gorący temat
dzisiaj o 19:27
dzisiaj o 18:53
dzisiaj o 13:41
dzisiaj o 13:10
dzisiaj o 12:42
28.02 o 3:25
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
18.01 o 12:29
Yerba Mate opinie- rakotwórczy napar ?
2.10 o 10:28
22.11 o 7:02
15.02 o 15:34
GOFRY :)
GOFRY :)
kochane kobitki znacie może przepis na chrupiące gofry,dokładnie takie jak nad morzem serwują?Przerobiłam kilka przepisów ale to nie jest to znaczy zaraz po wyjęciu z gofrownicy są lekko chrupiące,ale za kilka chwil gumowe niestety.Gdy byłam nad morzem,zapytałam Panią czego dodają,że ta chrupkośc się tak długo utrzymuje ale Pani uśmiechnęła się i powiedziała,że to jest objęte ścisłą tajemnicą...Znacie może ich sekret?
GOFRY :)
2 jajka, 80 ml oleju, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki wody mineralnej, szczypta soli, cukier waniliowy.
Wykonanie: najważniejsze jest to, by oddzielić żółtka od białek . Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Żółtka natomiast miksujemy z resztą składników do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy do niej białka i mieszamy powolnymi ruchami. Pieczemy ok. 4 minuty.
GOFRY :)
nie...chyba drugi raz nie odgrzewają...widziałam jak leją surowe ciastoich gofry mają mega chrupiącą skórkę-wręcz można je łamac,a moje się ciągnąCytat
BadMedicine
Gofry są robione wcześniej i wywieszone (aby nie zaparowały). Potem tylko jeszcze raz są podgrzewane w gofrownicy przed podaniem, tak przynajmniej zaobserwowałam stojąc pod budą .
tak też robiłam-lecz nie o taki efekt mi chodzi.Myślę,że oni dodają jakiś proszek powodujący taki efekt bo niemożliwe żeby praktykowac 10 przepisów i za każdym razem rozczarowanie.A gofrownicę mam w miarę dobrą-1200vCytat
beaw74
2 jajka, 80 ml oleju, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 szklanki mleka, 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki wody mineralnej, szczypta soli, cukier waniliowy.
Wykonanie: najważniejsze jest to, by oddzielić żółtka od białek . Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Żółtka natomiast miksujemy z resztą składników do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy do niej białka i mieszamy powolnymi ruchami. Pieczemy ok. 4 minuty.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-11 11:17 przez agnieszkano.
GOFRY :)
Pare miesięcy pracowałam nad morzem i te pyszne, chrupiące gofry to efekt.. chemii
Prawda jest taka, że sekret tkwi w składnikach. W przypadku słynnych budek z goframi nie są one jednak robione z normalnych składników ale z kupionej już substancji, którą po prostu mieszka się z wodą i powstaje glut na podobiznę ciasta. Wyjątkowo duża ilość chemikaliów, zagęszczaczy i polepszaczy smaku, w tym prawie wcale prawdziwych jajek i odżywczych produktów
GOFRY :)
tak właśnie myślałam.Wniosek więc taki,że lepiej niech one będą lekko gumowe niż mega chrupiące a nafaszerowane chemiąCytat
ania123bania
Pare miesięcy pracowałam nad morzem i te pyszne, chrupiące gofry to efekt.. chemii
Prawda jest taka, że sekret tkwi w składnikach. W przypadku słynnych budek z goframi nie są one jednak robione z normalnych składników ale z kupionej już substancji, którą po prostu mieszka się z wodą i powstaje glut na podobiznę ciasta. Wyjątkowo duża ilość chemikaliów, zagęszczaczy i polepszaczy smaku, w tym prawie wcale prawdziwych jajek i odżywczych produktów
poproszę o przepisCytat
mzap88
mam przepis na mega sycące gofry, zjesz 1-2 i masz dość
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-12 12:52 przez agnieszkano.