Obecnie rozmawiamy o:

hurtownia elektryczna

wczoraj o 22:38

szkoła nauki jazdy

wczoraj o 22:37

Angielski

wczoraj o 19:33

Otwarcie własnego biznesu

wczoraj o 18:57

transport i spedycja

wczoraj o 15:01

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

niezweryfikowana
Posty: 295
Ostrzeżenia: 1/5

macie może sprawdzony przepis na deser 3 bit?;p

<moderacja - korekta tytułu>



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-08-05 16:47 przez moderator.

na dno blaszki układasz herbatniki, na to masa kajmakowa, krem jakiś śmietankowy , na to znowy herbatniki i czekoladowa polewa ;)

zweryfikowana
Posty: 9.196
Ostrzeżenia: 5/5

sprawdzonego nie mam ale w internecie dużo tego;)

tak.


Zaczynajac od dołu : Herbatniki-masa karpatkowa-herbatniki-krowka-herbatniki-ubita smietana 36 %

zweryfikowana
Posty: 2.215
Ostrzeżenia: 1/5

nie lubię 3 bitów :)

zweryfikowana
Moderator
Posty: 8.907

toż to musi być przepyszne :)
a jakie kaloryczne :)
a da się taką masę krówkową samemu zrobić? czy tylko gotowe?
albo kajmak? gdzieś kiedyś oglądałam, ale nie pamiętam jak to się robi :)

zweryfikowana
Posty: 10.456
Ostrzeżenia: 1/5

dla mnie najlepsze jest z budyniem


tak jak pisały dziewczyny: herbatniki - kajmak - herbatniki - budyń śmietankowy - herbatniki - bita śmietana i na górę co kto lubi - wiórki kokosowe, płatki czekoladowe, polewa czekoladowa etc.. jezu, to jest nieprzyzwoicie pyszne.. *-*

Cytat
kaam_
toż to musi być przepyszne :)
a jakie kaloryczne :)
a da się taką masę krówkową samemu zrobić? czy tylko gotowe?
albo kajmak? gdzieś kiedyś oglądałam, ale nie pamiętam jak to się robi :)

puszkę skondensowanego słodzonego mleka rzucasz do garnka i gotujesz ok 2 godziny [różne są przepisy, u mnie się pucha moczy te 2-2,5 godziny z reguły], przy czym co jakiś czas dolewasz wody - puszka musi być zanurzona inaczej ryzykujesz malowaniem kuchni.
i po wyciągnięciu nie otwierasz od razu tylko studzisz, inaczej.. ryzykujesz malowaniem kuchni (;



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-08-05 16:52 przez matra.

Cytat
kaam_
toż to musi być przepyszne :)
a jakie kaloryczne :)
a da się taką masę krówkową samemu zrobić? czy tylko gotowe?
albo kajmak? gdzieś kiedyś oglądałam, ale nie pamiętam jak to się robi :)

gotujesz zagęszczone mleko w puszcze przez 2 godziny i już masz

Cytat
kaam_
toż to musi być przepyszne :)
a jakie kaloryczne :)
a da się taką masę krówkową samemu zrobić? czy tylko gotowe?
albo kajmak? gdzieś kiedyś oglądałam, ale nie pamiętam jak to się robi :)

Tak, da się, ale bardzo długo trzeba gotować mieszając :) Moja ciotka tak robi, ale z tego co widziałam w internecie są różne sposoby :)



Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-08-05 16:53 przez FuckLimits.

zweryfikowana
Moderator
Posty: 8.907

normalnie, zamknięta pucha zanurzona w wodzie i na wolnym ogniu 2 godziny gotować? :D

herbatniki układasz na dno blaszki następnie rozsmarowujesz karmel znowu herbarniki na to masa budyniowa i znów hebratniki i na górę bita śmietana Jeżeli chcesz dokładny przepisz pisz na priv!

Staram się zmienić na stałe nawyki żywieniowe, nienawidzę Cię za ten temat :D <głodna>

Ja układałam,ale nie herbatniki tylko krakersy z herbatnikami jest strasznie słodkie na to masa kajmakowa(krówkowa)
znowu herbatniki i ubita śmietana 30 % bodajże i posypywałam to płatkami migdałów,ale można polać czekoladą.

zweryfikowana
Posty: 1.270
Ostrzeżenia: 1/5

Cytat
lawenda89
na dno blaszki układasz herbatniki, na to masa kajmakowa, krem jakiś śmietankowy , na to znowy herbatniki i czekoladowa polewa ;)

sorki, ze to mówię, ale najgorszy 3 bit jaki słyszałam ;/

mój sprawdzony przepis:
upiec biszkopt z 5 jajek, nasączyć wodą z alkoholem, na to kajmak orzechowy,potem herbatniki nasączone tym co biszkopt, potem krem karpatkowy, znowu herbatniki nasączone,na koniec bita śmietana(30%) z tężejącą cytrynową galaretką wymieszana, na wierzch zetrzeć mleczną czekoladę, schłodzić jakieś 5 h

Cytat
kaam_
normalnie, zamknięta pucha zanurzona w wodzie i na wolnym ogniu 2 godziny gotować? :D
tak dokładnie

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Przekąski na imprezę