Obecnie rozmawiamy o:

dieta organizacja

gorący temat

dieta przy cukrzycy

dzisiaj o 19:27

motywacja na diecie

dzisiaj o 18:53

dieta i trening

dzisiaj o 13:41

motywacja na diecie

dzisiaj o 13:10

prawidłowa waga

dzisiaj o 12:42

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Snikers ;)

13 cze 2010 - 12:17:22

Hej ma ktoś przepis na ciasto snikers z krówką? bo szukam w internecie ale one jakieś dziwne wychodzą na tych zdjęciach ;/

Snikers ;)

14 cze 2010 - 11:52:36

Ja zawsze robię z tego przepisu: http:// www. wielkiezarcie .com/recipe6919.html

Składniki
Ciasto:
60 dag maki
3/4 szklanki cukru
20 dag margaryny
2 zółtka
2 jajka
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 opak. cukru waniliowego
Polewa orzechowa:
12 dag margaryny
20 dag posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
Krem I: 1 opak. budyniu śmietankowego
Krem II: 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego (krówki)

Mąkę wymieszać z sodą i przesiać przez sito na stolnicę, posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składnikii zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na prostokątne formy (ja robię 25x40 cm) i włożyć na takiego rozmiaru blaszkę. Można blaszkę wyłożyć papierem i wylepiać cienko ciastem. Na jedną część ciasta wyląć gorącą polewę orzechową. Upiec wszystkie 3 części na miodowy kolor
, tą jedną razem z tą polewą. UWAGA!!! pilnować gdyż ciasto bardzo szybko
się piecze.
Ugotować budyń śmietankowy zużywając o 1/3 mleka mniej niż w przepisie podanym na opakowaniu. Ostudzić. Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować
3 godziny. Na jeden upieczony placek nałożyć budyń, na drugi krem z mleka. Nakryć plackiem z polewą orzechową. CIASTO MIODZIO spróbujcie sami

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

menu na urodziny