13 sekund temu
57 sekund temu
1 minutę temu
4 minuty temu
6 minut temu
przedwczoraj o 22:39
wczoraj o 21:04
6.09 o 20:33
wczoraj o 10:18
wczoraj o 15:36
07 cze 2009 - 17:46:00
Niedawno się dowiedziałam, że jestem w ciąży... Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba. Jestem w drugim miesiącu ciąży. Powiedziałam o tym mojemu chłopakowi. Ja dopiero w lpicu bede miec 18 lat on ma 19. Mam w nim ogromne wsparcie. Kochamy sie. Zupełnie nie wiemy jak powiedzieć o tym naszym rodzicom :( Moi rodzice mi ufaja, że nie zrobie nic głupiego. I jak ja mam im o tym powiedziec? Strasznie sie boje jak na to zareagują :(( obydwoje sie jeszcze uczymy... bedzie okropna awantura. wiem sami sobie na to zapracowaliśmy. Ale pomóżcie... Jak im powiedzieć że nosze w sobie mała istotke?!
07 cze 2009 - 17:49:14
Usiądźcie oboje(Ty i Twój chłopak)razem z rodzicami. Porozmawiajcie na spokojnie, bez krzyków złośliwości itp.
Wiem,że łatwo powiedzieć trudniej zrobić.
07 cze 2009 - 17:49:45
Musicie szczerze porozmawiać z rodzicami i nie ukrywać tego faktu. Jeśli rodzice zawsze Cię wspierali to teraz pewnie też to zrobią. Nie załamuj się, to co się stało już się nie odstanie. Więc głowa do góry i powodzenia w rozmowie z rodzicami Twoimi i Twojego chłopaka :)
07 cze 2009 - 17:50:14
Przyznaj, ze zdajesz sobie sprawe z bledu i przedstaw im Wasz plany na poradzenie sobie w tej sytuacji i wziecie odpowiedzialnosci za dziecko. I chlopak powinien z Toba ich poinformowac (dlaczego masz byc sama?) i zapewnic,ze poczuwa sie do odpowiedzialnosci.
Powodzenia
07 cze 2009 - 17:50:42
współczuje ci. wszystko zależy jakich masz rodziców. Najlepiej powiedz najpierw mamie ( jeśli z nią masz lepszy kontakt )
07 cze 2009 - 17:51:22
przede wszystkim dużo spokoju. wiesz już, że masz oparcie w mężczyźnie. to bardzo ważne :) wiem, że może nie spieszyło Wam się do macierzyństwa i ojcostwa, ale nie możecie tego potraktować jako problem. Jesteś dorosła i na pewno z miłością faceta to udźwigniecie. a rodzicom powiedzcie jak najszybciej, żeby móc zacząć coś planować. Najlepiej oboje, na spokojnie, nie w biegu. Może nie będzie to dla nich od początku dobra nowina, ale z pewnością zrozumieją i pomogą. powodzenia:)
07 cze 2009 - 17:51:30
Napewno musisz też porozmawiać z chłopakiem jak widzi waszą przyszłość, czy pójdzie do pracy...itp
07 cze 2009 - 17:51:46
i zrób to jak najszybciej:) Bo jak bedziesz to odkładać to nie dosć ze bd się strasznie denerwować to jak rodzice sami się zorientują ejszcze ardziej się na tobie zawiedzą:) Porozmawiajcie wszyscy razem na spokojnie, opowiedz im jak widzisz swoją przyszłość itp;)
07 cze 2009 - 17:55:44
jak na ten wiek to i Ty i chłopak z tego co piszesz odpowiedzialni jesteście.Słuchaj zabić Was nie zabiją.Nie ukryjesz tego ,a im dłużej będziesz ukrywać tym ciężej Ci będzie po prostu musicie oboje przyjść do Twoich rodziców i jego rodziców i powiedzieć,że przytrafiło Wam się.Ale,że beirzecie odpowiedzialność przede wszystkim chłopak musi Cię wesprzeć.No i cóż skończycie liceum czy szkołę średnią ,możecie iść an studia zaoczne.Wierzę ,że dacie sobie radę :) ja znam dziewczynę ,któa była największym Aniołkiem w klasie wpadli z chłopakiem jak mieli po 17 lat :) rodzice im pomogli pokończyli studia na 5 i teraz mają już dwójkę dzieciątek i dali sobie radę.Powodzenia:*
07 cze 2009 - 17:56:08
moze jestes młoda , ale i młodsze od ciebie mają dzieci. więc na wstępie gratulacje!!
może rzeczywiście rodzice niechętnie zareagują, bo to nie ta kolej rzeczy jak się jest w takim wieku, no ale ja nie o tym.
Myślę że najlepiej wraz z chłopakiem powinniście na spokojnie napierw z Twoimi a później jego rodzicami usiąść i powiedziec jak sparwa wygląda. Może nawet dobrze by było żeby Twój chłopak to powiedział a zaczął od tego że Cię kocha i zdaje sobie sprwe z powagi sytuacji,. Pewnie rodzice wpadną w szał ale na spokojnie trzeba wyjaśnić ze teraz to już za późno płakać i trzeba się zastanowić nad tym co dalej.
Niechże on ci się przy rodzicach oświadczy.
Na początku będą łzy, ale później zobaczysz jak Twoja mama a później babcia wczuje się w role ;P
a dzidziuś wniesie tylko radość do waszego życia!!
07 cze 2009 - 17:56:39
Boje sie ze juz mi nigdy nie zaufaja. Wiem ze powinniśmy jak najszybciej o tym im powiedzieć. Ale to nie jest takie łatwe..
07 cze 2009 - 17:58:21
słuchaj,swiat sie nie zawali.
teraz bedzie ciezko ale pozniej pokochasz istotke Ty Twoj chłopak i Twoi rodzice:)
masz w nim wsparcie a to wazne
07 cze 2009 - 18:01:18
bylam w podobnej sytuacji trzymalam to w ukryciu mama sie zorjetowala jak bylam w 5 miesiacu ale brzuszka jeszcze nie bylo widac, zalamala sie a tata dowiedzil sie w 8 miesiacu jak trafilam do szpitala ucieszyl sie a teraz to jest oczko w glowie dziadkow :) marysia w lutym skonczyla 2 latka ;)
07 cze 2009 - 18:01:31
Porozmawiaj najpierw ze swoim chłopakiem.
Jakie ma plany wobec Ciebie, wobec Was, jak widzi waszą przyszłość. Musicie jakąś koncepcję przedstawić rodzicom, bo po samym "Mamo, tato, jestem w ciąży!" to może być ciężko. Wykorzystaj moment szoku i przedstaw rodzicom jak wyglądają wasze plany.
Powodzenia!
I napisz nam jak poszło :)
Pamiętaj że im szybciej, tym lepiej... moja koleżanka urodziła w wieku 17 lat, a rodzicom powiedziała 3mies. przed porodem xD [była bardzo szczupła, nosiła szerokie ciuchy]
07 cze 2009 - 18:01:45
CytatJulieeex33
współczuje ci. wszystko zależy jakich masz rodziców. Najlepiej powiedz najpierw mamie ( jeśli z nią masz lepszy kontakt )
Aby się zarejestrować lub zalogować kliknij tutaj