Robię sushi okazjonalnie, nie jest to jakieś trudne a można wsadzić do środka co się lubi - ja bardzo lubię sushi w tempurze więc często robię (1:1 Mąka pszenna z kukurydzianą i lotodowata woda do konsystencji śmietany) Wystarczy tak naprawdę mata i dość ostry nóż, a tak to standardowo ryż do sushi, składniki na zaprawę i nori - dodatki wedle uznania (nie jem mięsa więc robię tamago, łososia z marchewki, czasami ala tuńczyka, dodaje najczęściej mango, melona, ogórka, różne kolory papryk, marchewkę, awokado, serek philadelphia, sałatę, płatki migdałów, tofu
Sos sojowy kocham kikkomana - polecam żeby się nie zrazić, niektóre tańsze smakują ohydnie)
https://organic24.pl/category/zdrowa-zywnosc-ryz-do-sushi
Dobry ryż i inne dodatki do sushi kupicie tutaj
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2021-06-25 07:15 przez mmass.