Obecnie rozmawiamy o:

Domek w górach

gorący temat

Jaki fotelik samochodowy

44 minut temu

zabawki dla chłopców

godzinę temu

Urlop w górach

godzinę temu

Rewelacyjne okna

godzinę temu

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:42:50

on się w sosie ugotuje
chociaż owszem, jak masz mało sosu to rury się suszą, a nie gotują

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:43:29

Ja nadziewam rurki farszem i z góry jeszcze polewam je beszamelem:) Ale i tak wolę lazanię od canneloni:P

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:45:18

nie gotować, tylko przygotować więcej sosu :)
jak robiłam zapiekankę makaronową (nawet pytałam tu na szafie jak, co, gdzie) to też się bałam, że będzie twardy - ale sosu było dużo i wszystko się w sosie własnym zrobiło ;)

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:45:32

Ja nie gotowalam i bylo wszystko ok,wbrew uprzedzeniom ;)

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:18:36

Nigdy nie gotuję ani lasagne, ani canelloni - za pierwszym razem próbowałam, ale więcej z tym zabawy, niż to warte. Potem zaczęłam na surowo robić i nigdy nie było za twarde.

Może troszkę więcej białego sosu, bo to w sumie w nim się 'gotuje' ten makaron;p



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-03 13:19 przez nasty_89.

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:24:52

Nie powinno się gotować cannelloni! Nie pozwól tylko żeby makaron nie był pokryty sosem, a będzie wyśmienity. Jeśli każdą rureczkę pokryjesz sosem, bądź ewentualnie przykryjesz plasterkiem sera, nie ma mowy żeby makaron był twardy.

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:25:39

ja go nigdy nie gotuje
i nadziewam miesem mielonym:)

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:26:01

ja nigdy nie gotuje.zalewam tylko obficie sosem albo pomidorowym, albo beszamelowym i na to serek.i pyszne wychodza :)

Cytat
daniello33
ja nigdy nie gotuje.zalewam tylko obficie sosem albo pomidorowym, albo beszamelowym i na to serek.i pyszne wychodza :)
i do mięska mielonego dodaje pomidorki w puszce wtedy nadzienie jest "mokrzejsze" co dodatkowo zmiękcza makaron :)



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-03 13:27 przez daniello33.

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:30:43

Ja nadziewam surowy, zawsze wychodzi super ; )

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:35:19

ja robię z mięsem mielonym z sosem pomidorowym. jak przestygnie to nadziewam rurki i polewam sosem (z torebki, ale żeby się zrobił to trzeba go wcześniej zagotować!)

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:36:23

Ja nie gotuje i wychodzi za każdym razem dobry:)

CANNELlLONI POMOCYY

03 mar 2011 - 13:39:53

Cytat
madzik1705
Powinnas wlozyc go na kilka sekund do wrzatku a potem faszerowac. Nastepnie wlazyc do piekarnika na 20min i jest super:) Smacznego:)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Coś słodkiego z niczego?