Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:15:18

Cytat
magdolek
wiem, wiem ale chcialam zeby pozostal on grzybowy a nie wodnisty ;-))))
dodaj jeszcze raz tyle śmiateany i wody co dałaś na początku.

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:16:46

Ziemniaki i śmietana ;)

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:21:41

a ja dodam dowcip na jaki wlasnie wpadlam przypadkiem na necie :)
Jak nazywa się niewrażliwa podstawa penisa?
- Facet.

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:23:03

Cytat
dotiowa
Cytat
magdolek
wiem, wiem ale chcialam zeby pozostal on grzybowy a nie wodnisty ;-))))
dodaj jeszcze raz tyle śmiateany i wody co dałaś na początku.
I wyjdzie Ci bezpłciowy sos grzybowy...mozna ewentualnie dodać glutaminianu sodu, wzmacnia dominującą nutę smaku, więc po rozcienczeniu powinno być grzybowe...takie na pół gwizdka :)

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:23:19

albo dodać pozostałe skaldniki sosu, zeby proporcja soli do nich wróciła do normy :)

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:24:19

Ale Wy macie na myśli sos grzybowy z proszku??? Ja mówie o takim który robie od podstaw...:/

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:24:21

ziemnia jest niezawodny ;) pomaga przy przesolonych zupach pomoze przy sosie ;)

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:24:52

a ja właśnie zapomniałam, ze mi się ziemniaki gotują:/

da sie uratowac przesolony sos?

08 lip 2009 - 13:26:33

zrób na dwa dni, dolej wody, dodaj przypraw, troche pieprzu i bazylii, będzie więcej ale nie słono - jakbyś dodała do tego nie solony makaron nie będzie czuć ;P

da sie uratowac przesolony sos?

14 sie 2009 - 21:58:35

ja bym zrobiła od nowa :)

da sie uratowac przesolony sos?

14 sie 2009 - 22:06:51

Cytat
kashmir082
Cytat
dotiowa
Cytat
magdolek
wiem, wiem ale chcialam zeby pozostal on grzybowy a nie wodnisty ;-))))
dodaj jeszcze raz tyle śmiateany i wody co dałaś na początku.
I wyjdzie Ci bezpłciowy sos grzybowy...mozna ewentualnie dodać glutaminianu sodu, wzmacnia dominującą nutę smaku, więc po rozcienczeniu powinno być grzybowe...takie na pół gwizdka :)

A gdzie ona kupi tego gluta? :D

da sie uratowac przesolony sos?

14 sie 2009 - 22:12:52

ja o chlebie słyszałam :P. że się kawałek chleba wkłada;p

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

sos czosnkowy