Obecnie rozmawiamy o:

prawidłowa waga

gorący temat

dieta przy cukrzycy

wczoraj o 19:27

motywacja na diecie

wczoraj o 18:53

dieta i trening

wczoraj o 13:41

motywacja na diecie

wczoraj o 13:10

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

zweryfikowana
Moderator
Posty: 1.888

Dziewczyny ratunku :(
Za godzinę wpadają do mnie znajomi, a ja zbyt krótko gotowałam mleczko skondensowane do ciasta :/ nie zdążę zrobić nowego i tu prośba:
Jak można je zagęścić? szukałam już na portalach kulinarnych i nic nie znalazłam :(
proszę o pomoc



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-03-20 12:41 przez Hanulkaa.

nie mam pojęcia ale podbijam

zweryfikowana
Posty: 641
Ostrzeżenia: 1/5

pobiegnij do sklepu i kup już gotowe takie mleko, krówka się nazywa czy masa krówkowa.

może dodaj cukier puder i zagotuj z cukrem? ale wtedy może być za słodkie..

zweryfikowana
Moderator
Posty: 1.888

Cytat
shakeme
pobiegnij do sklepu i kup już gotowe takie mleko, krówka się nazywa czy masa krówkowa.

Czytałam właśnie o tym mleczku na forum kulinarskim, niestety nie dam rady już wyrwać się z domu :(
Może ktoś ma jakiś pomysł?

skoro masz czas pisac na forum to chyba 5min do sklepu cie nie zbawi;)
a cena za puszke w okolicy 6zl..

nie mam bladego pojecia ale podbijam:)

zweryfikowana
Posty: 641
Ostrzeżenia: 1/5

mlekiem w proszku, ale pewnie go nie masz akurat?
albo wogóle czymś w proszku co dobrze smakuje, tylko nie wiem czym;D



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-03-20 12:53 przez shakeme.

a masz śmietanę kremówkę? jeśli tak, to ubij ją dodając to mleko, które ci wyszło pprzy gotowaniu, będziesz miała po prostu krem krówkowy

chyba nie ma rady.. a nie możesz go po prostu dogotować?:>

Ugotuj gęsty budyń, przestudz i zmiksuj. Wyjdzie cos jak krem.

To masz awarię... Ja nie mam pojęcia jak to zagęścić.;/

Cytat
puchuskubatek
a masz śmietanę kremówkę? jeśli tak, to ubij ją dodając to mleko, które ci wyszło pprzy gotowaniu, będziesz miała po prostu krem krówkowy
dokładnie o tym samym pomyślałam :)
a może jeszcze spróbuj je w kąpieli wodnej podgotować jak nie masz kremówki ,może tak się zagęści



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-03-20 12:58 przez cocacola.

Budyń tak jak do ciasta?

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

ciasto :)