Obecnie rozmawiamy o:

operacja oczu

gorący temat

Syfilis?

dzisiaj o 18:41

Otwarcie własnej kawiarni

dzisiaj o 15:49

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

zweryfikowana
Posty: 1.986
Ostrzeżenia: 2/5

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:24:26

Czy któraś z Was robiła może cannelloni ?to jest makaron- grube rurki,które nadziewa się farszem. ;)

Mam pytanie: czy Wy gotujecie trochę ten makaron czy taki surowy nadziewacie ? bo na opkowaniu jest napisane,ze niby nie gotowac.. ale nie wiem czy nie bedzie za twardy.

ostatnio robilam zapiekanke makaronowa z ''pomysłu na' i gotowalam z 5,7 minut makaron i byl super. a raz jak nie ugotowalam to byl aldente.. a u mnie nikt takiego nie lubie ..za twardy dla nich ..
i juz sama nie wiem.

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:26:56

Nie powinno się go gotować ani podgotowywać, ale w razie gdyby w czasie pieczenia był zbyt suchy podlewaj wodą z wierzchu.

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:27:56

Powinnas wlozyc go na kilka sekund do wrzatku a potem faszerowac. Nastepnie wlazyc do piekarnika na 20min i jest super:) Smacznego:)

zweryfikowana
Posty: 1.309
Ostrzeżenia: 1/5

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:28:09

ja zawsze najpierw nadziewam te rurki mięsnym farszem, kilka minut gotuje i dopiero później zapiekam. Inaczej rzeczywiście makaron wychodzi za twardy jak dla mnie;)

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:29:04

nie gotować
nadziewać , układać i zapiekać polane sosem z farszu

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:29:59

nie wolno go gotować :) on własnie przez farsz się zmiękczy ale też chodzi o to,żeby się nie rozpadał :)

zweryfikowana
Posty: 889
Ostrzeżenia: 2/5

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:30:06

Nie gotuj go, będzie dobry:)

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:30:23

Ja nadziewam surowy, jak jest dużo sosu to zawsze mi zmiękną , nigdy inaczej nie robiłam

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:31:41

akurat tego makaronu nigdy nie gotuje, ciężko potem go faszerować, zapiekam pod beszamelem, albo obficie polewam jakimś sosem pomidorowym i trę na wierzch ser żółty, zawsze z dodatkiem oryginalnego parmezanu( bo uwielbiam?:)

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:32:31

nie gotować!
surowy nadziewam farszem i układam w naczyniu do zapiekania, każdą warstwę polewając dużą iloscią sosu (musi go byc tyle, zeby dobrze przykrył makaron, wtedy wyjdzie ok)

zweryfikowana
Posty: 4.469
Ostrzeżenia: 1/5

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:33:49

Cytat
sweetie-kittie
ja zawsze najpierw nadziewam te rurki mięsnym farszem, kilka minut gotuje i dopiero później zapiekam. Inaczej rzeczywiście makaron wychodzi za twardy jak dla mnie;)
potwierdzam

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:33:58

A ja sie dowiem jak w ogole to zrobic :)
jakie skaldniki i wykonanie :)

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:36:44

nie gotować! ja zawsze zalewam sosem pomidorowym i on ładnie dochodzi w piekarniku :))

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:38:56

a ja na moment do wrzucam na wrzątek :)
i wychodzi mięciutki a ja taki lubie ;)

CANNELlLONI POMOCYY

28 lut 2011 - 16:40:43

ja robię farsz z mięsa mielonego, zmieszanego czasami z warzywami, albo same warzywa z serem zmieszane, albo szpinak, co tam mi pod rękę podejdzie.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Coś słodkiego z niczego?