gorący temat
dzisiaj o 19:21
kaufen REINER MDMA-FELSENKRISTALL – LABORGEPRÜFT
dzisiaj o 19:08
dzisiaj o 19:07
dzisiaj o 19:06
dzisiaj o 19:04
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
15.02 o 15:34
7.04 o 11:44
9.07 o 2:34
6.02 o 8:44
domowe sposoby na zapalenie dziąseł
20.06 o 13:50
Najpiękniejsze miejsca w Polsce ? :)
łeba, znajdują się tam ruchome piaski, myśle, że warto zobaczeć. Wygląda jak na pustyni
domyślam się że nie o takie miejsce ci chodziło ale serdecznie zapraszam do Poznania najlepszy!
chciałam oprócz tego podpowiedzieć że Mazury no ale skoro tam mieszkasz... Kraków kocham, Zakopane, Dolina Gąsienicowa te sprawy
tak, bo najładniejsza to pewnie Turcja, Tunezja czy inny Egipt, gdzie polaczków od zesrania, ale przecież gdzie tam Polsce do takich wspaniałych krajów...Cytat
susannaa
Jak dla mnie nie ma takich miejsc w Polsce
Kopalnia Soli w Wieliczce
Kraków
No to zaczynamy
Dwa moje najulubieńsze miejsce w Polsce to:
1. Moszna - znajduje się tam PRZEPIĘKNY zamek z ogromnym ogrodem. Jest staw z łabędziami, są atrakcje dla dzieci i mnóstwo innych rzeczy. Zamek ten znajduje się w bardzo spokojnej wsi. Zauroczyło mnie to miejsce jak żadne inne. Teledysk do piosenki Feel: "Pokonaj siebie" został nagrany właśnie w Mosznej.
2. Zakopane i Polskie Tatry - opuszczaliśmy to miejsce z moim Skarbem ze łzami w oczach. Zakochaliśmy się w Gubałówce na maksa. Domek do góry nogami, Krupówki, Skocznie, wyciągi krzesełkowe, Butorowy Wierch, Giewont, Dolina Roztoki, Wodospad Siklawa, Morskie Oko, Kasprowy Wierch - tak można wymieniać w nieskończoność!
3. Mazury.
4. Kraków - Skok Wawelski, jama Smocza, restauracje na wodzie. Wisła, Kazimierz Krakowski, Sukiennice, galerie, muzea itd.
3. Kazimierz Dolny
4. Lublin - Zamek, Stare Miasto, Park Saski, Plac Litewski, przepiękny Ogród Botaniczny, Muzeum Wsi Lubelskiej, Zalew Zemborzycki (mieszkam niedaleko Lublina i wszystko to to bardzo polecam).
4. Zamość - Zoo, Muzeum Wojska Polskiego, Zamek, Rynek itd.
5. Obóz zagłady w Sobiborze (w te wakacje się tam wybieramy), polecam film: "Ucieczka z Sobiboru".
6. Muzeum Jana Kochanowskiego w Czarnolesie
7. Zamek w Kozłówce
8. Góra Św. Anny na Śląsku
9. Częstochowa/Jasna Góra
10.Bałtów - Muzeum Dinozaurów (ile tam jest atrakcji, Dworek w Bałtowie
11.Inwałd - Park Miniatur
12.Park Dinozaurów w Zatorze
13.Inwałd - Park Dinozaurów
14.Wadowice
15.Park św.Mikołaja w Zatorze
16.Warszawa
17.Wieliczka.
Wystarczy kupić dobry przewodnik i planować trasę wycieczek. My z Misiem tak zawsze robimy bo uwielbiamy zwiedzać. Naszym marzeniem jest poznać całą Polskę! A przecież to tylko garstka tego co wypisałam, a gdzie reszta? Nie zmieściłaby się! Każdego pasjonuje co innego, więc naprawdę odsyłam do przewodników i fajnych stron internetowych, gdzie są wymienione różne atrakcje turystyczne
Pozdrawiam.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-01-27 11:46 przez Sylwia100.
jak jesteś z mazur to ich nie opuszczaj, tu jest tyle pięknych miejsc że sobie nie wyobrażasz, most w stańczykach, gdzieś za kętrzynem (chyba leśniewo górne)jest śluza z której można skoczyć na bungee, park dzikich zwierząt w kazidłowie, wilczy szaniec w gierłoży, mrągowo super miasto jest park linowy, miasteczko western, promenada wkoło jeziora, wyciąg narciarski, dwa zwalone mosty(nie jest to znana atrakcja właściwie żadna, a jest piękne) na mazurach można popływać statkiem po jeziorach od mikołajek do rucianego-nidy lub krótsze odcinki tylko w rucianej wkoło wysp na jeziorze. Bardzo polecam spływ kajakowy krutynią.
http:// www.mazury.info.pl/atrakcje/
Toruń najpiękniejsze miasto, Kraków, Kazimierz nad Wisłą, Zamość. Wiele jest pięknych miejsc.
Kraków, Ustroń - Wisła - Szczyrk , Szklarska i Karpacz, a stamtąd czeski Harrachov Cudne miejsca! Krynica, Szczawnica , Czorsztyn, Niedzica
http://cets.com.pl/
http://www.krosnice.pl
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gmina_Kro%C5%9Bnice
zapraszam do Nas na dolny ślask::
mnie zachwycił hel plaża na której byłam wydawała mi sie taka.. dzika, niesamowita
Cytat
paula_SiSi
Kraków, Ustroń - Wisła - Szczyrk , Szklarska i Karpacz, a stamtąd czeski Harrachov Cudne miejsca! Krynica, Szczawnica , Czorsztyn, Niedzica
zgodzę się ja co roku jeżdze w pieniny do miejsowości Krościenko nad Dunajcem (obok Szczawnicy) bo mam tam znajomych
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-01-27 12:33 przez nicolenkaa.
Cytat
matra
tak, bo najładniejsza to pewnie Turcja, Tunezja czy inny Egipt, gdzie polaczków od zesrania, ale przecież gdzie tam Polsce do takich wspaniałych krajów...Cytat
susannaa
Jak dla mnie nie ma takich miejsc w Polsce
haha dokładnie. Cudze chwalicie, a swojego nie znacie. Polska jest takim pięknym krajem, mamy i góry i morze, i jezior mnóstwo, ale przecież lepiej jechac za granicę