Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Kucharka ze mnie beznadziejna ale przypadkowo zauwazyłam dzisiaj prosty przepis na cannelloni ze szpinakiem i ricottą. Chętnie bym spróbowała ale z wykluczeniem kilku składników: kaparów i sera ricotta, myslicie że to się uda? czym ewentualnie zastąpić te składniki?

link do przepisu:

http://ugotuj.to/ugotuj/177420785/cannelloni+ze+szpinakiem+i+ricotta/p/


Za każdym razem jak robię cannelloni dodaję jakiś inny składnik, spróbuj z pieczarkami.

Paczka cannelloni
szpinak (ja daję mrożony)
30 dg pieczarek
25 dkg białego sera
4 ząbki czosnku
30 dkg żółtego sera (jaki kto lubi)

na sos:
4 dag masła,
4 dag mąki,
0,5 l mleka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Na patelni na maśle podsmażyć czosnek, następnie dodać drobno pokrojone pieczarki, Doprawić solą i pieprzem. Do pieczarek dodać rozmrożony szpinak. Chwilę dusić ciągle mieszając. Solidnie posolić. Przestudzić.
Dodać kostkę białego sera. Całość wymieszać i doprawić do smaku,
Nadziać rurki cannelloni. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.


Sosem zalać cannelloni. Odstawić na godzinę.

Następnie posypać utartym żółtym serem i piec w temp. 180 stopni około 40 minut.

niezweryfikowana
Posty: 40
Ostrzeżenia: 1/5

to już wiem co zrobię dziś na kolację

niezweryfikowana
Posty: 14
Ostrzeżenia: 5/5

Ja jutro na obiad chyba przygotuje, uwielbiam szpinak a o riccotcie to juz nie wspomne nawet :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Najlepsza pizza Grodzisk Mazowiecki