Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:41:59

Witajcie wlasnie rozmrazam gołąbki :) jak mam je przygotowac zeby byly tak jak swiezo zrobione :) i jaki sos?
Pomoże mi ktoras z Was :)?



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-02-21 11:46 przez dramina.

zweryfikowana
Posty: 3.293
Ostrzeżenia: 1/5

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:46:03

a Ty nie masz ich zamrożonych z sosem ?? Po prostu podgrzewasz :P nie da się nic zrobić żeby były świeższe :P ale znacznej różnicy nie powinnaś czuć jeśli dobrze je zamroziłaś :P



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-02-21 11:46 przez kiciakk91.

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:48:34

Wlasnie nie mam ich zamrozonych z sosem :) mam same golabki w woreczku :) i nie wiem co mam zrobic dalej.

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:49:57

ja nigdy nie zamrażalam więc nie wiem :)
a sosik robie pomidorowy

zweryfikowana
Posty: 3.293
Ostrzeżenia: 1/5

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:51:10

zależy w jakim stanie je zamrażałaś :p jeśli ich nie zasmażałaś to jak się rozmrożą wrzuć na patelnie i obsmaż delikatnie żeby troszkę się kapusta zarumieniła wrzuć do garnka i zrób sosik pomidorowy :D:)

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:52:26

może najpierw zalej je gorącą wodą a potem w sosie pogotuj.

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:54:00

Okej:) jak sie nie zdaza calkwoice rozmrozic to wrzuce odrazu do garneczka z sosem :)
kiciakk91 moze masz jakis sprawdzony sposob na sosik ?

zweryfikowana
Posty: 3.293
Ostrzeżenia: 1/5

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:58:13

ja zalewam bulionem i dodaje koncentratu albo na patelni podsmażam czosnek dodaję pomidory w puszce później je trochę blenduję i dodaje do gołąbków :) czasami dodaję trochę wody czasami bulionu różnie :P ja właściwie wszystko robie na oko :) i za każdym razem inaczej :) bo sobie coś domyślam :P



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-02-21 11:58 przez kiciakk91.

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 11:58:37

ja jak podgrzewam zimne gołąbki, nie zmaże ich na oleju a z sosem. w szklance mieszam trochę wody z przecierem pomidorowym i przyprawami, wlewam na patelnię i duszę razem z gołąbkami. są pycha

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 12:00:04

Cytat
coco-moko
może najpierw zalej je gorącą wodą a potem w sosie pogotuj.

No tak... :)
Do garnka , plus woda i dolej sosu :)
Ja też czasami na patelni podsmażałam na małym ogniu :)

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 12:00:33

dziekuje slicznie :))
zaleje goraca woda, tylko czekam zeby sie troche rozmrozily :)



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-02-21 12:04 przez dramina.

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 12:05:19

Ja sos do gołąbków robię z pomidorów w puszce - jest najlepszy! Szklę cebulę na oliwie, dodaję puszkę lub dwie pomidorów, wsypuję bazylię i duszę pod przykryciem. Jak sos zgęstnieje, miksuję blenderem z końcówką i dodaję 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Prosty i pyszny!

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 12:05:23

najlepiej włóż je do rondla lekko podlej wodą i potem do tej wody możesz wrzucic kostkę rosołową(pół)drobiową i rozcieńcz z koncentratem pomidorowym dodaj zioła(bazylie,oregano lub prowansalskie)pieprz troche soli na koniec w szklance zrób zaklepke pół łyzeczki mąki mniej niz pol szklanki wody dobrze rozmieszaj dodaj smietany ile chcesz:0gotowe

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 12:09:57

Smaka mi narobiłyscie:)

gołąbki i co dalej

21 lut 2012 - 12:14:34

Kochane jestescie :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Pyszne pieguski!! zdj