Za każdym razem jak robię cannelloni dodaję jakiś inny składnik, spróbuj z pieczarkami.
Paczka cannelloni
szpinak (ja daję mrożony)
30 dg pieczarek
25 dkg białego sera
4 ząbki czosnku
30 dkg żółtego sera (jaki kto lubi)
na sos:
4 dag masła,
4 dag mąki,
0,5 l mleka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Na patelni na maśle podsmażyć czosnek, następnie dodać drobno pokrojone pieczarki, Doprawić solą i pieprzem. Do pieczarek dodać rozmrożony szpinak. Chwilę dusić ciągle mieszając. Solidnie posolić. Przestudzić.
Dodać kostkę białego sera. Całość wymieszać i doprawić do smaku,
Nadziać rurki cannelloni. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Sosem zalać cannelloni. Odstawić na godzinę.
Następnie posypać utartym żółtym serem i piec w temp. 180 stopni około 40 minut.