POMOCY BARDZO ZNISZCZONE WŁOSY
gorący temat
dzisiaj o 13:12
dzisiaj o 10:58
Gdzie szukać działki w okolicach Krakowa
dzisiaj o 9:57
dzisiaj o 9:54
dzisiaj o 9:25
22.11 o 7:02
28.02 o 3:25
Yerba Mate opinie- rakotwórczy napar ?
2.10 o 10:28
15.02 o 15:34
18.01 o 12:29
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
menu na urodziny
menu na urodziny
Cytat
ms23
Ja polecam nowe sałatki z knora A do grila najlepiej sałetkę Szefa Wszystko napisane na opakowaniu, bardzo proste w wykonaniu i przepyszne! (mniam aż sama nabrałam ochoty) Pozdrawiam
A co to w ogole za sałatki?
pierwsze slysze, a reklamy jeszcze nie widzialam^^ az dziwne, bo lubie takie nowinki ;D
menu na urodziny
mam ten sam problem hehe ale ja zrobie duzo przekąsek jakis zeby je zapchac hehe jakies winko, drinki koktajle owocowe z grilla szaszlyki, hamburgery,karkowka
menu na urodziny
jak chodzi o grila to proponuję: tradycyjnie kiełbaske śląską ;P , szaszłyki ale drobiowe , baaardzo chudą karkóweczkę
mozesz jeszcze np. zawinąc kiełbaske w sreberko razem z pokrojoną cebulą i ją popieprzyc wtedy sie fajnie udusi bedzie pyszna
ahaa i zeby nie jesc zwykłego chleba to proponuję zrobic masło czosnkowe (masło, wyciśnięty czosnek, bazylia, sól) i smarowac kanapki i kłasc na grilla pyyycha u mnie sie tym zajadamy
menu na urodziny
aaa jeszcze mi sie przypomnialo ze ostatnio jadlam cos pysznego z grilla a mianowicie w sreberko zawinieta podsmazona cebulka,kielbaska i niepodsmazona kaszanka to zawinac na grilla i pychotka nie wiem dokladnie czy takie byly skladniki ale jestem na 99% pewna ze tak
menu na urodziny
jestescie kochane
urodziny dopiero 12 lipca,ale juz sie nie moge doczekac przygotowania tych smakolykow
menu na urodziny
dowiem sie czegos o tych salatkach z knorr?? ^^
menu na urodziny
Cytat
compl
dowiem sie czegos o tych salatkach z knorr?? ^^
nie pomoge, bo nie probowalam jeszcze ;D
menu na urodziny
PROSTA PYSZNA SALATKA DO GRILLA
BROKULY WRZUCASZ DO WRZĄTKU NA 2 MIN
GOTUJESZ JAJKA I DZIELISZ NA 8
KROISZ POMIDORY I OGORKI JAK LUBISZ
CZERWONA CEBULE W PIÓRKA
SER FETA W KOSTECZKE
DO TEGO ROBISZ SOS CZOSNKOWY
SYPIESZ DO WIELKIEJ MICHY, NIE MIESZAJ BO ZEPSUJE SIE EFEKT I POLEWASZ SOSEM
ILOSCI SKLADNIKOW WEDLE UZNANIA (ALE ZAWSZE IDZIE TEGO MASA ))
menu na urodziny
wszyscy tutaj z mięsem, więc ja zaproponuje coś z "trawy" ;-)
prosta i szybka sałatka:
-winogrono, ser zółty, czosnek, majonez, sól, pieprz
ser kroimy w kostkę, winogrono (albo np brzoskwinie z puszki) na pół. wrzucamy do michy, dodajemy posiekany czosnek (albo taki granulowany), majonez, sól i pieprz do smaku.
sałatka nr 2 (trochę bardziej czasochłonna)
- pieczarki, natka pietruszki, duuużo czosnku, ryż, majonez, orzechy włoskie, sól, pieprz.
pieczarki gotujemy i później kroimy, ale nie za drobno. natkę siekamy. gotujemy ryż i czekamy aż wystygnie. wrzucamy do michy składniki, dodajemy orzechy włoskie (w zależności jak kto lubi- ja wolę, gdy są trochę większe, ale mogą być drobniej posiekane). dużo czosnku, sól i pieprz.
szaszłyki warzywne
warzywa jakie kto lubi. ja używam przeważnie cukinię, bakłażana, paprykę, pieczarki
marynata- zioła do grilla kamisa, bazylia, tymianek, pieprz cayenne, papryka słodka, świeży posiekany lubczyk, olej, sos sojowy- wszystko mieszamy ( w zależności od osobistych preferencji dodajemy przypraw), dodajemy warzywa i zostawiamy na jakąś godzinę, żeby marynata trochę "przeżarła" warzywa.
i coś fajnego:
jeżeli znajdziecie ładne szparagi to proponuję szparagi z sosem musztardowo-truskawkowym ze szczypiorkiem
szparagi gotujemy.
sos: musztarda, olej, ocet, cukier- mieszamy wszystko i tak jakby ucieramy. nie podam dokładnych proporcji, bo zawsze robię "na oko". kroimy truskawki na małe kawałki, szczypiorek siekamy, wrzucamy wszystko do sosu musztardowego, dodajemy sól i pierz.
szparagi polewamy sosem.
i jeszcze jeden dodatek do mięsa.
składniki:
-makaron (najlepiej małe "muszelki", seler naciowy, pomidorki koktajlowe, mozzarella bądz ser mozzarellopodobny ;-) (ale ten z wody)
seler czyścimy, obieramy z zewnętrznej strony kroimy w miarę drobno, pomidorki kroimy na pół/ ćwiartki, mozzarellę kroimy w kostkę. robimy marynatę: olej/oliwa, bazylia, sól, pierz, pieprz cayenne/papryka ostra (ja wolę na ostro :-)), posiekany czosnek albo granulowany. wrzucamy do marynaty składniki, odstawiamy na na dłuższy czas. seler musi być w miarę miękki i przesycony smakiem marynaty.
gotujemy makaron, odcedzamy, wrzucamy do jakiejś miski, dodajemy resztę składników (makaron musi być ciepły, na tyle, żeby mozzarella się "rozpuściła". mieszkamy, NIE PODGRZEWAMY! podajemy jako letnią przekąskę.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-06-16 00:14 przez dorothy28.
menu na urodziny
Grill? Szaszłyki, mięcho + warzywka, kurczak z grilla albo ryba z grilla z warzywami (filet z ryby kupisz w każdym markecie albo rybnym ), kiełbaski, jak sobie wolisz.
Do tego sałatka grecka, pieczywo czosnkowe albo pieczywo z masłem czosnkowym (pieczywo oczywiście podpieczone na grillu ), albo pomidory z ogórkiem i śmietaną, do grilla pasują. A jeżeli coś bardziej konkretnego to sałatka ziemniaczana, też fajna sprawa. Do tego oczywiście piwko i jest zajoo
Zazdroszcze urodzin latem, ja mam w grudniu, mogę siedzieć na imprezie owinięta w koc, jeść lody o smaku piernika i pić grzane piwo imbirowe/wino
Cytat
dorr
aaa jeszcze mi sie przypomnialo ze ostatnio jadlam cos pysznego z grilla a mianowicie w sreberko zawinieta podsmazona cebulka,kielbaska i niepodsmazona kaszanka to zawinac na grilla i pychotka nie wiem dokladnie czy takie byly skladniki ale jestem na 99% pewna ze tak
no to moja mama robi tak: kaszanke wywala na sreberko, podsmaża na patelni boczek i cebulkę, kładzie na kaszanke, smaruje wszystko odrobiną musztardy, zawija sreberko i na grilla. Pychaaa
Ale wiem że nie każdy lubi kaszanke więc nie proponowałam.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-06-15 23:51 przez inoue.
menu na urodziny
o tak! szaszlyki warzywne tez swietny pomyslCytat
dorothy28
wszyscy tutaj z mięsem, więc ja zaproponuje coś z "trawy" ;-)
prosta i szybka sałatka:
-winogrono, ser zółty, czosnek, majonez, sól, pieprz
ser kroimy w kostkę, winogrono (albo np brzoskwinie z puszki) na pół. wrzucamy do michy, dodajemy posiekany czosnek (albo taki granulowany), majonez, sól i pieprz do smaku.
sałatka nr 2 (trochę bardziej czasochłonna)
- pieczarki, natka pietruszki, duuużo czosnku, ryż, majonez, orzechy włoskie, sól, pieprz.
pieczarki gotujemy i później kroimy, ale nie za drobno. natkę siekamy. gotujemy ryż i czekamy aż wystygnie. wrzucamy do michy składniki, dodajemy orzechy włoskie (w zależności jak kto lubi- ja wolę, gdy są trochę większe, ale mogą być drobniej posiekane). dużo czosnku, sól i pieprz.
szaszłyki warzywne
warzywa jakie kto lubi. ja używam przeważnie cukinię, bakłażana, paprykę, pieczarki
marynata- zioła do grilla kamisa, bazylia, tymianek, pieprz cayenne, papryka słodka, świeży posiekany lubczyk, olej, sos sojowy- wszystko mieszamy ( w zależności od osobistych preferencji dodajemy przypraw), dodajemy warzywa i zostawiamy na jakąś godzinę, żeby marynata trochę "przeżarła" warzywa.
i coś fajnego:
jeżeli znajdziecie ładne szparagi to proponuję szparagi z sosem musztardowo-truskawkowym ze szczypiorkiem
szparagi gotujemy.
sos: musztarda, olej, ocet, cukier- mieszamy wszystko i tak jakby ucieramy. nie podam dokładnych proporcji, bo zawsze robię "na oko". kroimy truskawki na małe kawałki, szczypiorek siekamy, wrzucamy wszystko do sosu musztardowego, dodajemy sól i pierz.
szparagi polewamy sosem.
i jeszcze jeden dodatek do mięsa.
składniki:
-makaron (najlepiej małe "muszelki", seler naciowy, pomidorki koktajlowe, mozzarella bądz ser mozzarellopodobny ;-) (ale ten z wody)
seler czyścimy, obieramy z zewnętrznej strony kroimy w miarę drobno, pomidorki kroimy na pół/ ćwiartki, mozzarellę kroimy w kostkę. robimy marynatę: olej/oliwa, bazylia, sól, pierz, pieprz cayenne/papryka ostra (ja wolę na ostro :-)), posiekany czosnek albo granulowany. wrzucamy do marynaty składniki, odstawiamy na na dłuższy czas. seler musi być w miarę miękki i przesycony smakiem marynaty.
gotujemy makaron, odcedzamy, wrzucamy do jakiejś miski, dodajemy resztę składników (makaron musi być ciepły, na tyle, żeby mozzarella się "rozpuściła". mieszkamy, NIE PODGRZEWAMY! podajemy jako letnią przekąskę.