Obecnie rozmawiamy o:

mamisyństwo?

gorący temat

kupic? doradzcie prosze

1 minutę temu

Ślub 2015 cz. II

3 minuty temu

Kurtka DIVERSE

5 minut temu

buciki ktore HN

7 minut temu

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Mamuśki pomóżcie, jestem niezbyt dobrą kucharką hehe
ale ciągle staram się robić coś nowego...
Kupiłam dzisiaj na obiadek KARK WOŁOWY BEZ KOŚCI..
co można z niego zrobić i w jaki sposób?
Będe wdzięczna za propozycje!!

Udusić w piekarniku :)
Ugotować, zmielić, posażyc trochę naleśników i zrobić krotkieciki.
Ugotować, zmielić, dodać gotowanej kapusty kiszonej i zrobić krochę pierożków.
Ugotować, zmielić, zawinąć w ciasto francuskie i paszteciki gotowe.
Powodzenia :)

Wołowiny raczej nie kupuję. Najbezpieczniej byłoby udusić .Tak myślę.....jeśli coś nie wyjdzie, to zawsze można zmielić i zrobić nadzienie do pierożków ,albo krokietów.

znalazłam taki przepis na mieso wolowe:

"wołowine kroimy w plastry rozklepujemy doprawić solą i pieprzem obtoczyć w mące podsmażyć potem do gara z wodą na małym ogniu dusić do miękkości pieczarki pokroić w plastry podsmażyć dodać już do miękkigo mięsa żeby był aromat i delikatny smak pieczarek jeśli masz cebule super pokroić,podsmażyć i razem ztym tłuszczykiem dodać do duszącego mięska na koniec zawiesina z mąki żeby zagęścić i super mięsko i sosik ziemniaki proponuje surowe wydrążyć kuleczki efekciarsko wygląda i ugotować i mniammania"

jak sadzicie? to sa takie NIBY BITKI

Jak się nie mylę to wołowina jest mięsem czerwonym,a więc NIE SOLI SIĘ Wołowiny surowej!!!!!- tak wyczytałam i tak słyszałam- tylko później,po usmażeniu,bo będzie twarda ,jak podeszew. ....ale o to trzeba by zapytać Magdę Gessler:))))))))))))))))



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-01-31 14:56 przez rybka.

ja zawsze najpierw marynuje w przyprawach ;) < co kto lubi> a potem w rękaw i piekarnik ;) albo zeby było szybciej w plastry i w rekaw

dziekuje za propozycje-dzisiaj zrobilam wedlug przepisu,
ktory znalazlam i opisalam wyzej,
a nastepnym razem napewno skorzystam, z ktoregos z Waszych pomyslow:)

zweryfikowana
Posty: 1.469
Ostrzeżenia: 2/5

Mój mąż lubi polędwice :)
Kroisz cebulkę w kratkę, polędwice w wieksze kawałki. Podgrzewasz troszkę oleju.
Do oleju dajesz trochę papryki ostrej lub słdkiej zależy jak wolisz. Wrzucasz cebulkę i do ciepłego oleju mięso. Doprawiasz pieprzem, wegetą do smaku. I dodajesz odrobine wody. Potem pilnujesz żeby się nie spaliło i jak woda wyparuje znowu dolewasz. I tak pilnujesz do momentu aż będzie gotowa.
Podaje najczęsciej z ziemniakami i surówką z fioletowej kapusty :)

Wątek został zarchiwizowany. Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji lub chcesz dodać swój komentarz, załóż nowy wątek:

Dodaj nowy wątek

następna dyskusja:

Macie sprawdzone diety