Tagiatelle z łososiem - ale robię na oko.. Łosoś wędzony, śmietana (z pół opakowania), wino wytrawne (lub półwytrawne, pół szklanki), przyprawy.
Inne tagiatelle - http://brulionzprzepisami.blox.pl/2010/05/tagliatelle-z-lososiem-w-sosie-smietanowo.html ja daję zawsze koperek i kropię na koniec sokiem z cytryny. Bez tego czegoś mi brakuje.
Tarta z łososiem i mozarellą - przepis z kuchni Lidla, http://kuchnialidla.pl/#/pascal,22.html tylko w oryginale jest mdły, ja dodaję oliwki, czosnek, więcej bazylii i mocniej przyprawiam.
Sałatka z łososiem - sałata lodowa, wędzony łosoś, jajko na twardo, ogórek, pomidor i sos. Dobry jest z cezarem, ale ja zazwyczaj robię sama coś w stylu vinegret, z majonezem.
http://www.ofeminin.pl/przepisy/losos-pod-pierzynka-f122819.html ten przepis próbowałam i naprawdę pyszny
A tak poza tym, to często po prostu do tostów, do jajecznicy, czy tego typu potraw dodaję. Do takich dań wędzony. A filet można normalnie usmażyć z przyprawami i sam w sobie jest pyszny
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-10-29 00:12 przez nasty_89.