesamowita :)

Cytat
paula_SiSi
Kraków, Ustroń - Wisła - Szczyrk , Szklarska i Karpacz, a stamtąd czeski Harrachov :) Cudne miejsca! Krynica, Szczawnica , Czorsztyn, Niedzica :)

zgodzę się :) ja co roku jeżdze w pieniny do miejsowości Krościenko nad Dunajcem (obok Szczawnicy) bo mam tam znajomych :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-01-27 12:33 przez nicolenkaa.

27 sty 2011 - 12:32:29

Moszna! Przecudnie!

27 sty 2011 - 12:34:52

Cytat
matra
Cytat
susannaa
Jak dla mnie nie ma takich miejsc w Polsce
tak, bo najładniejsza to pewnie Turcja, Tunezja czy inny Egipt, gdzie polaczków od zesrania, ale przecież gdzie tam Polsce do takich wspaniałych krajów...

haha dokładnie. Cudze chwalicie, a swojego nie znacie. Polska jest takim pięknym krajem, mamy i góry i morze, i jezior mnóstwo, ale przecież lepiej jechac za granicę ;)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

pociągi