22 minut temu
30 minut temu
49 minut temu
54 minut temu
godzinę temu
22.11 o 7:02
Yerba Mate opinie- rakotwórczy napar ?
2.10 o 10:28
15.02 o 15:34
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
18.01 o 12:29
28.02 o 3:25
Grilll:)
Grilll:)
jutro mam urodziny i zapraszam ok 16 osób na grilla.Pogoda lipa, ale udało się zorganizować wszystko w przytulnym drewnianym domku gdzie mam nadzieję nikt nie zmarźnie
Problemem jest jednak jedzonko, bądą:
kiełbaski
karkówka
szaszłyki z kurczaka+ boczek,pieczarki, cebula, paryka
ziemniaki zapiekane z koperkiem i porem w foli aluminiowej
surówka z pomidora i ogórka
surówka ze świeżej kapusty
półmisek przekąsek- pieczarki w occie,ogóreczki itd
no i co dalej?macie jeszcze jakieś fajne pomysły?
Grilll:)
super na grila:
*na folię kładziesz kukurydze, smarujesz maselkiem i solisz, robisz z tego malutkie woreczki i na chwile na grila zbey tylko sie zagrzalo
*majonez mieszasz ze swiezo wycisnietym czosnkiem, sola i pieprzem; na bialy chleb smarujesz ta mieszkanke , potem plaster sera zoltego znow mieszkanke i chleb, zeby wszystko sie skleilo, zawijasz w fole i na grila - PRZEPYSZNE
*dwa pstragi w biedronce kosztuja 10zł, posypac je koperkiem polozyc plasterki cytryny w folie na na ruszt
*i jeszcze nie wyprobowany przeze mnie przepis: z pomidorw odcinanmy góre, zeby powstał 'kubeczek' wyciagamy srodek, potem pomidorka owijany folia, aby tak zeby wystawala jeszcze ponad, zeby potem mozna go bylo owinac calego. Kladziemy na ruszt i w srodek wbijamy jajko, solimy i zamywamy folia, podobno trzeba piec ok 15-20 min. zeby jajco sie scielo
*i oczywscie jako przystawka pomidory i na to plaster mocarelli + sos vinegret
Grilll:)
Ja robiłam pomidory z fetą. To zawsze schodziło i sałatka grecka.
pomidorki robi się bardzo prosto:
kroisz je w grube plastry i układasz na półmisku. majonez mieszasz z jogurtem naturalnym pół na pół i do tego wciskasz czosnek.
Na pomidory ścierasz na tarce (grube oczka) fetę (zielona żółta-im twardsza tym lepiej) i zalewasz sosem i gotowe.
A sałatka grecka to znajdziesz w necie.
Mój kolega robi jeszcze chlebek z masełkiem czosnkowym w foli i mówi że to też zawsze zjadają na grillu.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-06-08 12:21 przez darczuk86.
Grilll:)
zrób sos tzatziki (serek naturalny taki juz gotowy, ogórek drobno starty na tarce, czosnek i przyprawa tzatziki, można dodać koperku troszkę)
do szaszłyków dodaj jeszcze ogórka konserwowego i banana (przepysznie sie komponuje z mięsem i warzywami)
no i oczywiście coś beż czego nie może się u nas żaden grill obejść czyli kromki z masłem czosnkowym (kostka masła, dużo czosnku, sól, dużo oregano, do tego chleb tostowy smarujesz kromki kładziesz po grubym plasterku sera żółtego i zakrywasz drugą tez posmarowana i to na grila na krótko aż chlebek się zrumieni a ser roztopi... rewelacja)
ponadto pokroj pomidora i mozarelle i posym przyprawą do mozarelli proste a pyszne
możesz tez do miseczek powrzucać oliwki np. zielone albo papryczki czereśniowe z nadziewane serkiem (najlepsze z biedronki)
Grilll:)
zrob tez salatke z pomidorów,do miesa znika w mig,ja robie ja co imprezke
pomidory sparz i sciagnij skórke,pokrój na cwiartki, zrób sos czosnkowy i dodaj do niego troche koperku zalej pomidorki sosem, a ba wierzch zetrzyj sporo zółtego sera,wymieszaj przed samym podaniem cos pysznegooo
Grilll:)
Świetne przepisy, muszę wypróbować.Cytat
paulusia_anusia
super na grila:
*na folię kładziesz kukurydze, smarujesz maselkiem i solisz, robisz z tego malutkie woreczki i na chwile na grila zbey tylko sie zagrzalo
*majonez mieszasz ze swiezo wycisnietym czosnkiem, sola i pieprzem; na bialy chleb smarujesz ta mieszkanke , potem plaster sera zoltego znow mieszkanke i chleb, zeby wszystko sie skleilo, zawijasz w fole i na grila - PRZEPYSZNE
*dwa pstragi w biedronce kosztuja 10zł, posypac je koperkiem polozyc plasterki cytryny w folie na na ruszt
*i jeszcze nie wyprobowany przeze mnie przepis: z pomidorw odcinanmy góre, zeby powstał 'kubeczek' wyciagamy srodek, potem pomidorka owijany folia, aby tak zeby wystawala jeszcze ponad, zeby potem mozna go bylo owinac calego. Kladziemy na ruszt i w srodek wbijamy jajko, solimy i zamywamy folia, podobno trzeba piec ok 15-20 min. zeby jajco sie scielo
*i oczywscie jako przystawka pomidory i na to plaster mocarelli + sos vinegret