przedwczoraj o 20:02
przedwczoraj o 20:02
Pomysły na prezent na święta 2023
przedwczoraj o 10:42
implant stomatologiczny czy most
1.12 o 14:22
CV a brak doświadczenia zawodowego
1.12 o 14:00
1.12 o 13:43
22.11 o 7:02
15.02 o 15:34
28.02 o 3:25
18.01 o 12:29
Yerba Mate opinie- rakotwórczy napar ?
2.10 o 10:28
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
Zdrowa żywnosć - gdzie kupić?
Gdzie kupujecie zdrową żywność, czy od kogoś znajomego (ze wsi) czy na bazarkach macie sprawdzonych dostawców, czy w sklepach ze zdrową żywnością. Chętnie bym kilka miejsc takich odwiedziła, bo z żywnością sklepowa nawet ta świeżą to jest rożnie czasami.A na wieś jeżdżę za rzadko aby na bieżąco mieć jedzenie ze sprawdzonych źródeł.
Zamawiam sobie przez internet na <moderacja, spam>. Sklep sprawdzony, moja koleżanka z pracy też u nich kupuje. Teraz mówiłam sobie na spróbowanie jeszcze yerba mate, zobaczymy czy mi posmakuje
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-05-02 23:23 przez moderator.
sprawdzam skład i tyle. Np polecam serek bieluch - bez żadnych udziwnień, gum guar i innych świństw
U mnie w mieście jest sklep za zdrową żywnością i często tam robię zakupy. Zdarza się też zamówić coś na internecie np ostatnio zastanawiam się nad zakupem [Moderacja - niepłacona reklama] . Bardzo lubię wszelkiego rodzaju herbatki a zielona jest moim faworytem, poza tym jest bardzo zdrowa. Działy ze zdrową żywnością często też można znaleźć w większych sklepach spożywczych.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-07-08 11:34 przez moderator.
Ja czytam skład po prsotu w zwykłych sklepach. Jeśli chodzi o warzywa to kupuję tylko w sezonie na bazarkach albo hoduję u siebie w ogródku Pomidorki z własnego ogórka są o niebo lepsze niż te kupione w sklepach! W zimie mam w kuchni na oknie doniczki z pietruszką, koperkiem, miętą i szczypiorem
Dexa - w Warszawie jest cały Bio Bazar z eko produktami, nie tylko jedzeniem i warzywami, ale tych ostatnich jest najwięcej.
puchuskubatek - też go lubię, z łychą miodu gryczanego - pychota.
Ja kupuje w sklepie internetowym www.zdrowazywnosc24.pl . Mają duży wybór produktów a nawet różne firmy jednego produktu wiec można sobie coś wybrać. Moge polecić bo sama się tam zaopatruje.
Zdrowa żywność nie ukrywajmy jest droższa niż normalna, ale z drugiej strony to pozwala swobodnie zamawiać ją przez internet bo nie podnosi koszt przesyłki jakoś drastycznie ceny produktów. Spory wybór tego typu produktów macie w sklepie w którym ja się zaaopatruje - http://zielonyspichlerz.pl/ na pewno trzeba poszukać swojego miejsca. Ja np. dużo bezglutenowych produktów kupuję, a jeszcze parę miesięcy temu nie było wcale łatwo ich dostać, a oni mają sporo.
W małych miejscowościach to dobra opcja, choć tam też czesciej można kupić u rolnika po prostuCytat
FanFa
Zdrowa żywność nie ukrywajmy jest droższa niż normalna, ale z drugiej strony to pozwala swobodnie zamawiać ją przez internet bo nie podnosi koszt przesyłki jakoś drastycznie ceny produktów.

zauważyłam że teraz w galeriach handlowych jest sporo sklepów sprzedających zdrową żywność/kosmetyki
pewnie, najważniejsza jest świadomość przede wszystkim etykiety to podstawa, ale gorzej z tym przy warzywach i owocach, bo nie wiadomo skąd są. CZęsto ze skupów po prostu, taka jest prawda. ja tez na żelazną czasem zaglądam bo tak to sobie chociaż pogadam z dostawcami
Cytat
okularnica83
zauważyłam że teraz w galeriach handlowych jest sporo sklepów sprzedających zdrową żywność/kosmetyki
A ceny patrzyłaś w tych galeriach? Wszystko x2 to raczej nie są sklepy skierowane, dla zwykłego Kowalskiego i taka niestety prawda. Już lepiej poszukać w sieci macie masę tego, sam jakiś czas temu zacząłem sporo zdrowej żywności kupować. Ostatnio przetwory z buraków często się u nas w menu pojawiają. Chociażby w Vitapol można dostać sporo tego. Najważniejsze to nie przesadzić z tą zdrową żywnością żeby się niezniechęcić, wprowadzać stopniowo i powoli.
W galeriach jak dowożą ekożywnośc, to chyba tylko jakoś suszoną, albo przetwory itd. Raczej eko rolnik się tam nie wystawia. Przez neta tak samo, dlatego jak dla mnie, to wciąż BioBazary mają przewagę - oprócz oliw, orzechów itd. są warzywa, owoce, nabiał - to czego przez neta zamówić się nie da.
Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zdrowa żywność sklep internetowy - polecam sama kupuję od dawna i naprawdę nie mam na co narzekać , przesyłka w ciągu 1-2 dni u mnie czego chcieć węcej
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-12-22 08:38 przez mebelon.
Kupuje tylko w sklepach ekologicznych w pobliżu mojego domu, bo ekologicznych online nie znam, czasem też w marketach. Np w almie jest stoisko, tak samo w carrefourze i tesco.